PREVIT: tak bezdomovectví je spíš psychóza, než nějaký racionální postoj k životu. ale ano - je to jistě jedna z alternativ k variantám "vlastnictví" vs. "zaměstnání"... ne tak, kterou jsem měl na mysli v předchozím příspěvku.
každopádně - proto, že jsem jednu menší firmičku tak trochu spolu-vybudoval, mě demokratické rozhodování zaměstnanců spíš děsí: víceméně se každý takovýto systém podivuhodně rychle překlopí od "solidarity proletariátu" spíše směrem k letité dovednosti střední třídy: ta vždy excelovala v hledání prostředků, jak někoho, kdo je "přespočet" co nejrychleji vyštípat z party - zkrátka "vyloučit". Vylučování je to, co jakýkoliv kolektiv zvládá nejlépe ze všeho - tato dovednost musí sahat až někam k vlčím smečkám a opičím tlupám a musí být uložena hluboko v genech (mimochodem - družstva, jako opěvovaná forma kolektivního spoluvlastnictví, se od společenství vlastníků liší právě tím, že své členy smějí vyloučit...)
(a co se týče demokratického rozhodování v rockové kapele, tak mě to taky nebavilo - podle spoluhráčů jsem měl kytaru vždycky moc nahlas... na druhou stranu, se spoluhráči, které do toho bavilo třískat víc než mě, mě to taky nebavilo :-)