pořídil jsem ssi tyto 2 baterky.
vlastním už OLIGHT M21 WArriorR Premium , na slecial LION AKU, takže jsem musel dokoupit asi za 350 2x AKU + nabíječku.
ale nyní jsem si zvolil tyto 2:
1. LED svítilna Tiablo TL-1 I.D.C. (230lm)
http://www.ledshop.cz/led-svitilna-tiablo-tl-1-idc~z7971.html
- překvapila mě konstrukcí, bytelná.
- kvalitní silikon kroužky
- kvalitní závit
- přepínaní režimů a zapínaní dobré
- svítivost na hi režim na to že to je na AA opravdu super
- rozevbíratelnost na 3 kusy
- AA v pouzdru celkem dobře sedí tak dávám 8/10 (při zašroubování pohyb AA není)
- celokov
- okolo optiky je fluerescentí nasvěcovací kroužek (svítí po nasvícení ve tmě)
- kovová ochrana optiky je opravdu důležitá, poškrábat, nebo si rozbít sklo?
- tlačítko na obrázku je stříbro, ale polepšili se, dělají už černé
2. LED svítilna MTE C3-907M Cree R2 (170lm)
http://www.ledshop.cz/led-svitilna-mte-c3-907m~z1181.html
- v první řadě mě dostala na kolena svítivostí, je totiž díky kolimátoru v optice srovnatelná, a řekl bych i že výsledný BOD světla je jasnější a kulatější než u předchozí svítilny. COž jak je vidět, optika dělá orpavdu hodně i zde, a ne nadarmo se o tom i píše. ztráty na optice.. někteří je ale neuvádějí...
- silikon kroužky jdou
-závit je malý, a přijde mmi, že tam mám už od toho hliníku nějakej ošoupanej bordel, takový ty piliny..
-přepínání režimů také dobré, jiné než u předchozího modelu, ale více možností
- po vypnutí a zapnutí se nahodí nejsilnější svit. takže když se zamotáte v režimech, tak vypnout zapnout je řešení
- spínač je z fluorescent materialu. takže po nasvícení svítí v noci nějakou dobu. takže jí najdete když se zhasne, kde má čudlik:-)
- kovová ochrana optiky je opravdu důležitá, poškrábat, nebo s
i rozbít sklo?
- rozebíratelnost, jen závit na baterku.
- AA sedí před zavřením v pouzdru tak nic moc, plandá tam trochu tak 7/10, při zašroubování bez vaklu AA. takže super.
- celokov až na tlačítko
--Shrnuto. svítí obě celkem stejně, na to že druhá je o polovinu levnější, ale kvalitativní zpracování je lepší u té TIABLO. na to že to jsou svítilny na 1x AA, jakoukoliv, tak to je opravdu parádní světlo. zkusíte a nebudete chtít své staré modely se starými typy LED....--