• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Radley Balko: SWAT Raids, Stun Guns, And Pepper Spray: Why The Government Is Ramping Up The Use Of Force
    http://www.huffingtonpost.com/radley-balko/police-militarization-use-of-force-swat-raids_b_1123848.html
    In February of last year, video surfaced of a marijuana raid in Columbia, Mo. During the raid on Jonathan Whitworth and his family, police took down the door with a battering ram, then shot and killed one of Whitworth's dogs within seconds of entering the home and they wounded the other. They didn't find enough pot in the home to charge Whitworth with even a misdemeanor. (He was, however, charged with misdemeanor possession of drug paraphernalia when police found a pipe.)

    Je toto více státního zasahování do soukromí, nebo méně? Soukromí je ok, dokud např. bijete svou ženu či děti, či střílíte puškou po zlodějích - ale není už ok, když hulíte trávu?

    America's police departments have been moving toward more aggressive, force-first, militaristic tactics and their accompanying mindset for 30 years.

    Výsledek ve srovnání s Evropou si můžete všichni najít ve veřejně dostupných statistikách.

    Dress cops up as soldiers, give them military equipment, train them in military tactics, tell them they're fighting a "war," and the consequences are predictable.

    Oblékněte policisty jako vojáky, dejte jim vojenskou výstroj, vycvičte je ve vojenské taktice, řekněte jim, že vedou válku. Výsledky jsou předvídatelné.

    The city of Atlanta recently agreed to a $1 million settlement with customers and employees of the Atlanta Eagle nightclub. The gay club is alleged to have been the site of open sex acts and drug sales, but the raid -- in which customers were detained on the floor at gunpoint -- was officially for a mere booze inspection. The police never bothered to get a warrant.

    Předpokládám, že id NAGASAWA nám jménem chudáků utlačovaných id FESTER a FEMUR jistě rád vysvětlí, že takhle se s těmi tepluši a hipíky prostě musí zacházat. (Ale uvidíme... třeba bude mít jiný názor, pár příspěvků do limitu ještě zbývá)

    At the 2008 GOP Convention, police staged preemptive raids on the homes of possible protesters and rabble-rousers. There were mass arrests of protesters and journalists, few of which resulted in any actual charges

    Ano - něco podobného by byl pre-emptivivní ban pro nespravedlivě diskriminovaná id FESTER a FEMUR, kdybych jim ho býval na základě mnoha žádostí v soukromých vzkazech udělil. Ale já to holt neudělal. Počkal jsem si, až mi začnou nadávat do kreténů, atd.

    The amount of force the government uses to uphold a given law is no longer determined only by the threat to public safety posed by the suspect. Now, it appears to give an indication of how serious the government is about the law being enforced.

    Nejde tedy o to, že by byla ohrožena bezpečnost veřejnosti, nebo těch policistů: jde tady o jasnou demonstraci síly, o snahu zastrašovat.

    Few politicians have the backbone to call for less power, weaponry and authority for law enforcement, because nobody loses an election by being "too tough" on crime.
    XAJA
    XAJA --- ---
    XCHAOS: strašne sa mi páči, ako dodážeš všetko, čo vypustíš, postupne obracať takmer do protismeru:)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAGASAWA: no... aspoň teď vidíš, jak se ty lidi z OWS hnutí asi cítěj :-) jinak o id FESTER a FEMUR nemám strach... ban jim za pár dnů vyprší, a pak nepochybně udělaj ještě větší bordel, než dosud. doufám do té doby najdu moderátora, kterému bych klub předal... mě to už nebaví.

    anketu [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] asi většina lidí nepochopila... odvíjí se celá od toho, že právě id FESTER vykřikoval, že demokracii neuznává, že on je konzervativec... tak mi napadlo, že mu nabídnu "čistě tržní řešení". víceméně jsem ochoten ty peníze poslat jako příspěvek na provoz NYXu, nebo je rozdělit mezi lidi, kteří budou souhlasit s tím, že jsou ochotni si nechat platit za to, že jim FESTER bude nadávat... bylo to inspirované "námezdními demonstranty", kteří se jeden čas jako happening vyrojili v Německu, apod.
    XAJA
    XAJA --- ---
    NAGASAWA: bongá odlož na horšie časy, až bude nutné zvolávať do útoku. pochybujem, že toto bude sametové:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XAJA: koukam ze zdejsi okupace klubu, dosahuje uz mezinarodni urovne a to jsem jeste nazacal s motivacni meditaci a hranim na bonga.
    XAJA
    XAJA --- ---
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    My jsme 99% a ne 1% jako moderator despota fuuuuuuuuuuj My jsme 99%, My jsme 99%, My jsme 99%, My jsme 99% !!!

    XAJA
    XAJA --- ---
    NAGASAWA: tak touto ponukou si ma sklamal, fakt:( myslela som, že chápeš, že svet je v .... a chceš ho zlepšiť, a tebe ide len o sex, drugs and rock´n´roll!!!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XAJA: muzes spat u me ve virtualnim spacaku ,)
    XAJA
    XAJA --- ---
    NAGASAWA: pripájam sa:))) konečne si aj ja užijem zábavu, okupanti vyzerajú na tých všetkých agentúrnych fotkách celkom vysmiati a veselí, tak dúfam, že to je nákazlivé:)

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Uz jen vzhledem k ankete a samovolnemu napadu zpoplatnit prispevky na VEREJNEM diskusnim serveru, vyhlasuji tomuto klubu casove neomezenou okupaci a veskere prostredky pouzite k tomu, abych byl umlcen, budu povazovat za projevy despotickeho a nedemokratickeho zpusobu vedeni diskuse ze strany zdejsiho moderatora.

    Timto nehodlam respektovat "povolenych" 24 prispevku na 24 hodin, protoze povazuji anketu k tomu vedoucimu za zmanipulovanou, tendencni a vedouci k odstraneni nepohodlnych osob jez vyjadrily protinazor se zdejsim tematem a ktera jsou nepravem zadrzovana mimo tento klub. Prvni pozadavek meho protestu je nasledujici:

    1. Zrusit Read Only pro Festera a Femura

    2. Anulovat anketu pro nepatricne obohacovani se administratora na serveru, ktery mu nepatri a na kterem parazituje

    Stavku zahajuji odeslanim tohoto prispevku. Xchaos od-stoupit!!! Xchaos od-stoupit!!!

    Occupy, Occupy, Occupy!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    XCHAOS: Zacit vydelavat na necem, na cem jsi se nikdy nepodilel a zastitovat to nejakou dalsi bizarni anketou? Opet diky za ukazku mentality occupy hnuti a jejich priznivcu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XAJA: ano, mohlo by být problematické strčit si ty peníze do kapsy nebo o nich rozhodnout sám. pokud by si ale lidi v konferenci odhlasovali, co provést s penězi, vybranými od lidí za to, že si od nich účastníci klubu nechají nadále neomezeně nadávat.... tak je to něco jiného.
    XAJA
    XAJA --- ---
    XCHAOS: ty sa mi fakt asi len zdáš. asi sa zo mňa nakoniec stane solipsista.

    nehovorím o tvojom klube, ale o priestore na nyxe?

    ty ho prevádzkuješ?

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

    Nápad zpoplatnit příspěvky nad limit...

    3 hlasy od 3 respondentů

      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      pro ty, kdo nechápou tuto anketu: [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] - např. [ XCHAOS @ Wikileaks, Manning, Island, Španělsko, OccupyWallStreet a další sociálně-mediální hnutí reflektující globální krizi ] - ještě jednou:

      - někteří uživatelé prémiové verze NYXu si můžou zakázat, aby je ostatní záporně moderovali (možná o tom vědí taky jen uživatelé prémiové verze - to jsem si neověřoval, možná proto tolik lidí nechápalo, o co jde)
      - jeden z těch, kdo toto mají zapnuté, byl např. id FESTER (já to proto jako záminku banu navrhoval hned :-)
      - toto pochopitelně určitou část lidí odradí od negativní moderace příspěvků takového uživatele... protože se leknou, že on bude vědět, že ho právě oni moderovali negativně.

      a ted k tomu ostatnímu:
      XAJA: tenhle klub "vlastním", at se ti to líbí nebo ne - dokud ho nevěnuji někomu jinému. vybírání za příspěvky nad limit 24/uživatel/den byl částečně vtip, částečně to bylo myšlené vážně, a částečně jsem čekal, jak se k tomu postaví lidé, co obhajují práva "1%" prakticky libovolně "vylučovat" zbylých 99% ze hry (když odhlédneme od toho, že ta čísla jsou marketingová). Ve skutečnosti, výsledek mě pobavil: čekal bych, že jako kšeftař získám u určité skupiny diskutérů body, ale zjevně: můj nárok "dobývat rentu" z tohohle klubu na NYXu není tak samozřejmý, jako nárok někoho jiného dobývat rentu např. "short sellingem akcií" - podotýkám, dokud nepochopíte princip short sellingu nebo určitých druhů hedgeování se, tak stěží pochopíte, že můj nárok počítat si peníze za příspěvky nad určitý (dokonce konsensuálně smluvený - nikoliv svévolně vyhlášený) limit je možná oprávněnější a mravnější, než nárok dosahovat určitého typu kapitálových výnosů na finančních trzích.

      NAGASAWA: naprosto mimo... viz výše, částečně šlo o provokaci, částečně jsem se chtěl udělat "hezký" tím, že ty peníze tedy jako nepůjdou do mé kapsy. Dokonce víš co... já udělám další anketu, než se překvapit.

      NAGASAWA: no byl to příklad toho, že "nejsou peníze jako peníze" - transparentní peníze např. představují de-facto veřejné prostředky a jsou protipolem soukromých prostředků. Pochopitelně ztrácí smysl bez toho, že některé prostředky budou soukromé - ale vice versa to platí také: těžko se ti to asi vysvětluje, ale ve světě, kde by soukromé bylo naprosto všechno, bude svým způsobem platit Proudhonovo "vlastnictví je krádež": pokud by vše bylo soukromé, bude to současně i ukradené, vlastnictví se bude odvozovat jen od "práva silnějšího". Vlastnictví, pokud vychází ze společenské dohody, podle mě představuje křehkou rovnováhu koexistence veřejně dostupných záznamů o tom, co je soukromě vlastněno, se zcela utajeným vlastnictvím. Nejsem příznivcem povinných majetkových přiznání jak je razí soc-dem ... ale v jistém smyslu se domnívám, že je skutečně zájmem poctivého majitele, aby měl k dispozici "účtenky" a "stvrzenky" (ostatně: kdyby tomu tak nebylo, tak praní špinavých peněz nebude tak dobrý business, že)
      XAJA
      XAJA --- ---
      XCHAOS: v tom, že murdoch zarába v médiách, ktoré vlastní?

      chápem, že pre teba to rozdiel asi nebude, to mi je jasné.
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      S tim transparentnim placenim si moznosti posilat sem prispevky, mi to silne pripomelo doby nedavno minule, kdyz bolsevici zabavovali "kapitalistum" jejich byty a vily, aby z nich nasledne vytvorili rekreacni chaty ROH, kdy soudruzi za dovolenou veseli platili do statni kasy :)) Genialni myslenka. Vyfuckovat odsud diskutery, kteri si dovoli mit opacny nazor a zbytku naordinovat pro vic prispevku poplatky. Vazne smekam a hadam, ze jsi to prodiskutoval s Nyxem :))
      NAGASAWA
      NAGASAWA --- ---
      samozrejme ze tahle diskuse nema nic spolecnyho s piraty (ironie off) a pritom tu sam admin blekota o piratskym uctu. No ja vam nevim soudruzi, ale co je tohle za klauni?
      KERRAY
      KERRAY --- ---
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam