• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    FESTER
    FESTER --- ---
    kazda strana ktera se ohani slovickem demokraticka smrdi
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CZUPA: ... ale zase nevíš, jestli nejsou upirátěné :-) (zeptám se :-)
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    jak jsou mi teda pirati jinak celkem sympaticti tak prodej masky Guy Fawkse na strankach je teda tezky ideologicky fail, kdyz z kazde prodane masky jdou dolary spolecnosti TimeWarner....
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    mno tak nic...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: zrovna s tímhle nemám já osobně společného _vůbec_ nic, ale je to skutečně projekt za kterým stojí Piráti: http://pirateleaks.cz/ momentálně se tam už asi měsíc dva neděje nic.

    cíle jsou skroměnjší, než Wikileaks, a ani ty úniky asi nebudou tak dramatické: ČR je malý zapadákov, kde si tučné státní zakázky (resp. zakázky státních firem) rozděluje zavedná mafie, s vlivem napříč politickým spektrem, která má (možná) nehynoucí zásluhy na tom, že se v 90tých letech ekonomika ČR nerozložila úplně (i nesmyslná zakázka vytvoří aspoň nějaké pracovní příležitosti, stejně jako soukromá útrata mafiánů, apod.). Dnes ale už období transformace máme za sebou,a bylo by vhodné tenhle provizorní bordel uklidit, a snížit míru korupce aspoň na úroveň vyspělých evoprských zemí.... takže žádné velké vize, jako světový mír, odhalení světových konspirací,apod.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: ne nebyl a v cechach ani byt clenem nechci, protoze je to na vsech frontach, vcetne te vasi, stejna alibisticka tragikomedie, ale dost debaty na tema ceske strany piratske, ktera ohlasovala ceske wikileaks, coz je podle tebe offtopic. Ehm.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: ne, poslal jsem ti odkaz do klubu, kde se na to můžeš zeptat. to je něco jiného, než říct "nezajímá mě".

    nevím, jestli si někdy byl členem (demokratické) politické strany: je to zajímavá zkušenost. není to tak, že ostatní Piráti či předseda nebo někdo by mě diktoval názory. Stejně tak ale ve straně neprosadím všechno, co bych třeba já chtěl: popravdě, zajímají mě velmi praktické otázky týkající se fungování internetu v EU a ČR,takže do věcí jako image či propagace se fakt nemontuju.

    a hlavně je to tu offtopic.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: mno me to vzhledem k wikileaks prijde pomerne dost v topicu, protoze si pamatuju, ze jste (tedy vlastneoni, ne ty, ty jsi akorat clenem) prohlasovali ze zavedete ceskou obdobu wikileaks s tim, ze rozcerite ceske politicke vody no ne? :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: aaaha, takze nudna klasika jako v pripade ostatnich politickych stran stylu "jsem, nejsem, nezajima me, to je problem nekoho jineho atakdale". Ze se vubec divim.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirátskou stranu mimochodem můžeme debatovat zde:

    [ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]

    V tomhle klubu je offtopic. Pirátské strany v Evropě rozhodně obhajují právo Wikileaks apod. na existenci - ale současně se nemusí nutně ztotožňovat s každým jednotlivým krokem nebo rozhodnutím. Velmi podobné je to s OWS: shodujeme se s heslem "změna je možná", to ano.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: jsem členem, nemám momentálně žádnou funkci (max. jsem na začátku byl 2.místopředsedou v Praze, ale to už je dávno). fakt je mi celkem jedno, co prodávají v shopu. maska Guy Fawkese má více významů,je to odkaz na film V jako Vendetta,například - a mě nijak nepohoršuje.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: no ja ti nevim, ale vzhledem k tomu ze reprezentujes piratskou stranu a na http://shop.pirati.cz/ je maska anonymous, ke ktere se neznas, mi to prijde jako tak trochu alibismus s tim ze jsi sice clen piratu, ale s jejich aktivitami nemas co do cineni :)) To nemate zadny kontrolni mechanismy ohledne webu, aby to tam nevypadalo jako klasickej, dobe poplatnej business, proti kterymu brojite? Jsem docista zmaten!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: já nemám rád autokracii. to jsem mohl zůstat u televize a televizních kanálů, a nebudovat 15 let nějaký internet, kdybych měl rád autokracii

    a nemám jí rád dokonce ani v případě, že sám dostanu šanci být autokratem. algoritmy NYXu pokládám za nedotažené a nedokonalé - kdyby to bylo podle mě, tak navrhnu od začátku demokratickou moderaci (je fakt, že to vázne na možnosti mít více identit, kterou nejde zcela eliminovat...). (víceméně to konverguje k tomu, že pokud možnost přispívání a čtení bude anonymní, tak moderace by anonymní být neměla, a měl by existovat záznam o její historii - a to by mělo stačit)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: já? prodávám? masky Anonymous? to je nějaký omyl. jsem členem Pirátů, ne provozovatelem jejich shopu nebo třeba i jen webmasterem toho webu.

    někteří Piráti pojali Anonymous jako něco, k čemu se hlásit. já jsem zdrženlivější. víc mě zajímají ty leaky, tedy transparence, než anonymita
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: na eshopu masku anonymous prodavas no ne? Proc vlastne?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: ona je pro podobny kluby nejlepsi uplatnovat principy autokracie a diktatury, tj. uplatnovat admin prava a vyhazet bez vycitek ty, kteri debatu narusujou, anebo jsou vulgarni. Hlasovani je v pripade, kdy je tu primarne zastoupena skupina fanboys wikileaks a OWS, tak trochu komicka zalezitost, co si budeme povidat, protoze bude mit vzdycky stejnej vysledek a to, vyfuckovat ty, kteri maji protinazor.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CRANK: diky, ono to plusko stejne hodne rychle zmizne, jakmile zacne uradovat zdejsi uvedomela uderka :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: to je jinej level... já žádný informace nemám a neprodávám. prodávám reklamní prostor ... demokracie vadila, tak navrhuju tržní řešení.
    CRANK
    CRANK --- ---
    NAGASAWA: Kdybych mohl, dám těch plusů milión.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: já nejsem anonymous. a můžu tě ujistit, že já tady žádné alter-ego nemám. ostatní lidi neznám... jsou to pro mě "skuteční uživatelé". nevím, kdo z nich třeba má dvě id a hlasoval 2x
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam