• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    SATAI
    SATAI --- ---
    1023: bych se s tim nepatlatl: /home/foo a skupina foo, do ktere patri oba uzivatele. Veci z /home/foo nasymlinkovat.
    1023
    1023 --- ---
    Ahoj,

    mám jednu takovou (asi určitě banální) otázku na kterou jsem zatím nenašel odpověď. Na PC mám dva uživatele a potřeboval bych jim někde vytvořit složku pro fotky, mp3, atp., ve které budou moci oba zapisovat a mazat data. Zároveň bych rád dodržel Filesystem Hierarchy Standard. Kde takovou složku vytvořit? Našel jsem akorát zmíněnou složku /usr/share, ale tam podle popisu můžou uživatelé pouze číst.

    Děkuji za nasměrování.
    M4RC
    M4RC --- ---
    PUNKREASS: Máš pravdu, asi to je grafika, jak tak koukám na internet. Asi budu muset vyhledat nějakou dobrou duši, aby se mi na to podívala. Sama jsem schopná pouze velkých destruktivních činů :)
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    M4RC: no a co to bylo za napad? Ono vzdycky si muzes zazalohovat koniguraci xfce a preinstalovat to. Tohle ale ale uz zavani problemem s ovladacem grafiky.
    M4RC
    M4RC --- ---
    PUNKREASS: Ahoj, děkuji za radu, nic nefunguje. Ještě se mi podařilo to v rámci nějakého hloupého nápadu dovrtat. Teď už se nedostanu ani na modrou obrazovku bez ikon, ale vrátí mě to po krátkém černém probliknutí obrazovky zpět na přihlášení. Přes konzoli (ctrl alt+f1) se přihlásím a píše mi to
    *Starting Mount network filesystems [OK]
    *Stopping Mount network filesystems [OK]
    [drm:intel_enable_lvds] *ERROR* timed out waiting for panel to power on
    M4RC
    M4RC --- ---
    PUNKREASS: Děkuji. Navečer se na to podívám.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    M4RC: zkus dat alt+f2 a zadej xfdesktop. Pokud by se to tim nesrovnalo a po restartu to bylo stejny, tak muzes jeste zkusit rm -R ~/.cache/sessions/ (smazat skryty adresar .cache/sessions/ u tebe v domovskym adresari).
    M4RC
    M4RC --- ---
    Ahoj, asi budu mít hloupý dotaz, ale jsem tímto naprosto nepolíbená. Když pustím počítač (xfce), zobrazí se mi přihlašovací okno, zadám heslo (správné) a pak mi naběhne jen modrá plocha - bez ikon, bez panelu. Xubuntu mám několik měsíců, zatím žádný problém - doteď. Jak to mohu vyřešit? Případné rádce bych ráda požádala o vysvětlení pro lamy, tj. polopatě. Děkuji.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LEFTY: Kanon na vrabce, ale používám Audacity nebo Avidemux. Prostě proto, že je mám nainstalované a používám jinde.
    KECAM
    KECAM --- ---
    LEFTY: imho vice instanci vlc?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    KECAM: nezjistil jsem, jak VLC může ripovat více stop současně do víc enež jednoho souboru. Google nepomohl. Vzhledem k tomu, že to potřebuju jendorázově, dal jsem ripperx a zatím dobrý.
    KECAM
    KECAM --- ---
    LEFTY: vlc je imho idealni a s prehledem pokryje zkldni praci s videem, zvukem a streamovanim. + je multiplatform a vlc streamer umozni v zakladu remote control v ramci interni site
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    LEFTY: já používal nejdřív cdparanoia + lame a potom toto: http://sourceforge.net/projects/ripperx/ (možná bude v repozitáři tvé distribuce)
    WELES
    WELES --- ---
    VLC zvládá převody
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    LEFTY: Teď používám k3b, ale jen proto, že byl přibalen ke KDE. Prý to jde z řádky via ffmpeg, ale nemám vyzkoušeno.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    poradíte soft na převod audiocd na mp3? Potřebuju cdčka k jazykové učebnici převést na použitelnej formát :-)
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    adresar ma drwx------ , stejny prava jako ostatni adresare, se soubory je to stejny, v pravech jsem nenasel rozdil. ma nazev kterej se s zadnym dalsim nekope. zkusim ten presun obsahu, jak se to zachova teda.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    Jo a ještě jedna lumpárna, linux rozlišuje velká a malá písmena, ntfs to také rozliší, takže můžeš mít v lin vedle sebe adresáře nebo soubory aaa i aAa a liší se, ale windows to nerozdýchají a uvidíš jen jeden z nich nebo se to bude chovat divně, kdysi jsem s tím měl také problém na společném disku.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    YARRDESH: udělej ve win vedle nová adresář, dej do něj pár souborů, přepni do lin, porovnej práva těch adresářů a souborů, do toho nového zkopíruj ty co ve win nevidíš, zkontroluj práva a opět přepni do win a porovnej to v nich.
    ROUMEN
    ROUMEN --- ---
    YARRDESH: a ten adresář?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam