• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle





    O kuchařkách, kuchařských biblích, knihách o jídle, vaření, kuchařských technikách či postupech.

    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    BRUKEV: jsem pro obe knihy od vanka. jak poklady tak tajemstvi (je to tak?) a pak zdrave, chutne hospodarne, s tim se neda nez souhlasit. A rettigova, sandtnerka... Ale to je bez obrazku :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Které kuchařky by jste doporučili jako must have pro někoho, kdo chce klasické české (tuzemské) recepty?

    Velmi se mi líbíla videa od Prakulu/Vaňka na jejichž motivy vyšla kniha, takže určitě
    Poklady klasické české kuchyně - Roman Vaněk | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/166999/poklady-klasicke-ceske-kuchyne/

    Někde jsem zahlédl pokračovaní, snad o sladkostech, to taky beru.

    Co je jiného? Zahlédl jsem něco od Sapíka, pak nějaké "Kuchařky pro dceru",... Upřímně, Sapík mě v televizi vůbec nezaujal a ony proklamované dceří kuchařky, nevím, nějak se na ně nedokážu naladit.


    A ať nejsem zcela OT, pro mě velmi příjemná kuchařka je http://knihy.heureka.cz/provence-skola-provensalske-kuchyne-tajemstvi-surovin-receptu-jizni-francie/porovnat-ceny/
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    domů mi dorazila tahle kuchařka, co byla v akci na bookdepository cca před týdnem a vypadá teda super.... severní regionální kuchyně podel GTR... pro mě příjemným překvapením zastoupení různých pickles...



    http://www.amazon.co.uk/Food-Grand-Trunk-Anirudh-Arora/dp/1847739687
    GGG
    GGG --- ---
    Jak se vari u Sonic Youth
    Amazon.com: Lydia Lunch: The Need to Feed: Recipes for Developing a Healthy Obsession for Deeply Satisfying Foods (9780789324382): Lydia Lunch: Books
    http://www.amazon.com/Lydia-Lunch-Developing-Obsession-Satisfying/dp/0789324385

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Digitalizovaná Rettigová - výrazně přehlednější, než scan a vlastně i než kniha...

    Magdalena Dobromila Rettigová - domácí kuchařka - staročeská kuchyně - recepty - Magdalena Rettigová
    http://rettigova.lukul.cz/magdalena-rettigova
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Oldest Cuisine in the World: Cooking in Mesopotamia - Jean Bottéro - Knihy Google
    http://books.google.cz/books?id=PxnaaTzC8tMC&printsec=frontcover&hl=cs#v=onepage&q&f=false

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: o shit - druhej díl je o tom jak dělá tatsobushi z vepřového - fermentací v koji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TIGRE: no tak dík, jdu pro maso na vývar a ramen...

    http://thepiratebay.se/search/The%20Mind%20of%20a%20Chef/0/99/0
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A dobrý zdroj na upirátěné kuchařky v angličtině je pak

    ebooks Cooking Foods
    http://tags.softarchive.net/ebooks+Cooking+Foods/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: to je presne to, co jsem chtel a hledal :-) perte to do me! diky moc :-)

    TIGRE: najdu si! diky moc.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nemá někdo náhodou...? http://ruhlman.com/2012/12/schmaltz-ipad-cookbook/

    Nemám iPad... v jiném formátu zatím není a já se teď chystám na svůj první Schmaltz v sobotu, tak bych si jen chtěl ověřit základní recept, jestli se ten Ruhlmanův nějak moc neliší...
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    RUTHLESS: pokud chceš něco o jídle jako takovém a nevadí ti jít do hloubky tak třeba Harold McGee nebo Larousse Gastronomique v el. podobě... jinak já si rád prostě čtu kuchařky, nejen kvůli těm příběhům kolem, teď jsem si třeba dočetl zas momofuku a z toho člověk má hroznou radost si číst...

    Jinak Anthony Bourdain a jeho kuchař na cestách a další knížky...

    nebo to Jídlo a pití od Beranové, o kterém tu byla řeč, zvlášť jestli tě baví historie...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUTHLESS:

    Tak něco spíše obecného, byť s recepty. Etnografie a experimentální archeologie vztažená k jídlu a českému prostoru.


    http://www.academia.cz/jidlo-a-piti-v-praveku-a-ve-stredoveku.html
    (je to kniha, kterou stojí za to mít v knihovně)

    http://uloz.to/xnyeo9G/jidlo-a-piti-v-praveku-a-stredoveku-pdf¨

    http://www.machart-books.cz/magicka-kucharka/

    (opět taky stojí za nákup v papírové podobě)
    http://uloz.to/x3kct88/magicka-kucharka-tajemstvi-cerne-kuchyne-podle-receptaru-starych-carodejnic-epub
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    RUTHLESS: mě napadlo z toho co mám doma

    http://www.kosmas.cz/knihy/170385/duvernosti-z-kuchyne/
    (a od něj i další)

    http://www.kosmas.cz/knihy/143936/muz-ktery-snedl-vse/
    (ale to jsem ještě nečetl)

    a tohle by taky mohlo být dobré, ale znám jen jeho fejetony samotné z tisku
    http://www.kosmas.cz/knihy/159673/labuznikovy-historky/
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Ahoj! Nemam dotaz tak uplne na kucharku, ale spis obecne na nejakou knihu o jidle, hodovani (to asi nejspis), stolovani a gastronomii obecne. Jsem mimo cechy a ctivo mi chybi a dochazi (proste jsem si do leteckyho limitu nemoh nabrat bambilion knih :-))

    Mate nekdo nejaky tip? Potrebuju to najit na netu... Cestina idealne, ale i anglicky to zvladnu nejspis :-) Ale cesky beru cokoli, anglicky meisterstucky. :-) Nebo aspon tip, s tou elektronickou podobou budu uz bojvat treba i sam.
    Diky!
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    BRUKEV: Hele mě ta knížka právě příjde čtivá, já Ottolenghiho znám jen z doslechu, ale tahle kuchařka mě baví. Jediný problém s tím mám trochu v tom směru, že to je v duchu toho, co jsem o O. slyšel - tj. poměrně složité komplexní recepty z hodně ingrediencí. Na druhou, já mám rád pro inspiraci i tyhle míň praktický knížky :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TIGRE: mě ty jeho pořady moc nechytly, kniha je jaká (v práci nemohu stáhnout)?

    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Začal jsem si dneska číst Ottolenghiho The Jerusalem a působí to hrozně sympaticky :)



    Jerusalem.A.Cookbook.epub (46,38 MB) - uploaded.to
    http://uploaded.net/file/7xufw2pr
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Neviděl jste náhodou někdo The Mind of a Chef...? Seriál s Davidem Changem (Momofuku), který produkoval Bourdain... Láká mě to :)

    The Mind of A Chef | Premieres on PBS - November 9, 2012 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=L8Z6hbBrozk
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    KURE: tak 13 je dobrá cena, ne?
    KURE
    KURE --- ---
    TIGRE: teroristo, přišel jsi mě na $13 za pepina :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam