• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    bububu konspirace? takze az spadnou DNs servery budeme vedet ze to nebyli anons, ale establishment kterej to chce hodit na anons a mit zaminku nasadit drakonicka opatreni?:)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    SCHWEPZ: Pokud nekdo shodi DNS system, nebudou to Anonymous.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Vypneme celý internet, vyhrožují zdrcujícím útokem Anonymous – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/259757-vypneme-cely-internet-vyhrozuji-zdrcujicim-utokem-anonymous.html
    ,
    Podle něj ale není výpadek internetu příliš pravděpodobný. „Shodit DNS systém je mnohem větší oříšek, než útočit na webové servery. Mimochodem, v minulosti již několik masivních útoků na root servery proběhlo a zatím se nikomu nepodařilo shodit všech 13. Navíc tento útok by byl poněkud v rozporu s jejich dosavadní snahou o svobodný internet,“ dodal.


    „Největším nepřítelem svobody je šťastný otrok. Na protest proti zákonu Sopa, proti Wall Street, nenasytným bankéřům, nezodpovědným vůdcům, kteří trpí hladovějící svět pro své vlastní sobecké potřeby, vypneme 31. března internet,“ uvedli ve výzvě hackeři.

    Podle bezpečnostních expertů jsou útoky hackerů z hnutí Anonymous jen prvním náznakem toho, co nás čeká. Podobné ideologické útoky se totiž budou rozmáhat stále častěji. Takzvaný hacktivismus, tedy aktivita hackerů v on-line světě, se bude týkat stále častěji firem i státních organizací.

    „Víc než dříve budou tyto akce mířit proti politikům, soudům, policejním složkám, ale i vrcholným manažerům. V roce 2012 dojde také k ukázkovým akcím v oblasti kybernetické války. Hlavním cílem zatím bude spíše testovat možnosti těchto útoků.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Konec dějin a myšlení alternativ (Bělohradský, Kopeček, Májíček) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=SmsnkuCIGz0&feature=related
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    NYPD 'pepper-spray cop' sued by OWS protesters — RT
    http://rt.com/usa/news/nypd-bologna-women-incident-333/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    http://www.demotix.com/news/1058909/riots-streets-valencia-againts-cuts-public-education

    opáčko k španělským "Indignados":

    Hnutí 15. května nebo také hnutí rozhořčených či M15 vzniklo v reakci na neschopnost španělských politiků čelit hospodářské krizi a na absenci alternativ k tradičním stranám. Rozhořčení Španělé považují současný systém za nemocný. Vadí jim korupce a vysoká nezaměstnanost, která postihuje hlavně mladé lidi. Nelíbí se jim také, že žádná ze dvou stran střídajících se u moci nezastupuje jejich zájmy. Správně pochopili, že smět jít jednou za čtyři roky volit a pak muset další čtyři roky mlčet není opravdová demokracie. Proto se snaží sestavit program skutečné demokracie, ale také garance sociálního rozměru lidských práv. Zpočátku byly dvěma hlavními cíli změna volebního systému a boj proti korupci, později byly požadavky rozšířeny na 16 bodů.

    Podle průzkumu veřejného mínění s požadavky rozhořčených souhlasí alespoň zčásti 90 % Španělů.
    Zdroj: Deník Referendum, ČTK, ČT24
    http://imcmedia.cz/?p=1707

    ********
    FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG

    Hnutí rozhořčených, která se hromadně formují po celém světě, představují novou formu politické účasti. Ta, ač postrádá organizovanou strukturu, požaduje neustálý dialog po institucích jako jsou politické strany či odborové organizace.
    http://www.presseurop.eu/cs/content/article/1070851-slovo-maji-obcane

    To, co bylo předtím patrné na Internetu, se ukázalo v ulicích. Bylo zde vidět mnoho párů, obzvláště lidí pokročilejšího věku. Zatímco politické strany byly zastoupeny jen málo, odbory zcela chyběly. Skupinky více než pěti lidí byly vzácné. Manifestace sdružila jednotlivce, kteří se rozhodli vyjít z anonymní společnosti a vstoupit do společenství složeného z lidí, kteří se navzájem neznají.

    O základních otázkách lze diskutovat – či lépe, připojit se k nim – tam, kde se nachází odpovídající hashtag, nezávisle na dominantních médiích. Role hashtagu ve veřejné debatě se prozatím zdá být ještě omezená. V Německu ale jde o inovaci hodnou našeho zájmu, zejména ze strany oficiálních politických stran. Politické programy, které už dlouho ztrácejí svůj smyl a jsou aktualizovány podle požadavků voleb či připravovány za předpokladu, že budou platit pouze dočasně, pravděpodobně brzy ztratí poslední špetku důvěryhodnosti. Místo nich se mezi politikou a veřejným míněním objevují nové formy komunikace, které se zakládají na nikdy nekončící debatě.

    Pokud tuto analýzu povedeme ještě o něco dále, mohli bychom říci, že hnutí Rozhořčených není vzpourou, na jakou jsme zvyklí, ale novou formou politické účasti. I když se tento druh občanské účasti zatím stále zaměřuje na politické aktivity, jejichž forma je nám známa, zakládá se nicméně na zcela nových mechanismech. Již nyní ukazuje svůj nemalý mobilizační potenciál. Vyznačuje se pak zejména jediným: svou schopností překonat politický pesimismus a sklíčenost občanů.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    http://www.csfd.cz/film/283075-financni-krize/

    Oscar 1 : Dokument



    The documentary is in five parts. It begins with a look at how Iceland was highly deregulated in 2000 and its banks were privatized. When Lehman Brothers went bankrupt and AIG collapsed on September 15, 2008, Iceland and the rest of the world went into a global recession.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Inside_Job_(film)

    http://www.uloz.to/xRSos2J/inside-job-mp4
    x
    CZ
    http://www.uloz.to/xhouAuV/163-financni-krize-inside-job-2011-cz-dabing-fel-avi

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---

    Jakuza je něco jako banka Goldman Sachs, ale se zbraněmi,“ doplňuje Jake Adelstein z listu Jomiuri šimbun, autor několika knih o podsvětí v posledním císařství.

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---


    Senate sub-committee to recommend that Goldman executives face possible criminal charges over short selling

    Goldman Sachs accused of misleading US Congress in damning report | Business | The Guardian
    http://www.guardian.co.uk/business/2011/apr/14/goldman-sachs-could-face-criminal-charges-report

    "Goldman was the only major bank that did well during the recession.
    We tried to find out: 'How is it that they did well?'" Levin said. "The tactics they used were disgraceful. And sticking it to their own clients violates their own claim that the clients come first."
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Dva měsíce stará analýza, ale stále aktuální. Neradostné čtení.

    Derivatives: The $600 Trillion Time Bomb That's Set to Explode - Money Morning
    http://moneymorning.com/2011/10/12/derivatives-the-600-trillion-time-bomb-thats-set-to-explode/

    In 2009, five banks held 80% of derivatives in America. Now, just four banks hold a staggering 95.9% of U.S. derivatives, according to a recent report from the Office of the Currency Comptroller.

    The four banks in question: JPMorgan Chase & Co. (NYSE: JPM), Citigroup Inc. (NYSE: C), Bank of America Corp. (NYSE: BAC) and Goldman Sachs Group Inc. (NYSE: GS).

    Derivatives played a crucial role in bringing down the global economy, so you would think that the world's top policymakers would have reined these things in by now - but they haven't.

    Instead of attacking the problem, regulators have let it spiral out of control, and the result is a $600 trillion time bomb called the derivatives market.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    $9,000,000,000,000 MISSING From The Federal Reserve!!! - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=36EX11kD2E4#!
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    FEMUR už to dával, ale jen aby nezapadlo

    Obří banky čelí podezření z nekalé manipulace s trhem – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/259532-obri-banky-celi-podezreni-z-nekale-manipulace-s-trhem.html

    Největší švýcarská banka UBS čelí obvinění, že její obchodníci a makléři záměrně manipulovali s klíčovou mezibankovní sazbou nazývanou LIBOR. Ve spolupráci s kolegy z dalších velkých ústavů ve světě tak mohli ve svůj prospěch ovlivňovat transakce dosahující v celkovém objemu tisíců miliard dolarů.

    Podle listu Wall Street Journal mělo k nepravostem docházet v letech 2007 až 2010. LIBOR (London InterBank Offered Rate) je zkratkou pro Londýnskou mezibankovní nabízenou sazbu. Touto sazbou se řídí komerční banky, pokud jde o půjčování peněz mezi sebou navzájem.

    LIBOR je tak v podstatě páteří globálního finančního systému, neboť je používán ke stanovování dalších sazeb v objemu stovek biliónů dolarů. Tyto sazby si už určují banky samy a odrážejí se v cenách spotřebitelských úvěrů a hypoték.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---


    Dluhokracie (Debtocracy), české titulky

    Dokumentární film "Debtocracy" [Dluhokracie] mapuje historii řeckého dluhu a poukazuje na odpovědnost politické třídy. Aktivistický dokument, který se šíří prostřednictvím internetu, rozpoutal širokou debatu.

    Dokument např. zde: http://leva-net.webnode.cz/products/dluhokracie-debtocracy-ceske-titulky/
    a
    XPEOKPATIA - Debtocracy (2011) Xvid-AC3 v110606.avi | Ulož.to
    http://www.uloz.to/xrZVuMg/xpeokpatia-debtocracy-2011-xvid-ac3-v110606-avi

    Debtocracy (Greek: Χρεοκρατία hreokratía) is a 2011 documentary film by Katerina Kitidi and Aris Hatzistefanou. The documentary mainly focuses on two points: the causes of the Greek debt crisis in 2010 and possible future solutions that could be given to the problem that are not currently being considered by the government of the country.
    Debtocracy - Wikipedia, the free encyclopedia
    Debtocracy - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Debtocracy
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    to souhlasim. az na t ze nemam tendenci verit novinarskejm clankum uz jen proto, ze vim jaky jsou novinari vetsinou kreteni:)

    no co se tyce cleese - v pripade novinaru, staci znat jak pracuji, seznamit se zpusobem prace a vedet jak jsou omezeny:-) a spolehat se jen na sebe.
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    FEMUR: To jsme snad delali oba, ne? :-) Ja to vidim jako otazku toho ze dokud nepotrebuju urcity konkretni informace, mam tendenci verit clankum a obecne novinarskym produktum, ktery by meli schrnovat potrebne informace k danemu tematu. A kdyz pak neco potrebuju a zacnu hledat konkretni zdroje a empiriky data, tak zjistuju ze ziju v uplne jinym svete nez jsem si na zacatku myslel.

    Kdybych parafrazoval toho mymochodem vybornyho Johna Cleeseho, tak problem vetsiny novinaru je to ze na to abyjsi si poznal kdy ty nebo nekdo jinej prekrucuje pravdu, potrebujes ty stejny dovednosti jako na to aby jsi vubec dokazal najit a zpracovat spravny zdroje a napsat dobrej clanek.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    a proto existuji na svete veci jako vira...
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    TRAVIX: Kdysi nějaký ekonom spočítal, že účast na volbách nedává z ekonomického hlediska smysl. Význam jednoho hlasu je totiž tak neuvěřitelně malý, že i riziko, že vás cestou do volební místnosti přejede auto, není zdaleka vyváženo výhodami, které můžete teoreticky získat tím, že zlepšíte budoucnost země. Obávám se, že pokud by to bylo ještě takhle zdůrazněno, účast na volbách by klesla na mizivé procento.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    KERRAY: Otázka je, jestli jeden individuální hlas může skutečně "ovlivnit dlouhodobé fungování země". Samozřejmě může, ale tak nepatrně, že těch pár korun z ekonomického pohledu vyjde vždycky lépe. (Tomuhle problému se věnuje celý obor ekonomie - Public Choice Theory)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    KEDRIGERN: to není nesmysl, to je argument, kterým je výhoda tohohle přístupu běžně prezentována - jsi ochoten vyměnit pár korun za ztrátu možnosti ovlivnit dlouhodobé fungování země? v tom případě dobře ti tak, je dobře že jsi o tu možnost přišel
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam