• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MACHALIK: český/jihoamerický/francouzský/německý?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WOJTYLA: Kupoval jsem to ve Steinhauserovi a krájela to z dlouhýho kusu roštěnce, měli u toho cedulku s číslem býka a stářím a těmahle pentlema, a prej to tři dny viselo u nich v chlaďáku, tak si myslím, že to mražený nebylo. Ale neptal jsem se na to, pravda. Jako riziko jsem zvýšil, to je jasný, už to vyndávat nebudu. Ale chodím k tomu obas čichat - krásně to začíná vonět - tak snad to nerozbiju tím.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MACHALIK: zruinoval asi ne...ale potenciální nebezpečí tam je...eště sem ti tak přemejšlel vo tom staření a seš si jistej že to nebylo nikdy zmražený to cos koupil...páč esli jo tak si nejsem jistej přerušení těch procesů co v tom mase probíhaj...ale nejsem chcemik takže nevim esli se zase rozběhnou bezezměny nebo ne,..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WOJTYLA: Podruhé už nebudu. Jestli jsem to tím zruinoval, tak škoda, ale, kurva, takhle citlivej ten proces snad bejt nemůže, to by každá masna zkrachovala. Vždyť do chlaďáků choděj normálně v oblečení, co v něm jsou za pultem, a nenosej roušky a rukavice.
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    tak me napada, da se nekde ve vetsim mnozstvi sehnat silica-gel? takovy ty prusvitny kulicky v celulozovym sacku, co se davaj do krabic kvuli vlhkosti... kdyby se tim ten suplik vysypal a zaroven se zabranilo jeho kontaktu s masem, tak by to tomu suchymu prostredi mohlo jeste trochu pomoct...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MACHALIK: proč to vyndaváš?...kontaminuješ si to zbytečně...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Maso zatím dobrý. Sedí si v lednici, velmi jemně voní a stárne.



    Čas od započetí pokusu: 42 hodin.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HLEN: mam technologie ucebnice, muzu prodat:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TIGRE: Jsem netušil, věděl jsem, že do mrazáku ne, ale o lednici jsem nevěděl. Vyndám je, díky!
    OLIII
    OLIII --- ---
    GUDRUN: Essentials of Classic Italian Cooking?

    Essentials of Classic Italian Cooking - Marcella Hazan.pdf (8426258 B)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    WOJTYLA: jo ja si to koupim, ale ne dneska, a mam tu veprovou panenku a chtela jsem tam najit nejakej dobrej recept... Pokud mi nejakej dobre vyberes, tak mi to pro dnesek uplne staci :-)

    no takhle jsem si chtela koupit i Culinarii Hungary a nez jsem dosla do knihkupectvi, tak je pryc. Chjo.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    GUDRUN: kup si to stojí to 300 a stojí to za to to mít v poapírový podobě, už jenom proto aby vydavatel viděl že se vyplatí vydávat kuchařky tohodle typu a ne jen Vaříme s Jiřinou a podobný hnoje.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SHITTIE: Simvas, neni Hazanka elektronicky nekde jinde, nez na tom filesonicu? ted ted nejede, otazne je, jestli nekdy jeste pojede... dik.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MACHALIK: sem naplej jak skinheadský kšandy...
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    ja davam taky do lednice, idealni to neni, ale bydlim v panelaku, takze vsude jinde mi rychle hnijou...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    MACHALIK: držím palce!

    P.S. Budu za suchara, ale brambory do ledničky nepatří, protože tím v nich tím měníš škrob na cukry... :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Pokus započat. Šuplík vymyt jarem, lednička na jeden stupeň, maso osušeno, je krásné, stálo 150 korun, tak v nejhorším bude po něm.





    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zakoupil jsem si dnes půl kila roštěnce z mladýho bejka, tak snad večer započnu proces suchého staření. Budu informovat.
    HLEN
    HLEN --- ---
    male OT

    nemate prosim nekdo ucebnice technologie (nebo poznamky k zavereckam) v elektronice podobe ... cekaji me za dva mesice a studuji dalkove a nemam tim padem zadne poznamky .... nabidnu rad i nejakou odmenu ... kdyztak posta ....

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam