MARASAN: začínám se ztrácet, kdyby to šlo zpětně, tak jak dorazim z práce, mrknu estli s tim něco jde zpětně. Nechci fabulovat, ale právě kvůli té gpu jsem na původním (taky kolem těch 300Mb tušim) měl nainstalovano těch kernelů taky více (nevim proč, ikdyž běžel jen jeden, tak bez ostatních mi nefunguje správně) a nikdy mi nehlásilo nějaké problémy s nedostatkem místa. A tak jsem se domníval, že tam je jenom zavaděč grub..
Nechci zdejší zneužívat, ale ještě jsem si nově hrál s VPN, vygeneroval jsem si nějakou spojku na OpenVPN.com, na stránkách mají hromady dokumentů co a jak, ale v samotném lákadle maji postup v 10min pro běžné uživatele ale pro Mac a pak lepší návod pro Ubuntu, Debian, ale pro Arch ne a postup mi přes terminálového pacmana nefungoval bez zádrhelů. Arch samotnej má taky své návody, ale to je už jak pro konstruktéry :). K něčemu jsem se dopracoval, ale nějak to špatně fungovalo, při domnělém zapnutí toho VPN se mi odpojilo normální připojení a šlo to přes to, ale mělo to co dvě minuty výpadek, ikdyž zase hned naskočilo. Nějaký český návod? Našel jsem jen z 2004 na rootu a ten mi taky dělal v postupu chyby. No a tady na nyxu nacházím jen stížnosti programátorů, že co jejich zákazník, to něco jiného a že je v tom čurbes :)