• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYSčítání lidu 2011
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ATOMOUSEK: Jeste malickost. Je dulezite si uvedomit, ze 30% lidi si myslelo, ze ten sber nema smysl (zdroj nemam, byl to jakysi pruzkum). 10% (tretina z tech predchozich 30%) lidi si myslelo, ze je to nejaka forma zla (sikana, picovina, podvod, a podobne). Cili ta nalada ve spolecnosti nebyla zas tak jednoznacna.

    Nicmene lze predpokladat, ze par procent lidi ten dotaznik proste vyplnit nemohlo, protoze na to nemaji intelektualne.

    Predpokladame-li, ze existovali lide, kteri to nevyplnili umyslne a po rozvaze, jako jsem treba ja a dva moji blizci, pak statisticky urad tvrdi, ze ten dotaznik bylo schopno vyplnit a odeslat vice nez 99% lidi, pricemz se zadny formular nikde neztratil. Uplne vidim ty typky, co u nas za rohem prodavaji drogy, jak stoji v te rade na poste, aby odevzdali dotaznik o tom, jak jezdi do prace, ci kdo u nich prespava.

    Chci tim rici, ze tvrzenim o 1% nam statisticky urad pouze rika, ze nam lze a ze je nam po tom hovno. Ale rad si poslechnu nejaky statisticky protiargument, treba od Crosse. Mozna nam stat nelze a ja jsem jen zahledeny do sve nenavistne duse :o)
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    FURYAN: Uvidime, kolik procent z nas jsou eskymaci s doktoratem a podobne. Pak muzeme mluvit o "hroznem pomeru". Ale to se nejspis nedozvime.

    Jinak, to 1% jim nemuze verit snad nikdo. Kdyby rekli, ze 3%, pricemz by byli uplne vsichni pro a vsem lidem to pripadalo potrebne, byl bych ochoten tomu verit. Ale kdyz mi statisticky urad tvrdi, ze sber dat provedl s 1% chybou, muzu se mu maximalne chlamat do oci.
    To snad ani komunisti netvrdili, ze 99% lidi volilo stranu, ne?
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Opravdu jen jedno procento? :( Pffffff, takze tupe stado neni 80:20 ale 99:1, to je tedy hroznej pomer :(
    CROSS
    CROSS --- ---
    NICOLE: ty informace - MV ma zakladni informace o jednotlivci, nikoli o domacnosti, takze ciste technicky vzato ti jednotlivci opravdu nevypadnou, ale stejny typ informaci o nich CSU neziska.

    To jsme zpet u debaty o potrebnosti udaju nad ramec registru obyvatel.
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    GENERALLZ: počet nesečtených lidí nepřesáhne jedno procento. Tito lidé ale ze sčítání lidí, které je nejrozsáhlejší akcí desetiletí, nevypadnou. V případech chybějícího formuláře si statistici vypomůžou informacemi od ministerstva vnitra, které spravuje evidenci obyvatel.

    MV ty informace má a statistici k nim mají přístup, ale to sčítání bylo opravdu nezbytné
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    Pokutu za bojkot sčítání dostane jen zlomek provinilců
    | "Hrubým odhadem se podnět pro úřady bude týkat 400 až 600 lidí. V každém kraji se najde vždy minimálně jeden případ porušení zákona," řekl iDNES.cz místopředseda Českého statistického úřadu Stanislav Drápal.
    CZSHADOW
    CZSHADOW --- ---
    Komisařka Sčítání lidu: Řvou na mě, že mi dají do držky za pokutu | Zprávy | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/201686.aspx
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    GENERALLZ: Neexistují neproduktivní obory - existují jen neproduktivní vědci:-) Ale přiznávám, že různá * studia dělají mnohé proto, aby se zdiskreditovala:-)
    GENERALLZ
    GENERALLZ --- ---
    _BENNY: předpokládám, že do toho má patřit i studium neproduktivních oborů jako je např. genderová sociologie nebo environmentální studie.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    První výsledky sčítání: Češi vidí budoucnost ve vzdělání :: Domácí :: ČT24
    http://www.ct24.cz/domaci/127202-prvni-vysledky-scitani-cesi-vidi-budoucnost-ve-vzdelani/
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    CROSS: Pouze ten zpusob.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ATOMOUSEK: no vsak - kde je tam straseni a kde chybi pravomoc? Vzdyt je to jenom konstatovani... Resp. jestli narazis na zpusob, jakym o tom idnes pise, pak nemam namitek, ale to neni problem CSU.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    CROSS: Mluvim o tom, jak je to napsano: Nekompromisní chce být Český statistický úřad k lidem, kteří ...
    CROSS
    CROSS --- ---
    ATOMOUSEK: jakou pravomoc, jaky straseni (btw jak chces ted "strasit" nekoho, kdo uz davno vedome vyjadril svuj postoj neuposlechnutim zakona a nejakou demonstrativni akci)? CSU proste postoupi na mistni urady pripady, u kterych to uzna za vhodny... k tomu pravomoc rozhodne ma a udelat to musi, jinak by byl vsem pro srandu. :-]

    Ja bych z toho clanku zduraznil spis "Pro nás přestupková řízení nejsou klíčovou záležitostí. Tím už žádné údaje nezískáme. My jsme sčítání dělali proto, abychom získali maximální množství kvalitních údajů," vysvětlil Drápal.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    _BENNY: Nekompromisní chce být Český statistický úřad k lidem, kteří při doručování tiskopisů byli na sčítací komisaře vulgární a ještě před jejich očima formuláře roztrhali.

    Ze by mel Statisticky urad nejakou takovou pravomoc? Nerekl bych :o)
    To je zase saskarna a straseni lidi.

    A zde navod:
    Ze stovek podnětů se k obecním a městským úřadům dostane maximálně pár desítek. Statistici totiž chtějí vyřadit veškeré situace, u kterých porušení zákona není jednoznačné. Tedy například, když člověk přesvědčoval komisaře, že vyplňování údajů odporuje jeho politickému nebo filozofickému smýšlení.
    :o)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam