• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    Každý kdo chce poradit ohledně linuxu je na spravném místě. Přímý následovník audítka stejného názvu. Pravidla jsou stejná jako predchozí, hlavně žádné FLAME!
    Na Hompage klubiku najdete alternativy k aplikacim. Snazim se drzet ten list v aktualizovane a hlavne zajimave alternativy, kdyby ste chteli neco pridat do listu dejte vedet.

    Jak se správně ptát:

    1) Popište příznaky problému nebo chyby co možná nejjasněji a nejpečlivěji.
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    3) Popište, jak jste se k chybě dostali, a jak jste se ji pokusili odhalit, isolovat a pochopit ještě předtím, než jste se zeptali.
    4) Popište relevantní změny v konfiguraci, které jste v poslední době provedli.
    5) Pokuste se už předem zodpovědět případné doplňující otázky.
    6) Na dlouhé výpisy použijte služby na to určené - pastebin - http://pastebin.com/
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GANDALFSEDY: bud to dam do PC nebo sezenu nejakou modernejsi redukci se silnejsim napajenim teda, nez zacnu bejt nestastna, ze mi odesel disk... dik, uvidime
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    GUDRUN: ten druhej usb nikam nezapojuj to je pro pripad kdy tam mas 2.5 disky (do ntb) ktery nejsou sata (tedy ide) a napaji se to pomoci druhyho usb, kdyz mas 3.5 disk tak to napajeni jde ciste z toho adapteru kterej je pripojenej extra do zasuvky a na disku do konektoru na napajeni, usb napaji jenom ten samotnej adapter ale ne disk, tady je pinout 40 ide cablu a 44 2.5" ide cablu (ten 2.5 napajeni ma) https://i.stack.imgur.com/qEPth.gif

    ten problem je nekde v oblasti toho 4pin konektoru, budto ten adapter nedava dost stavy pro ten disk nebo sou vychozeni ty kontakty, muzes to pripadne skusit ocistit a nastrikat nakym kontakt sprejem pripadne ten konektor ucvaknout a napajet jinej z nejakyho staryho atx zdroje
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ted se mi hezky pripojil a jsou tam obe partisny videt, ale zase stejna chybova hlaska a v terminalu jsem pres dmesg | tail dostala:

    [ 132.338394] sd 5:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk
    [ 133.080539] EXT4-fs (sdb1): mounting ext3 file system using the ext4 subsystem
    [ 133.081276] EXT4-fs (sdb1): unsupported inode size: 0
    [ 133.092621] EXT4-fs (sdb2): mounting ext3 file system using the ext4 subsystem
    [ 133.093222] EXT4-fs (sdb2): unsupported inode size: 0
    [ 141.271743] EXT4-fs (sdb2): mounting ext3 file system using the ext4 subsystem
    [ 141.272360] EXT4-fs (sdb2): unsupported inode size: 0
    [ 142.363264] EXT4-fs (sdb1): mounting ext3 file system using the ext4 subsystem
    [ 142.363878] EXT4-fs (sdb1): unsupported inode size: 0
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GUDRUN: " dva USB camfrliky na jednom kabelu. fakt mám zasunout oba?"
    Tak je to myšleno. Jestli to pomůže závisí na vnitřním zapojení v NTB a kde je schopen dát víc proudu. Nedoporučuje se zapojovat ten napájecí USB(tj ten bokem na slabším kabelu) do nabíječky k telefonu a pod.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tak jestli ten disk ma deset let a buhvi co se s nim delo.
    navic ta usb redukce vypada jako jedna z mych prvnich ata/usb redukci a sou s ni problemy. nedavno sem koupil novou, usb3 .
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jeden sou data, jeden napajeni
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ERGOSUM: ono to ma dva USB camfrliky na jednom kabelu. fakt mám zasunout oba? to by me nenapadlo. musím ale do tech USB, kde to nefachalo, tamten je osamocen.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GUDRUN: Já bych odhadl nedostatek proudu. Můj kabel na externí HDD má navíc ještě druhý USB na posílení proudu a Delong dokonce používá pro adaptér externí napájení. Sedělo by i to, že na jiném (možná silnějším) USB se rozjede.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GANDALFSEDY: no manipulovalo se s nim ruzne a nebyl porad v sacku, takze se neco mohlo stat s tou PCB deskou nebo co to je... stve me to, protoze jsem si myslela, ze uz je to vyreseny... no nic :-) kdyztak to vzdycky snad muzu odnyst profikum. Aspon vim, ze na tom disku jsou ty data, ktery hledam :-)
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    GUDRUN: druha moznost ze fakt chcipa ten disk ... hitachi se taky podarilo vyrobit par serii ktery nebyl zrovna neznicitelny ...idealni by to bylo hodit cely do pc-cka na normalni idecko atd ale jak pises nemas takze zkouset a kdyz se chytne tak se ho nechytat, nehybat, nedychat a jen tise zalohovat
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GANDALFSEDY: to nemam :-/ nekdy to rozpozna jen disk, nekdy i obe partisny, nekdy nic... achjo. Zkusim teda sehnat jinej. Ale i tak dneska aspon maly vitezstvi... Dik.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    GUDRUN: jop to je presne on :) mozna jiny jmeno ale presne takhle vypadal ten muj co tak zlobil, mozna zkusit na to napajeni pouzit atx zdroj z pc-cka?
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    GUDRUN: jak presne vypada ten hdd-usb adapter? to by mohlo byt nejakym problemem s napajenim, mel sem adapter kterej nekdy fungoval bezvadne a nekdy delal presne tohle a bylo to tim jak byl polozenej napajeci kabel ... neco s kontaktama nepochybne - nektery sou udelany tak ze se to vychodi a pak to hapruje
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    tak jsem začala zalohovat, najednou to vypadlo a dostala jsem hlásku a od ty doby nepřipojila.. nejakej hint krome toho zkoušet zkoušet zkoušet? diiik

    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    GUDRUN: tak super :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GANDALFSEDY: jop. dik.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    GUDRUN: takze uz to jde?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GANDALFSEDY: tak ted je vidim i do nich vlezu... ale fakt to nejspis bude tim, ze jsem vsechno uz uklidil a ted jak jsme to vytahla jen na pul, tj do klina, strcila jsem tu redukci do jiny USB diry... ta mrcha ma tri a ja zkousela na preskacku dve ruzny, takhle je z opacny strany
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    GUDRUN: tak bych jeste skusil uplne bez jumpru :) a pak jeste fotku toho disku a toho hdd-usb adapteru jak je pripojenej k tomu disku - detail
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GANDALFSEDY: furt to samy vidim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam