• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: Ne, opravdu už s tebou nebudu řešit, co "chtějí/kritizují/navrhují",
    (Ano, je to různorodé hnutí, nedávej mi tedy jako důkaz koktajícího hippíka, že "nic neví a ničemu nerozumí"),
    jaká témata vyzdvihují jako aktuální a "všeobecně palčivé" :)
    Koneckonců - už jsme to sem dávali Xkrát.

    NAGASAWA: No...co jsem o nich četl, tak primárně nešlo o "řešení", spíše jako o snahu nějak lépe pojmenovat krizi a její příčiny (FAŠIZACE - STÁLE UŽŠÍ PROPOJENÍ KORPORACÍ/BANK A STÁTU), jinak, než jak to třeba dělají "novináři" z korporátních medií, jako je FOX ap.

    Kdyby to bylo tak easy, tak prostě vytáhnou řešení (Heuréka!) a pak se to odsouhlasí a implementuje :)
    Ale ve společnosti je mnoho zájmů, že*. Takže představa o "jednotném-jednoduhém" řešení je utopie a na to ani neaspirují. Spíše se v začátku hnutí mluvilo o tom, jak bude vypadat ta "transformace" o které píše zde a která je nutná (což říkají i EU politici a dle toho jednají...).
    [ SCHWEPZ @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ]

    A k těm alternativám:

    "Organizátoři protestu doufají, že sami protestující zformulují jejich zvláštní požadavky, jež předpokládají být zaměřeny na to dohnat k zodpovědnosti ty, kteří způsobili ekonomickou krizi." + "Adbusters prohlásili, že „počínaje jedním jediným požadavkem – prezidentským výborem na oddělení peněz od politiky – začínáme připravovat agendu pro novou Ameriku.“
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Occupy_Wall_Street

    (Ok, můžeš napsat, že excentričtí feťáci a vandalové přece nemohou zformulovat kloudnou alternativu :)


    K tomu "chybění alternativ/návrhů" píše Bělohradský:

    "(...) k demokratické modernosti není možná žádná celková alternativa, protože vše, co chce být alternativou, je nutně jejím fragmentem"

    "Mýtus alternativy k systému vládnoucí oligarchie sama živí, protože pod heslem Kdo nepřináší žádnou alternativu, nemá právo protestovat! hájí svou moc. Ve jménu nějakého celkového tam a potom upírá legitimitu protestům proti nespravedlivému zde a nyní. Hledání alternativy k systému, nějaké nové tam a potom, nás jen zbavuje smyslu pro změny, které můžeme vyvolat zde a nyní a jejichž důsledky mohou být nepředvídaně dalekosáhlé".



    *
    Prof. Ing. Milan Zelený, M.S., Ph.D.
    profesor ekonomie a systémů řízení, Fordhamova univerzita v New Yorku a další světové univerzity

    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10252839638-hyde-park-ct24/211411058081129/

    "Nejhorší co mohlo vyspělé země potkat je právě propojení mezi bankami a státem. Banky a stát, to je nejhorší možná aliance...v USA k tomu obzvláště dochází ve veliké míře ...ještě tomu chybí třetí nožička a to je armáda...proto byla celá Amerika úplně v šoku, když šéf FEDu Bernanke šel osobně vítat Americké vojáky, kteří se vrátili z Iráku. Uvědomte si, že všechny tyto sektory žijí z peněz druhých lidí, nevytváří své vlastní hodnoty..."
    FESTER
    FESTER --- ---
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: bavime se o OWS a ne jak bych to resil ja... zase michas ruzne veci....
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: jiste.. tvoji nodpoved jsem predpokladal... jenze kdyz je hnal cesky lid tak za necem stali... OWS lunatici ani poradne nevi co vlastne chteji...
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SCHWEPZ: Mno od hnuti jsem zrovna prehrsel reseni tykajicich se stavu soucasneho sveta neslysel. Spis jsem cetl kvadrilion vzajemne se popirajicich anebo utopickych myslenek blogeru, kteri se na akci navesili. Navic jsem se tu Xchaose ptal na to, jakymi prostredky a jaka konkretni temata OWS prosazuji a jake jsou mechanismy, kterymi je prosadit hodlaji - bohuzel to zustalo bez odpovedi a nasledovalo globalni RO :))
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    NAGASAWA: Však nikdo netvrdí, že má patent na pravdu :)
    Jen to bere jinak než ty a festr - tedy nikoliv jako: "všechno to sou excentričtí feťáci, nemá cenu se zabývat tématy, které chce hnutí v mediích akcentovat, ... svět není ideální, to je vše. tečka, a teď zpět ke konzumu" :)
    FESTER: Ano, tak! Hnal je všechen lid!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Pehe nema patent na pravdu probuh :) Evidentne je ve stejny fazi chybnyho chapani reality OWS, jako zdejsi guerilla. To se holt stava.
    FESTER
    FESTER --- ---
    SCHWEPZ: Kocab nevyhnal rusaky... vyhnali je lidi.. Kocab se akorat svezl...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Milan Zelený » Demokracie není na prodej. Peníze do politiky nepatří.
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/milan-zeleny.php?itemid=14728


    Prof. Ing. Milan Zelený, M.S., Ph.D.
    profesor ekonomie a systémů řízení, Fordhamova univerzita v New Yorku a další světové univerzity


    Současná krize není pouhou krizí, ale řinčivou předehrou k dlouhodobé transformaci politiky, ekonomiky a společnosti. Všechno bude jinak. Hospodářskou krizi způsobili politici a jejich banky – zadlužováním obyvatelstva. I průběh krize zhoršovali dalším zadlužováním: nejdříve za účelem záchrany svých bank, pak pro záchranu velkých podniků. Nic nefungovalo: nezaměstnanost roste spolu se zadlužeností jedinců, rodin, regionů i států. Růst i nadále stagnuje, přes zmatené potlesky v mediích. Nyní již politici zachraňují jen sami sebe a své předlužené státy – dalším zadlužováním daňových poplatníků, nyní již nejen svých, ale i cizích a vzdálených, třeba i z druhého konce světa. Za krizi a její prodlužování a šíření jsou zodpovědní politici, za očistnou transformaci už ne. Současnou krizi politiky a demokracie je třeba řešit nejdříve.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FESTER: A já si myslel, že v tvém jednoduchém světě platí "Kocáb - vyhnal Ruské vojáky z ČR - zlo bylo přemoženo dobrem - Kocáb je dobro".
    A teď naznačuješ, že být Kocábovým poradcem je něco co diskredituje tvé názory. Chudák Dr. Pehe :(
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: bejvalej kocabuv prisluhovac...
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: US Davis vyhledej si co chces... ale ja ti rikam... par pomatencu blokuje cestu... policajt je upozorni ze pokud se nerozejdou tak pouziji spray... oni ok go ahead... dale policajti byli obkliceni OWS cumilama ktery branili rozhodu... takze policajtum nic jineho nezbyvalo... nepouzili ani heavy duty spray... ale tu nejslapsi verzi co maji k dispozici...

    nebo by si preferoval drastictejsi formu a to pouziti pendreku ??? nebo podle tebe jim meli servirovat kafe a zakusek ???
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: při globálním R/O jsem napsal max. 2-3 příspěvky. nemám čas tady být pořád, pochopitelně cokoliv co publikuju, odroluje do ztracena. R/O aspon částečně dává stejné příležitost všem: to že vy máte víc času psát neznamená, že ostatní mají dost času ten balast pak číst.

    Já bych dal limit těch 10-20 příspěvků za den a potom R/O... to bohužel v hlasování neprošlo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FESTER: mám dohledat, jak se řešilo, jaký vlastně byl status té jednotky při zásahu na kampusu v LA? Já argumentuju akademickou půdou, ty nějakejma neuklizenejma sračkama v policií obklíčeném parku. Ochota bavit se aspon rámcově o tom samém je evidentně mizivá.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    pretizeni:-)) predpokladam, ze ty rozumne argumenty patri jen tobe, kdyz pri globalnim RO nevahas repastovat sve prispevky vytrzene z kontextu a bez opozice:) lol
    FESTER
    FESTER --- ---
    FEMUR: piratsky lunatik jako OWS :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FEMUR: globální R/O je způsob, jak řešit přetížení klubu. Když tady bude 200 nových příspěvků za den, všichni se vykašlou na to to procházet (což ti evidentně vyhovuje, protože uviděj jen tunu spamu a těch pár rozumných argumentů mezi tím zapadne)
    FESTER
    FESTER --- ---
    XCHAOS: stale omyl... chteji vymozenosti ale tak ze je budou mit zadarmo... priklad.. mam duchodove zabezpeceni... nemyslim tim social security ale 401(k) ktery si platim sam a moje company match asi 15% , mam zdravotni pojisteni za ktere platim z vejplaty mesicne asi $250 a company doplaci zbytek zhruba 50%

    OWS by to chtelo zadarmo... na Obamacare shury seru pac me bude stat vice...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam