TIGRE: Mě na tohle téma přivedla kdysi dávno návštěva Sapy a místní Bún-chá (bůček, nudle, sladkokyselá majda). A shodou okolností se později cuketka do tohohle jídla taky zamiloval, tak když Momofuku tak adoroval tak to nešlo jinak - navíc za cca 500,- na Ebay to není ani nijak nedosažitelný;)
O víkendu jsem dělala Pork buns a chuťově výborný, na talíři velmi efektní a podle mě i dost jednoduchý na kuchařskej skill (jenom ty buns jsou taková patlačka, ale podle mě se v podstatě nedaj pokazit když se budete držet receptu). Je to takový asijský věpřo knedlo zelo resp. bůčko/buns/okurko... Navíc jediná cizokrajná přísada je omáčka Hoisin na pomazání bochánků (nelze vynechat) - ale já jí v Sapě pořídila asi za 45,- a myslim že jsem jí vídala i normal v krámech v exot koutku...
Krapet upravenej recept má cuketka na webu (do vyhledávače pork buns cuketka a je to jeden z prvních odkazů)...
Jenom bych poradila - u toho bůčku se nebojte černý barvy - neni to hořký (já už to odepsala jako nepovedenej pokus, ale dotáhla jsem to do konce a překvapivě v pohodě a naopak to udělalo super chuť). Taky jsem vyzkoušela obě varianty: 1) nakrájet hned z trouby 2) nechat zatuhnout nakrájet a na pánev. První má svoje kouzlo, ale blbě se to krájí a u 2) se vypeče víc tuku tak to neni taková nálož.
Mam teď na mrazáku asi 30 buns a kus pečenýho bůčku - když přijde návštěva tak napařim bochánky, nakrájim ztuhlej bůček, naložim salátovku a do 30min mam na stole perfektní pohoštění...