• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    Obecna diskuze zamerena na zkusenosti s novymi tablety nezavisle na platforme, noflame

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    WIL_M: Ani samotný MS tam nedává moc aplikací, imho se to moc nemění. Dokud se budou autoři bát, že to MS zařízne, tak toho moc vyvíjet nebudou.
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    WIL_M: Schvalne poreferuju az to zas budu mit v ruce, ale mam pocit ze pred stazenim aplikace to jen oznami k cemu to bude lizt, a na nic se to pak nepta.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    WIL_M: Pokud se nepletu, tak je to stejny jako u androida, jen to nejde rootnout a zakazat nasilim.
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    LEHUOK: momentálně je ten obchod bída, ale počet zajímavých aplikací utěšeně roste. s nástupem wp 8.1 by to mohlo chytnout další dech, věřím tomu. popravdě začínám chytat čím dál větší skepsi k obchodu play, kde se to jen hemží balastem, mé oblíbené aplikace chtějí ukrajovat čím dál více práv a obrana proti tomu prostě není. jak je to s právy u wp, ptá se to, když aplikace chce někam přistupovat nebo je to stejné jako u androidu?
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    NELDE: Jj je to bida. Pritelkyne dostala Lumii 920, a musim uznat ze ten system ma spoustu zajimavych featur, treba ze v tom metru jsou vsechny appky na dojezd scrollu k dispozici, oproti obrazovkam androidu. Taky filtrovani appek podle pismen, a s p8 nesouvisejici super fotak te nokie, docela me to mile prekvapilo navzdory skepsi. Ale ten store je fakt udes...
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NELDE: ak jo. ja desktopem na mysli top hw...
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRAKY: Android už tuším na deskopu mít můžeš. Určitě už jsou na laptopech.
    SRNECEK: Koukni se na Win8 obchod a spláčeš (-;
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    SRNECEK: myslim ze se dockas drive androidu na desktopu, nez aby microsoft byl schopny spojit mobily& tablety&desktopy
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SRNECEK: Co dělá Nokia nevím, ale tablety s Windows 8 už nějaké jsou a OS by měl být snad víceméně stejný jako na notebooku...jako žádný dělo na kterém bys hrál ty nejnovější hry určené pro stolní počítače to asi nebude, ale jinak by to měly být zhruba ty samé windows...
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ještě bych měl otázku, co se týče OS u tabletů, tak Nokia vydala svůj první tablet s Windows. Dle jejich plánů má být OS u tabletů, smartphonů a počítačů jednotný, neměl by být nápadný přechod. Netušíte, zdali došlo k naplnění vize? Jelikož Android mě poměrně irituje.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    NEVILL: No, akorát dříve jsem kvůli zapnutí nemusel tak silně mačkat... Osoba přede mnou mi říkala, že jí asi 3 hodiny také nešel zapnout a pak zničehonic to bylo možné.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SRNECEK: se stane, tady u těch mobilů a tabletů člověk nikdy neví, většinou to funguje, ale občas to dovede docela překvapit...
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    NEVILL: Tak už jde, nevím, zdali kvůli tomu, ale musel jsem poměrně hrubě zmáčknout vypínač. Mám tablet prvně v ruce, tak jsem trochu nemotora.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SRNECEK: a nepomůže když podržíš vypínač několik vteřin že by se udělal restart?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Prosím Vás, mám půjčený tablet Samsung Galaxy, přesný typ nevím, uhlopříčka sedm palců, nicméně mi dnes ráno chvíli fungoval, pak se kousal, pak kousl zcela, nechal jsem a za pár minut jsem přišel, tváří se jako vypnutý, ale nelze ani zapnout nic, nereaguje. Netušíte co může být příčinou a jak ji vyřešit? Instaloval jsem aplikace z googleplay, stahoval i z jiných zdrojů a surfoval... Napadlo mne, že jsem možná zahltil paměť, ale poté bych očekával, že zareaguje alespoň na zapnutí.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    VLAKODLAK: Co s nima? ES file manager pouzivam. Tam si aspon dovedu vysvetlit k cemu jednotlivy opravneni potrebujou (coz ovsem neznamena, ze s nima nedelaj jeste nejakou neplechu navic). A budu se opakovat, ale task killer je ve vetsine pripadu spatny reseni.
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    TRILOBYTE: co ES taskkiller a file manager?
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    CERMINEK:
    GENEVIEVE:
    1) Opravneni: prijde mi za maj v manifestu skoro vsechno. K cemu ta aplikace potrebuje plnej pristup k siti? a "čtení citlivých dat v protokolech" taky nebudi moc duvery...
    2) [Nevyžádané soubory] - vyčistí cache a pozůstatky souborů - Aspon to covek nemusi mackat rucne u kazdy aplikace. Jenom skoda ze u vetsiny aplikaci sou v cache veci, ktery si stejne stahne znova, ptz je potrebuje.
    3) [Uvolnění paměti] - uvolní paměť a zrychlí Vaše zařízení - staci se podivat na libovolny flame o task killerech. Ve zkratce, task killery sou vhodnny jenom v nekolika malo specifickejch scenarich.
    4) [Soukromí] - Odstraňování historie - Kdyz ji covek chce mazat, tak proc ne. Otazkou je, jestli si ji i ten program nezkopiruje nekam na server...
    5) [Správce aplikací] - Odinstalování, Zálohování, přesun na SD kartu - aspon neco uzitecnyho

Az moc mi to pripomina ty zazracny programy na zrychleni PC. Ciste ze zvedavosti, kdyz by byla moznost jak pomoci sw zrychlit mobil/tablet, proc by to neudelali uz vyvojari androidu? Ktery navic muzou vrtat do jadra a nejsou limitovany jenom fcema, co dalvik nabizi? Prijde mi, ze za tim je spis placebo efekt a dobrej marketing.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TRILOBYTE: co je na ní špatnýho? Já, teda přiznávám, že na základě reklamy, jsem si ho stála a zatím mám pocit, že dobrý...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    TRILOBYTE: Proč? Používal jsem a docela pomáhala.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    CUJO: Ano, to je jedna z tech aplikaci, kterejma si lidi zabordelej tablety :)
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    HURW: AVG Cleaner
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam