• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: ne, poslal jsem ti odkaz do klubu, kde se na to můžeš zeptat. to je něco jiného, než říct "nezajímá mě".

    nevím, jestli si někdy byl členem (demokratické) politické strany: je to zajímavá zkušenost. není to tak, že ostatní Piráti či předseda nebo někdo by mě diktoval názory. Stejně tak ale ve straně neprosadím všechno, co bych třeba já chtěl: popravdě, zajímají mě velmi praktické otázky týkající se fungování internetu v EU a ČR,takže do věcí jako image či propagace se fakt nemontuju.

    a hlavně je to tu offtopic.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: mno me to vzhledem k wikileaks prijde pomerne dost v topicu, protoze si pamatuju, ze jste (tedy vlastneoni, ne ty, ty jsi akorat clenem) prohlasovali ze zavedete ceskou obdobu wikileaks s tim, ze rozcerite ceske politicke vody no ne? :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: aaaha, takze nudna klasika jako v pripade ostatnich politickych stran stylu "jsem, nejsem, nezajima me, to je problem nekoho jineho atakdale". Ze se vubec divim.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Pirátskou stranu mimochodem můžeme debatovat zde:

    [ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]

    V tomhle klubu je offtopic. Pirátské strany v Evropě rozhodně obhajují právo Wikileaks apod. na existenci - ale současně se nemusí nutně ztotožňovat s každým jednotlivým krokem nebo rozhodnutím. Velmi podobné je to s OWS: shodujeme se s heslem "změna je možná", to ano.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: jsem členem, nemám momentálně žádnou funkci (max. jsem na začátku byl 2.místopředsedou v Praze, ale to už je dávno). fakt je mi celkem jedno, co prodávají v shopu. maska Guy Fawkese má více významů,je to odkaz na film V jako Vendetta,například - a mě nijak nepohoršuje.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: no ja ti nevim, ale vzhledem k tomu ze reprezentujes piratskou stranu a na http://shop.pirati.cz/ je maska anonymous, ke ktere se neznas, mi to prijde jako tak trochu alibismus s tim ze jsi sice clen piratu, ale s jejich aktivitami nemas co do cineni :)) To nemate zadny kontrolni mechanismy ohledne webu, aby to tam nevypadalo jako klasickej, dobe poplatnej business, proti kterymu brojite? Jsem docista zmaten!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: já nemám rád autokracii. to jsem mohl zůstat u televize a televizních kanálů, a nebudovat 15 let nějaký internet, kdybych měl rád autokracii

    a nemám jí rád dokonce ani v případě, že sám dostanu šanci být autokratem. algoritmy NYXu pokládám za nedotažené a nedokonalé - kdyby to bylo podle mě, tak navrhnu od začátku demokratickou moderaci (je fakt, že to vázne na možnosti mít více identit, kterou nejde zcela eliminovat...). (víceméně to konverguje k tomu, že pokud možnost přispívání a čtení bude anonymní, tak moderace by anonymní být neměla, a měl by existovat záznam o její historii - a to by mělo stačit)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: já? prodávám? masky Anonymous? to je nějaký omyl. jsem členem Pirátů, ne provozovatelem jejich shopu nebo třeba i jen webmasterem toho webu.

    někteří Piráti pojali Anonymous jako něco, k čemu se hlásit. já jsem zdrženlivější. víc mě zajímají ty leaky, tedy transparence, než anonymita
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: na eshopu masku anonymous prodavas no ne? Proc vlastne?
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: ona je pro podobny kluby nejlepsi uplatnovat principy autokracie a diktatury, tj. uplatnovat admin prava a vyhazet bez vycitek ty, kteri debatu narusujou, anebo jsou vulgarni. Hlasovani je v pripade, kdy je tu primarne zastoupena skupina fanboys wikileaks a OWS, tak trochu komicka zalezitost, co si budeme povidat, protoze bude mit vzdycky stejnej vysledek a to, vyfuckovat ty, kteri maji protinazor.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CRANK: diky, ono to plusko stejne hodne rychle zmizne, jakmile zacne uradovat zdejsi uvedomela uderka :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: to je jinej level... já žádný informace nemám a neprodávám. prodávám reklamní prostor ... demokracie vadila, tak navrhuju tržní řešení.
    CRANK
    CRANK --- ---
    NAGASAWA: Kdybych mohl, dám těch plusů milión.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: já nejsem anonymous. a můžu tě ujistit, že já tady žádné alter-ego nemám. ostatní lidi neznám... jsou to pro mě "skuteční uživatelé". nevím, kdo z nich třeba má dvě id a hlasoval 2x
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: to by skvele odpovidalo principum Wikileaks, kdyz Assange zacal informace, ktere driv oznacoval za verejne, prodavat a mohl se zblaznit, kdyz balik informaci prebrala media a zacala si je sdilet mezi sebou a on z toho nemel ani cent.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: mno vzhledem ke skladbe zdejsi subkultury co se tyce zamereni klubu, to skutecne usmevne je :) To je jako vyvolat "demokraticke" hlasovani na srazu Anonymous z 4chanu. Samozrejme si principy demokracie kazdy vyklada uplne jinak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: to jsem neřekl. hele, možná se v téhle konferenci zachovám tržně, jako na burze.

    prvních 10 příspěvků za den bude zdarma. když budeš chtít víc, budeš si muset zaplatit za placenou inzerci (mě osobně, ne NYXovi) :-)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: takze ty mas skatulky,,, skutecni a neskutecni uzivatele :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: uz jsem premejslel jestli vubec zijes.. mel jsem pripravenej pro tebe na poslani pohrebni venec...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: ne. hlasujou v nich skutečný uživatelé NYXu. já je beru vážně, aby mi z téhle debaty nezdrhli do jiné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam