• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    uplnej Tahrir! (ironie off)

    Další prohra Hnutí nespokojených. Pakují se okupanti Los Angeles - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=723068
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KEDRIGERN: ja bych pockala, az se priznivci OWS definuju sami. Kazdopadne, muj prispevek byl spise povzdech nad tim, ze zde vetsina lidi zatim jen cte, a pokud v cesku jsou priznivci OWS, tak nejsou na nyxu.
    KEDRIGERN
    KEDRIGERN --- ---
    SHEALA: Jak bys chtěl přítomnost OWS definovat? Jsou tu lidé, kteří bojují za vyřešení stejných problémů a pak lidé, kteří se k OWS přímo hlásí, ale povětšinou to u toho končí...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA: nejsem tu tak docela za OWS. jsem tu za ty, kdo říkají "sice dělají ptákoviny, aby na sebe upozornili, ale třeba sakra mají nějaký důvod - co takhle je zkusit vyslechnout?"
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS: no a tady v Cesku sou nejaky OWS? Jestli to dobre chapu si tu ty za OWS, Nagasawa za skeptiky, Fester za Festera a zbytek lidi, vcetne me, se poradne neorientuje a jen kouka?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak, odblokováno, sorry za zpoždění. doufám zazní nějaké podnětné náměty k té moderaci.
    a nebo bude mít někdo nějaké aktuality (nebo všichni z OWS už sedí a je ticho po pěšině?)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    znovuotevření klubu plánuju na 18:00
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: nastuduju si něco o tom, jak masivně farmaceutické koncerny profitují např. na SSRI antidepresivech a propagují mezi lékaři jejich předepisování - tyto léky se předepisují právě, aby se lidi usmívali i v nudném a nesmyslném zaměstnání, o jejich _skutečné_ pocity nejde! jde jen o to, jestli budou mít odvahu je ventilovat.

    dokud jsem zdravý, chci se obejít i bez legálních antidepresiv, i bez konopí coby léku: ale než se budeš navážet do feťáků, tak si uvědom, že tohle je feťácká a alkoholická civilizace! všichni kolem mě kouřej cigarety, který jsou těžkej business. dokud v USA nezakážou "většinovou drogu" cigarety (a to včetně dosahování zisku z prodeje cigaret do ciziny), tak prostě nemají morální právo vést válku proti "menšinovým drogám". Pokrytectví není řešením.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

    S moderací je potřeba něco udělat!

    9 hlasy od 9 respondentů

      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      Tenhle klub je do dnešního večera úplně read-only pro všechny, tak. Už mi to celý sere.
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      Fakt mám chuť uvalit sem nějaký ban, nebo moderátorství předat. (Jenže nechci být za intelektuála, kdo se zříká moci ve prospěch bolševika, prosazujícího silové řešení :-)

      S tím, že regulaci na základě množství příspěvků nechcete, jste mě dost naštvali.

      Ale já prostě nemám tolik času.. nejsem ještě v důchodu, musím i pracovat.
      FESTER
      FESTER --- ---
      XCHAOS: jenze... obycejne pokud uzivas takove leky tak zamestnavatel te po predlozeni od felcara prelozi na praci kterou muzes vykonavat... pochopitelne po dobu brani leku...
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      FESTER: no tak víceméně... ano. je to srovnatelné s řadou předepisovaných léčiv, jenom to holt nikdo nemá patentované. (po některých lécích by se auto taky řídit nemělo)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      NAGASAWA: čím širší a mlhavější změnu budou požadovat, tím menší mají šance to dosáhnout, to je jasné.

      musí si to sami utřídit... co je jejich vlastní lifestylová záležitost, a ne politický požadavek, a co skutečně je oprávněná kritika systému, který kolabuje.

      pokud třeba postavíš lidi před životní styl postavený na dojíždění autem do práce, tak ti to ve chvíli, kdy ceny ropy začnou růst, prostě začne skřípat: lidi ani třeba ještě nejsou schopni rozlišit, že to je tohle, protože i po zdvojnásobení jsou pro ně ceny paliva do auta zlomkem jejich rozpočtů - ale i to malé procento se v ekonomice projeví a něco může začít padat jako domeček z karet.

      Heslo "jezdím do práce autobusem" tedy má skutečně určitou "zenovou logiku" - jestli si Amíci uvědomují, že evropská ekonomika si udrží konkurenceschpnost i díky leší MHD ve městech, je to zajímavé téma třeba pro městskou či obecní politiku. Ale pokud to většina buranů pojme "autobusama jezděj jen černoši, my radši pojedeme autem", tak má Amerika v nejbližší době před sebou problém.

      Ale tím chci říct, že témata OWS dílem patří do celostátní politiky, dílem do městské politiky, dílem jsou záležitost individuálního lifestyle a do politiky je nemá cenu tahat vůbec. Současná ekonomika funguje zcela bez individuální odpovědnosti majitelů: akcionář není majitel, akcionář je hráč v kasinu. Riskuje, že prohraje peníze - neriskuje, že by se nějak podílel na případné škodě. Já myslím, že OWS v tomto bodě zasáhl citlivý bod systému: anonymita vlastnění není zaručena všem ve stejné míře.
      FESTER
      FESTER --- ---
      XCHAOS: muj postoj k marene je takovy : mel by se tolerovat asi stejnym zpusobem jako alkohol... tj nerid auto a v praci me marenu nehul
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      XCHAOS: tak jeste pripojis demagogii? Ja ti nevim, ale takhle moc dobrou agitku pro piratskou stranu vazne neodvadis :)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      FESTER: jo, tak zrovna konopí je podle mě menší zlo, než chlast (hlavně než chlast, když se dělá fest - tvrdej chlast, hodně chlastu)
      FESTER
      FESTER --- ---
      Xchaos... mel bys pridat do ankety spolusravcovstvi i JTDebil....
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam