• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    vsechny informace ohledne scitani lidu, ktere probehne v breznu roku 2011. http://www.czso.cz/sldb2011/redakce.nsf/i/home

    scitat se...

    74 hlasy od 74 respondentů

      Sečetl jsem se

      66 hlasy od 66 respondentů

        rozbalit záhlaví
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        FANAE: jo, poslala bych je tam vsechny :))
        FANAE
        FANAE --- ---
        _BENNY: Jak to sleduju, tak Mars je uz skoro jediny vychodisko.. :)
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        ELLTY: myslim, ze uz ted ma o tobe spoustu informaci spousta lidi, u kterych nechces, aby je meli.

        a tedy proc jim poskytovat informaci jeste vic, ze :)

        e odsuzovat ji, bez ohledu na to, jak moc silnou osobnosti se citis (protoze rekneme si to na rovinu, nikdo z nas ve skutecnosti ryze individualni neni, zkusenosti v podstate sdilime, stejne jako komunikacni vzorce atd. atd. viz. Durkheim a sebevrazdy), to neni jenom o sobeckosti (rikej tomu jak chces), to je o omezenosti.

        nikoliv, to neni o omezenosti. to bys mohla vytykat otrokum ve starem rime, ze byli omezeni, kdyz nerespektovali usporadani spolecnosti a nesouhlasili s nemennosti sveho socialniho statutu. tak to proste neni.

        navic, jak jsem uz psal, kolektiv anebo dav prokazuje ve svem chovani nizsi inteligenci nez sam jedinec. tedy nevidim duvod proc se podrizovat kolektivnimu rozhodnuti z nejakeho pochybneho principu, ze kolektivni rozhodnuti je nejake lepsi. na to ostatne dojely stare Atheny, kdyz si lidi zacali demokracii predstavovat tak, ze mohou hlasovat o kazde prkotine.

        Myslet si, ze to, co si myslim ja, je ta "pravda pravd", to ..to je prece k smichu:)

        ale to je prece naopak - ja zpochybnuju pravdu kolektivu. navic, jestli se maji zidi vyvrazdit (primer, taky to bylo kolektivni rozhodnuti nejvyssich papalasu, odsouhlasene tupym davem) nebo nemaji, to je otazka nejake pravdy nebo lzi?

        Nenutim tebe ani nikoho jinyho zmenit nazor, ale zpusob, jakym ten nazor prezentujes, to neni uplne diskuze, ktera by k necemu byla

        ale chapej, chtela bys ty snad diskutovat o tom jestli ja mam narok vlezt ti kdykoliv se mi zachce do tveho domu a kontrolovat jestli tam nahodou nevaris drogy? ty bys byla ochotna uznat, ze na tomto mem pozadavku je cosi legitimniho (ostatne, dohodnul jsem se na tom s Frantou a Pepou) a ustoupila bys mi? mno, mozna ano. mozna by sis o tom rada promluvila, probrala tento napad ze vsech moznych uhlu, promyslela benefity ktere tim pristi generace ziskaji... ale ja nikoliv. tohle je pro me vec principu.

        a za dalsi, ja tu prece nikoho nepresvedcuju aby se nescital. to ja jsem zde v opozici vuci vetsinovemu nazoru, ze scitani je cool, pac z toho lezou zajimava cisilka a za normalnich okolnosti se k takovym datum nemame sanci dostat, protoze bychom byli vlaceni po soudech a nakonec bychom platili milionove pokuty.

        No a ve vysledku, nez-li rvat a delat mala gesta, mozna by bylo nejlepsi emigrovat:)

        jo, a pokud nechces globalni vladu, tak se odstehuj na Mars ;-)
        ELLTY
        ELLTY --- ---
        _BENNY: ja ale nerikam, ze "ja nechci" neni dulezite, ja jenom rikam, ze to neberu jako argument. K tem informacim - myslim, ze uz ted ma o tobe spoustu informaci spousta lidi, u kterych nechces, aby je meli.

        O co mi jde ale predevsim. Nechci tu hodnotit, ktery postoj je spravny, stejne jako tu nehodlam resit, co bych udelala v hypoteticke situaci s neofasisty. O co mi jde? O to, ze zadna situace neni cerna nebo bila. To, ze se ti nelibi nazory vestinove spolecnosti, to tak holt je a bude, zijeme v demokracii (mozna je to dobre, mozna ne). Ale odsuzovat ji, bez ohledu na to, jak moc silnou osobnosti se citis (protoze rekneme si to na rovinu, nikdo z nas ve skutecnosti ryze individualni neni, zkusenosti v podstate sdilime, stejne jako komunikacni vzorce atd. atd. viz. Durkheim a sebevrazdy), to neni jenom o sobeckosti (rikej tomu jak chces), to je o omezenosti. Myslet si, ze to, co si myslim ja, je ta "pravda pravd", to ..to je prece k smichu:)...Nenutim tebe ani nikoho jinyho zmenit nazor, ale zpusob, jakym ten nazor prezentujes, to neni uplne diskuze, ktera by k necemu byla. Protoze za tim vsim, co uz tady bylo receno stoji daleko vetsi mechanismy, souvislosti, atd. nez jenom prosté "ja". Muzes tu donekonecna vykladat o tom, jak nejsi levicak a podobne, nicmene ja se obavam, ze pravicak nutne neznamena "sobec a omezenec" ( tohle si neber osobne, rozhodne se te tu nesnazim napadat). Za dalsi, timhle gestem svuj problem se silnym statem stejne nevyresis. (btw. osobne radsi silnejsi stat nez EU) No a ve vysledku, nez-li rvat a delat mala gesta, mozna by bylo nejlepsi emigrovat:) (Sama nad tim obcas uvazuju:))
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        Jak nás jiní klamou statistikou a my se necháme. Blog - Ondřej Palkovský (blog.iDNES.cz)
        http://palkovsky.blog.idnes.cz/c/160662/Jak-nas-jini-klamou-statistikou-a-my-se-nechame.html
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        VINCA: argumentace ad hominem je docela nuda
        VINCA
        VINCA --- ---
        STANISLAV_GROSS: dobre haji Ceskou budoucnost nasich bilejch deti! zvlast jeho ostatni clanky sou dobrej potrat, doporucuju prostudovat.

        (hlavne aby to tu nezaclo bejt multikulti v ty diskuzi :) 88 minusu prosim, nebo aspon 18)
        STANISLAV_GROSS
        STANISLAV_GROSS --- ---
        Skoda, ze i obcane nemohou zavest scitani. Napr. scitani ztrat, me by treba zajimalo, o kolik stat prisel za Tosovskeho uradovani v CNB, v dobe, kdy se rozprodal temer cely zlaty poklad CR.
        STANISLAV_GROSS
        STANISLAV_GROSS --- ---
        Veřejně tímto prohlašuji, že i pod sankcí se tohoto sčítání účastnit nebudu. V případě vyměření pokuty správním orgánem zřejmě skončím až u Ústavního soudu České republiky. Pokud to někdo vidí stejně, jsem připraven se ujmout na své náklady i hromadných žalob na stát – napište mi na mail. Stát totiž patří nám, ne my jemu.

        Hra s ohněm, aneb když při „sčítání lidu“ nejde o sčítání lidu. Blog - František Matějka (blog.iDNES.cz)
        http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/145586/Hra-s-ohnem-aneb-kdyz-pri-scitani-lidu-nejde-o-scitani-lidu.html
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        ELLTY: lidi jsou ruzni, popisuji to ruzne osobnostni typologie. ja mam to "stesti", ze patrim mezi ten nejvice individualisticky typ, ktery si nejmene dovede vazit veci, ktere jsou povinne. a vrana k vrane seda, takze ze sveho okoli znam vicero racionalnich lidi, kteri uvazuji podobnym smerem. nerikal bych tomu ryzi individualismus, spis jen vyhraneny. zastanci scitani rikaji, ze scitani se dela pro dobro cele spolecnosti. ja to dobro ale jako dobro nevnimam, ocenit ho nedovedu a stavim se k nemu dosti skepticky az nenavistne - takze ja nejsem soucasti spolecnosti? to je blbost, ze. spis bych tedy rekl, ze to proklamovane dobro se zdaleka netyka vsech lidi.
        ELLTY
        ELLTY --- ---
        _BENNY: ted nemam cas, rozepisu se k tomu pozdeji...jenom jedna rychla poznamka... to, co tu pises, predpoklada, ze existuje neco jako "ryzi individualismus".. existuje?
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        _BENNY: ten je muj oblibeny :))
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        NICOLE: jeste padl jeden rozkosny argument "ja si rada ctu statistiky, z cehoz plyne ze vsichni je musi pod pohruzkou institucionalizovaneho nasili vyplnit" :)
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        ELLTY: ja bych jen dodala to, co uz tu nekolikrat opakuju, ale cemu bohuzel skoro nikdo nechce rozumet. Argument pro to, aby se clovek ochotne zucastnil scitani, neni: "Ty se nechces scitat, protoze jsi takovy nebo makovy", ani "scitani je dobre, protoze ho narizuje zakon (OSN, kdokoliv)", ani "socialni inzenyrstvi je obecne fajn". Jedinym argumentem pro by mohlo byt: "Ze scitani vyplynou ta a ta data, ktera nelze ziskat jinym zpusobem, a ktera budou takovym a takovym konkretnim zpusobem pouzita na neco uzitecneho." Takovy argument tu zatim nikdo neprinesl.
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        ELLTY: Predevsim mi neprijde v tyhle otazce uplne v poradku argumentovat zpusobem "ja proste nechci"

        ale to je velmi dulezity argument, ktery se opomiji. ja vim ze to v prevazne levicove nebo centristicke evrope neni zvykem argumentovat svobodou sveho konani, je mi jasny ze spousta lidi tady na to v techto zemepisnych sirkach nema vubec zavity a ridi se predevsim tim, cim se ridi vsichni ostatni. ale podle me je dulezity vysilat vetsinove spolecnosti signal, ze se z ni myslici mensina na pozadani nepokaka.

        Pokud se bojis zneuzitelnosti dat, tak prave tenhle pristup se da proti tobe snadno pouzit.

        mi jde o koncepcni bezpecnost. to ze nekomu naridim vysypat na sebe duverne informace, sdelit je tisicum zainteresovanych lidi, kteri by se k tem informacim dle standardniho zakona o ochrane osobnich udaju nemeli sanci dostat a ty potom zavazat mlcenlivosti, to neni vubec zadna bezpecnost! a i kdyby za vyzrazeni informaci hrozilo elektricky kreslo, nebude to cele ani o chlup bezpecnejsi. v bezpecnostni hantyrce se temto ojebum, ktere maji zakryt realny pruser, rika "security by obscurity". cely system je natolik bezpecny, nakolik je bezpecny jeho nejslabsi clanek - a tim je clovek. a ja temto chybujicim lidem svoje informace davat nechci.

        Uz jsi tu rekl, ze to nehodlas resit v sirsich souvislostech, ale imho to jinak ani nejde.

        to neni pravda. muzeme to probirat horem spodem, ale ja se svych zakladnich postoju nevzdam. on totiz muze nekdo velice tezko precizne odargumentovat, ze on se pro neco rozhodl a tedy ja neco musim. to se "resi" velice spatne.

        Je to otazka spolecnosti, jeji udrzitelnosti, statu a jeho socialni kontroly a samozrejme svobody, ktera je do znacny miry relativni

        a ja tuto otazku hodlam resit zpusobem, ktery je kompatibilni s postoji, ktere ja zastavam. tedy - 90% statniho aparatu zprivatizovat. dodavat osobni informace, ktere budou pouzity pro argumentaci za jeste silnejsi stat neni v mem zajmu! viz muj (mozna trochu prestreleny) primer s neofasisty - ty bys nemel problem odpovidat na takove otazky, kdyz bys moc dobre vedel ze tvoje odpovedi budou interpretovany zpusobem, se kterym se vnitrne neztotoznujes?

        Neberu ti tvou neduveru vuci statu a jeho institucim, nicmene je treba si uvedomit, ze tvoje nazory pochazi ze stejne struktury jako narozy konformistu a tuto strukturu proste tvori stat. Pokud se mi na nem neco nelibi, pak si nemyslim, ze obchazeni aparatu je to, co by "svobodny obcan" mel delat. Pokud se odvolavas na svobodu, pak je nejlepsi zpusob nejak participovat a ne teto svobody zneuzivat a potazmo ji vyuzivat.

        jo, to je sice moc pekny, akorat to vubec nefunguje. participaci na rozezranem statu jeste nikdo stat neminimalizoval.
        ELLTY
        ELLTY --- ---
        _BENNY: svoboda, prava a povinnosti obcana..to je presne to, oc tu bezi. Predevsim mi neprijde v tyhle otazce uplne v poradku argumentovat zpusobem "ja proste nechci". Pokud se bojis zneuzitelnosti dat, tak prave tenhle pristup se da proti tobe snadno pouzit. Argument vnimam jako neco, co muzu o neco oprit. Osobne se domnivam, ze tahle diskuze je daleko sirsi, nez proste "ja nechci, protoze se bojim." Uz jsi tu rekl, ze to nehodlas resit v sirsich souvislostech, ale imho to jinak ani nejde. Je to otazka spolecnosti, jeji udrzitelnosti, statu a jeho socialni kontroly a samozrejme svobody, ktera je do znacny miry relativni...rozhodne to chce jistou davku imaginace.. Neberu ti tvou neduveru vuci statu a jeho institucim, nicmene je treba si uvedomit, ze tvoje nazory pochazi ze stejne struktury jako narozy konformistu a tuto strukturu proste tvori stat. Pokud se mi na nem neco nelibi, pak si nemyslim, ze obchazeni aparatu je to, co by "svobodny obcan" mel delat. Pokud se odvolavas na svobodu, pak je nejlepsi zpusob nejak participovat a ne teto svobody zneuzivat a potazmo ji vyuzivat.
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        ELLTY: jaky argument ti tu chybi? necitim se byt presvedcen o nutnosti teto veci, bezpecnosti mych dat a zameru instituci s temito daty nejak zachazet (znas to, neverim statistice kterou si sam nezfalsuju - to myslim skutecne vazne). jakozto svobodny obcan obdaren rozumem jsem odkopl mic na druhou stranu hriste s tim, ze pokud po mne nekdo neco chce, musi me ON presvedcit o spravnosti cele veci.
        ELLTY
        ELLTY --- ---
        _BENNY: v tom pripade nechapu, proc tu nepadl jeste ani jeden poradny argument.
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        ale netreba to brat nejak moc osobne. kdyby me na ulici zastavili nejaci neofasisti ze by potrebovali vyplnit dotaznik (otazky "co si myslite o existenci holokaustu?", "vztah k snedym mensinam mate spise pozitivni nebo spise negativni?" anebo treba "kolikrat jste mel nejaky konflikt s ciganem?" ci "chcete zit mezi socialne neprizpusobivymi obcany ano/ne?") s tim ze kdyz to neudelam, dostanu po drzce, taky bych s tim mel ten stejny problem ;)
        _BENNY
        _BENNY --- ---
        ELLTY: diky za rady, tohle uz mam za sebou. sveho nepritele dobre znam ;)
        NICOLE
        NICOLE --- ---
        NICOLE: Me by treba opravdu zajimalo, jake konkretni vystupy to scitani ma smerem k tem skolkam.
        Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam