• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHUCKEBONOThe Walking Dead
    rozbalit záhlaví
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SPLIFFBOY: me to prislo naprosto priserny. Jeste jsem dokazal akceptovat to posunuti casu kvuli crossoveru, a smiril se predem s nevyhnutelnymi flashbacky, ale ten pribeh byl naprosta sracka. Uplne jsem tam videl to, jak nekdo mel na zacatku ten napad s kameramankou, a chtel odvypravet pribeh co vypointujou ty jeji kazety, a vylezlo z toho tohle, zoufale nasilne roubovane.

    Coz plati obecne, ze maji porad nejake napady, ale ohybaji kvuli nim logiku a pravidla fungovani sveta - ale zatimco totez v Z-Nation je casto vtipne a originalni, tady je to jen trapne. To finale na stadionu jako, jako chapu ze zombie jsou jen kulisa, ale tohle bylo prehnany. Nebo kdyz jim Vultures tam privezou ty nakladaky, oni je nechaji je otevrit, a pak zacnou strilet do zombie... really? Takovejch wtf veci tam je x v kazdy episode. Takze pro me bohuzel jedina koukatelna sezona Fearu byla ta prvni.
    NJORL
    NJORL --- ---
    SPLIFFBOY: ted jsem to dokoukal a musim rict, ze se sam sobe divim, ze se na takovou s... jeste koukam.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    koukal nekdo na fear? co rikate uzavreni prvni pulky 4. serie? jako za me vlastne docela dobry, sice moc jejich pristup k hlavnim postavam nechapu :D ale cela ta prvni pulka svym nevsednim stylem vypraveni ve dvou rozdilnych casovych liniich a pointou az v midseason final byla vlastne docela zajimava... a lepsi nez cokoliv se deje v TWD posledni 2-3 sezony.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Supove jsou dobry, po dlouhy dobe me neco z TWD sveta pobavilo, neotrela taktika... :)
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Bože!! Já toho kluka žeru!
    Nemusíme vždy lpět na doslovném překladu ale spíše dát přednost tomu, co by v dané situaci řekl domorodec.

    Jinak ani ten původní překlad není špatný, když uvážíme, o jak "kvalitní" seriál jde..
    WANAH
    WANAH --- ---
    EVILMIND: jo Mag a obří stádo který ještě nikdo neviděl, já chci zpátky zombíky :)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    jako ja si titulky stahuju spis ze zvyku a veci typu TWD, kde fakt nejsou komplikovany dialogy, vnimam hlavne poslechem, ale tenhle kluk (xavik?.vybavuju si to spravne?) ma podle me vcelku pricetny preklady. verim tomu, ze kontroverznost tohohle momentu si pri prekladu velmi dobre uvedomoval, holt kazda slovni hricka autoru neni a nemuze 100% prevoditelna do jineho jazyku a on tady rezignoval na to se o to krecovite snazit. osobne to respektuju, nijak me to neurazi a jen jsem rad, ze mam anglictinu na takovy urovni, aby mi puvodni autorskej zamer neunikl.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    WANAH: jako jedina (a naznacena) sance na slusnou zapletku je Maggie jako fulltime zloduch
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SPLIFFBOY: pořád bys to řekl s prohozeným prodloužením samohlásek - "jéžiši, začínám mít toho kluka rád" a ne "ježíší, začínám mít toho kluka rád" (což by bylo spíše na vtipy o kazatelích :)
    WANAH
    WANAH --- ---
    PAULMUADDIB: Myslíš,že ho Morganovi představovala ? :) to mi přijde divný, imo to bylo povzdechnutí.

    SPLIFFBOY: jak sme se mohli přesvědčit hned vteřinu poté kdy Maggie zahlásila ah Jesus... (když si všimli v dálce obřího stáda ,Btw do toho stáda vkládám poslední naděje na nějaké slušné zápletky :) )

    Nicméně teď mám pocit jakoby sme se bavili o dialozích z pornofilmu :D
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ale ta hricka by vyznela lip, kdyby v prekladu padlo jeho jmeno... ale zas by to v cestine bylo vic krecovity, protoze se tady jako zvolani pouzijou ty jiny terminy spis nez "Jezis"
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    PAULMUADDIB: vsichni asi vime, ze se jmenuje Jesus... a autori si s tim jmenem takhle pohrali, protoze v kontextu reci to rozhodne nebylo osloveni a ten preklad byl teda akceptovatelnej
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    PAULMUADDIB: ja vím. Ale upřímně, v tom kontextu, ve kterém to říká, mi to určitě nepřijde jako významově špatnej překlad, protože není navíc jistý, že opravdu říká jemu v té chvíli jménem, a jen nekleje - nemluví přímo k němu, jen komentuje scenu mezi nimi. Viz Navara, to by mi přišlo v pohodě.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    EVILMIND: Ten borec se jmenuje JESUS
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    "doháje" ještě lepší a nevulgární
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    významově by se tam asi na začátek více hodilo "kurva" nebo "doprdele", ale chápu že nechtěl mít překlad vulgární - jinak mi to přijde v ateistickém Čeku v pořádku?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    PAULMUADDIB: a co je na tom špatně?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    NAVARA: Carol: "Jesus. I start to like this guy."

    Titulky: Šmarja, začínám toho kluka mít ráda.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PAULMUADDIB: opensubtitles? často mi přijde, že google translate - bezkontextový suchý překlad slov, o slangu ani nemluvě
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Tyvole která píča dělá český titulky?
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Co chce derek a maggie ukázat Rickovi? To už Meggie vlezlo moc na mozek? Mimochodem tipy že se z Ricka stal záporák jak psali na FB je taky vtipný. :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    SPLIFFBOY: jako musim rict, ze jsem taky sel pak googlit jestli to nahodou neni posledni rada, protoze to melo takovej rozluckovej feel...

    Z Fearu jsem byl prvni pulhodinu uplne sokovanej, celou dobu jsem zil v tom, ze ten crossover jedne postavy ma byt jako prequel (protoze Fear je casove hodne pozadu), takze tam bude videt nekdo predtim, nez potka Ricka... takze jestli ted jako maji v planu celou sezony hazet flashbacky starych postav, aby dohnali ten preskocenej cas (2 roky?), tak budu hodne nasranej. A jako vsadil bych vejplatu na to, že to tak bude, protože nemůžou zakončit sezonu cliffhangerem a pak v další začít "a o dva roky později, úplně jinde".

    Každopádně se mi líbil ale ten kovboj, co ho hraje Burt z Raising Hope, to je roztomilá postava do zombie apokalypsy... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam