• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    RATTKIN: v lubuntu je v defaultu chromium co jsem koukal .... a hlavne je ten flash normalne v repozitarich, zejo ... staci otevrit nejakej balickovac a do kolonky s lupou napsat flash :-)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Já sem instaloval chrome browser, ten má flash a pdf v sobe.
    EKIM
    EKIM --- ---
    Tak asi nepřijde, to se jako nekouknu na youtube? help :-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    DELVIT: tenhle mi bude snad vyhovovat, jen nevím jak do nej narvat plugin flash, ale na to se přijde...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    EKIM: nejlepší oživovač mrtvol je puppy linux.
    EKIM
    EKIM --- ---
    MR_DAN: tak dobrý, celkem svižný v základu +prohlížeč+ zprávce úloh = 119Mb, takže lubuntu oživovač mrtvol :-)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    VYHULENY_UFO: ja se hlasim na server jen kdyz instaluju nejaky soft, konfiguruju neco v /etc nebo delam updates. jen zalohy se vetsinou delaji pres rootovsky cronjob, to bych mel jeste vylepsit
    PUPU
    PUPU --- ---
    me osobne cely readyboost prijde jako hodne hloupa feature. nebo spis marketingovy buzzword. osobne bych neco podobneho vubec nezkousel pouzivat, ani s windows, ani s linuxem, nebot si vazim svych dat. ale to je jen muj soukromy nazor
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Pouzivat flashku jako swap je blbost, to urychleni se temer urcite tykalo SSD disku, coz je sice taky takova flashka, ale vsechno okolo je jinak :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    EKIM: sudo swapoff /dev/sdb1
    EKIM
    EKIM --- ---
    EKIM: tak už je to jedno, zkusil jsem to na tvrdo a už víme že to zdechne :-)
    EKIM
    EKIM --- ---
    MR_DAN: poslední dotaz... a jak že to vrátim do původního stavu, myslim abych tu flašku mohl bezpečně odebrat?
    EKIM
    EKIM --- ---
    MR_DAN: Já myslim že to neni k zahození, když si pořešim z taivanu nakou vychytávku místo, dvd nebo do slotu pro takový ty oldskoolový karty na net, tak by se ta rychlost dala použít, none..
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    VYHULENY_UFO: vezmem to zkracene - ne, souhlas, souhlas, urcite :-D
    podle me by EKIM mel misto saseni s flashkou zkusit to Lubuntu
    EKIM
    EKIM --- ---
    MR_DAN: mno ty bláho a mám o dvě Gb, větší swap :-) ale rychlost je stejná, pač mám usb z minulýho století :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    EKIM: sudo swapon -p 32767 /dev/sdb1
    (za predpokladu, ze je flashka spravne zformatovana)
    EKIM
    EKIM --- ---
    tak dobrý, názef je /dev/sdb takže do konzole napíšu ,,sudo swapon -p /dev/sdb,, ? nebo ,,sudo swapon -p 32767 /dev/sdb,, ?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    EKIM: softwarove odpojit a pak zformatovat
    pripadne jestli vis umisteni ty partitiony (to by tam mlo bejt nekde napsany), tak i z konzole:
    sudo umount /dev/sdc1
    sudo mkswap /dev/sdc1
    (ale presvedc se ze je to sdc1, at si nepohnojis disk)
    EKIM
    EKIM --- ---
    An error occurred while performing an operation ,,New Volume,, (Partition 1 of USB Flash Drive): The device is busy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam