WITTGENSTEIN: podle kuchařek moc nevařím, spíše se inspiruji. Vždy něco změním. Vzhledem k tomu, že máme stejné jméno, tak sem trochu zaujatý, ale kniha je to nádherná. Teď sem si ji vzal do ruky a prolistoval znova. Až na používání kosher soli a jiných věcí se dají ingredience sehnat. :). Ale další od Kellera si ještě pořídím, např jsem dostal doporučeno:
Charcuterie: The Craft of Salting, Smoking, and Curing
Z Ad hocu jsem toho moc ne, je některé zálivky na salát - to je ale o inspiraci. A pak jedny bochánky - šlo mi o to vyzkoušet pečení se sodou - jen sem si je upravil a dal si tam trochu panchety.
Ale co jsem si prošel je jeho postup na vývar (údajně je v každé jeho kuchařce) jinak viz Cuketka:
http://www.cuketka.cz/?p=9173 Až na to, že v Ad Hocu maso předpéká.
Myhrvolda jsem ještě nedržel v ruce. Ale zaujala mne (konkrétně tato
Modernist Cuisine at Home, tu 6-ti dílnou nevyužuju :)
A ty používáš Vodní lázeň SousVide Supreme?