• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONCKATablet
    UBIK
    UBIK --- ---
    PECA: reprák za cenu tabletu, to ne! potřebuju něco skladného do auta.
    PECA: aha, takže můj ntb má jiný standard než má sluchátka, proto vidí sluchátka vždy jen jako mikrofon. to naštve.
    ten Lenovo Tab3 10 Business vypadá dobře! nikde ho pořádně nemají, je to novinka. nevím, proč tam všude zdůrazňují to podnikaní. má "Android for Work" nějaká omezení?
    ještě počkám na názory a odpovědi k UBIK a rozhodnu se. musím to mít v pátek.
    PECA
    PECA --- ---
    UBIK: BT repráky - záleží jak kerý, ale slyšel jsem nějaký takovýhle: https://www.alza.cz/bose-soundlink-mini-ii-carbon-black-d2808043.htm?catid=18853701 a bylo to dost slušný (jak zvukově, tak hlasitě).
    PECA
    PECA --- ---
    UBIK: "combojack - mám to chápat tak, že pokud mám sluchátka s mikrofonem, zařízení je nerozpozná (narozdíl od obyč jacku)?" - spíš naopak. Standardní jack je jenom sluchátkový, bez mic. Ale u telefonů tabletů a i novějších PC/NB se už dává 4pólový, který umí i mikrofon. Akorát někdy je to OMTP, jindy CTIA. Rozdíl v OMTP a CTIA je, že mají vzájemně prohozený mic a ground (nadávej Applu, kterej dal ground na ring, místo na shield).
    Karta je dobrá na data, ale někdy se na ní nedají instalovat aplikace. Mám to takhle debilně v telefonu, kde je nějaká paměť telefonu na aplikace, pak interní pamět (označená jako karta 0) na kterou se něco dá nainstalovat (ale ne vše) a potom vlastní kartu (označenou karta 1) na kterou nic nenainstaluju, jenom lze ukládat data, mapy a pod (když to umí appka) :/
    Koukals na ten Lenovo Tab3 (NE yoga!): http://atcomputers.cz/zbozi_detail.aspx?zbozi=432123
    Jinak ta Yoga 2 by měla jít sehnat normálně bez klávesnice. V tom tlustým na straně jsou baterky. Někomu to přijde těžký, někomu zase dobrý na držení (těžiště blíž v úchopu).
    UBIK
    UBIK --- ---
    PECA, THOMASMORTA: díky vám oběma. abych to upřesnil, mám Lenovo Vibe P1, který má velkou baterii i displej a obrovsky jsem si na něj zvykl. zatím se mi nikdy na cestách nestalo, že by zvadl, i když mám stále zapnutou wi-fi nebo něco sleduju.
    co u tabletu vůbec nepotřebuju: klávesnice, foťák, projektor = nechci náhradu za ntb, protože ten bych pak mohl vyhodit. °)
    co potřebuju: tablet, na který je kvalitní držák do auta; kvalitní a hlasitý reprák, protože do auta (netuším, jak je to s externími repro - natrefil jsem na bluetooth repráky, ale nevím, jak to žere energii); tablet s větší výdrží; velký a kvalitní displej
    po brouzdání a vašich radách mi vypadly tři:
    Lenovo TAB 2 A10-70: vede kvůli rozlišení, ale nemá LTE, má 32 GB; výdrž píšou 10 hodin, tak nevím = je dostupný někde i s LTE, ale pak má 16 GB
    Lenovo TAB 2 A10-30 LTE: má jen 1280x800, má LTE
    Lenovo Yoga 2: pro mě zbytečná klávesnice, nejdražší, dobré rozlišení, 32 GB, narozdíl od ostatních Alza píše combojack - mám to chápat tak, že pokud mám sluchátka s mikrofonem, zařízení je nerozpozná (narozdíl od obyč jacku)?
    Lenovo Yoga 3: 16 GB, 1280x800 = vychází mi horší (ale levnější) než Yoga 2, je to tak?

= abych se přiznal, tak nevím přesně, co značí 4G LTE modem - je potřeba mít pro internet na něm někde účet apod.? a jak je to s 3G modemem a který z nich ho má?
    - otec má starší Yogu a přijde mi těžká. tu bouli se stojanem snad nahradí nějaký ten obal, nebo se pletu?
    - je zásadní rozdíl 16 a 32 GB, když lze koupit kartu? (jsou rychlosti stejné, resp. velikost aplikací nutných instalovat na disk)
    předem díky za názory.
    PECA
    PECA --- ---
    Já zrovna koukám po 10" tabletu taky. Už už jsem měl vybraný Asus ZenaPad Z300CL, ale zmrdi prý vůbec neupdatují. Tak teď mám vybraný Lenovo Tab3 10". Primárně to mám na hraní deskovek. Tedy jednak deskových her převedených na tablety a potom na kompanion aplikace ke hraní stolních deskových her (Descent, Mansion of Madness, X-Com...)
    * ZenPadu se mi líbilo, že k tomu je stylus s hrotem, možnost klávesnice (bohužel už nedostupná).
    * Tab3 mi ale má novější OS, klávesnice možná půjde použít od Tab2 A10, v nouzi jakákoliv jiná BT nebo USB-OTG a to pero na kreslení holt oželím.
    * Ještě jednou zvážím možnost namísto Androidu použít Win 10 - to bych pak asi sáhl po něčem s perem, abych na tom mohl i kreslit...

UBIK, THOMASMORTA: U toho Lenova Yogy 3 - 10" musím upozornit na to, že to nemá funkci přepínání uživatelů, kterou snad Yoga 2 má. Docela to vadí, pokud chcete tablet sdílet v rodině. Zase z něj (Yoga 3 - 10") lze telefonovat (normálně, GSM, jako z telefonu), což moc tabletů neumí.
    + Mimochodem, Yoga 3 má fakt slušnej sound B-]
    - Ten otočný foťáček je na prd. Věčně se to matlá prstama, nemá přisvícení a vždycky je otočený na druhou stranu, než je potřeba :/
    - Není (nebylo, když jsem sháněl) k tomu dostupné pouzdro "flip" jako na Yoga 2. Myslím takové to, že se do něj tablet naklapne a kryt přes displej lze překlopit na druhou stranu jako list časopisu. Máme podobné z číny, ale tablet se nasuhuje do rámečku a je to takové humpolácké. Kapsu žena nechtěla, že to vyndávání a zandávání je pitomé.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    UBIK: minimálně deset palců, ideálně kolem 5k a rychle? To chceš trochu moc věcí najednou:-)

Nicméně - pokud chceš Android, tak celkem oblíbené jsou tablety z řady Yoga Tab od Lenova. Já sám mám Yogu 2 a považoval bych ji za ideální na použití, o kterém mluvíš - sám na tom sleduji seriály a YouTube. Bohužel dvojková řada je dražší, než Yoga 3, která sází na chipset od Qualcommu. Nová generace má papírově nižší výkon, ale neumím říct, jaká je realita - každopádně Lenovo Yoga 3 Tab 10 (pozor prodává se i 8palcová a někde i 13palcová s projektorem) by měla splňovat Tvé poždavky.

V novém Computeru jsou testy levných tabletů, ale bohužel s menší úhlopříčkou. Nicméně podle testů se Lenovu povedla řada Lenovo Tab 2 co se týče výdrže baterie... Ale nemám na rozdíl od Yogy, která je trochu specifická svým tvarem, s tím nemám zkušenost.

Pokud se chceš pohybovat v kategorii okolo 10 tisíc, tak už můžeš sehnat konvertibilní zařízení s Windows 8.1 nebo Windows 10. Já si velmi mobilní zařízení pořídil od ASUSu Transformer Book a musím říct, že je velmi návykový - ale je to už opravdu malý notebook, kterému můžeš utrhnout monitor a používat ho samostatně jako tablet.
    Ve stejné cenové hladině se pohybují i Yogy Tab 2 s odnímatelnou klávesnicí a můžeš si vybrat i model s Windows 8.1. Já mám verzi s Androidem a musím říct, že s tou klávesnicí může opravdu posloužit jako jednoduchý notebook - ale Android není úplně vhodný systém pro notebooky (nezkoušel jsem Remix OS, ten by mohl velkou část nevýhod Androidu odstranit).

Kdybys měl víc času, tak by se dalo najít na čínských portálech něco levnějšího, nebo s dualbootem za tuhle cenu:-) A samozřejmě by sis pak musel chvíli hrát s jazykovým nastavením. Ale pokud bys chtěl jít touto cestou, mohu doporučit obrátit se na ID TOOMIX, ten často nakupuje spotřební elektroniku z Číny a myslím, že by Ti celkem dobře poradil.
    UBIK
    UBIK --- ---
    THOMASMORTA: min 10". cena je relativní. kdyby se osvědčil, vsadím se, že by všem doma nahradil ntb, který má furt upatlanou klávesnici od holoty. do 10k? ale to je už fakt moc. ideálně kolem 5k.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    UBIK: Čemu říkáš "větší" tablet? Stačí Ti deset palců nebo chceš ještě víc? A kolik do toho chceš vrazit? Protože levné tablety bývají osmipalcové.
    UBIK
    UBIK --- ---
    Nazdar, potreboval bych radu ke koupi tabletu. Jde mi primárně o filmy pro dětičky a to doma a na cestách, neb jezdíme autem většinou nad tři hodiny. Tedy místo na filmy a velký displej plus dobré repro (ale to asi lze doplnit externim). Nutnost je jednoduché dobití, hlavně v autě a vysoká kapacity baterie. Mám docela velký mobil, takže tablet by měl být zásadnější větší, aby to mělo smysl. Jinak bude tablet sloužit na brouzdání netem. Žádné GPS apod. Prosím poraďte, hodně to spěchá. Díky moc.
    PECA
    PECA --- ---
    THOMASMORTA: Nemá. U tabletu to nevadí - ten je dotykový sám o sobě. Pokud bych to chtěl nutně k něčemu jinému (televize?), tak by to vyžadovalo ještě myš, nebo holt něco jiného. Nevím, jak moc je na tom dobrý ten zvuk. Běžně se k tabletů dají sehnat BT/USB klávesnice jiných výrobců. Tady se mi líbilo, že to pak funguje jako víko na displej.
    Blbý je, že se mi fuckt nedaří vyguglovat, kde by to měli. :(
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    PECA: Vypadá zajímavě, ale všiml jsem si správně, že nemá touchpad? Ten mi trochu chybí k dokonalosti (aby z toho mohlo být skutečně dálkové ovládání k růzhým zařízením, když už jich to může pamatovat až osm.
    PECA
    PECA --- ---
    THOMASMORTA, PECA: Dostupnost je tragická. Tak nevím... Poptám nějaké ty eshopy a uvidím.
    PECA
    PECA --- ---
    THOMASMORTA: Zatím se asi neprodává, vypadá docela použitelně. Akorát je to BT a nedobíjí tablet. Težko říci, zda je to výhoda či nikoliv:
    http://www.asus.com/CZ/Tablet-Accessory/ASUS-ZenPad-10-Audio-Dock-DA01-Z300-Series
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    PECA: Můžeš kdyžtak poslat odkaz na tu klávesnici? Docela by mě zajímala.
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Tak nakonec půjdu asi do té LTE verze + stylus a pouzdro. Časem podle potřeby dopořídím "audiodock", což je designová BT klávesnice s repráky...
    ASUS Zenpad 10.1/Z3560/32G/2G/LTE/A M, černá - BusinessLink AT Computers
    http://atcomputers.cz/zbozi_detail.aspx?zbozi=428710
    LUCCASH
    LUCCASH --- ---
    Ahoj zeptám se, máte někdo Lenovo Yoga tab 3 pro? Jde mi konkrétně o zkušenost s tím projektorem.
    PECA
    PECA --- ---
    Hledám co bych koupil za tablet a nerad bych později litoval.
    - OS Android - ale uvítal bych nezkriplený, ideálně čístý (možnost snadné instalace čistého) OS
    - Displej 9.5" a více (max 12 - 13, nechci přenosnou TV :), nějaký slušný na koukání, rozlišení není kritické
    - kromě internetu bych na tom chtěl hlavně hrát deskovky
    - 3.5 mm audio jack! MHL, nebo mikro (mini?) HDMI; USB OTG/HOST
    - mikro SDXC slot + možnost instalovat appky na kartu!
    - GPS (navigace), BT 4.1, WIFI; 3G/LTE není nutné - zvlášť pokud by to bylo kvůli tomu výrazně dražší
    - dobrou výdrž, nevadí mi mírně tlustší forma; upřednostňuji strohé (funkcionalistické) rysy, ale není to nutné
    - kdyby k tomu byla (šla dokoupit) nějaká klávesnice, která by posloužila přímo jako dekl, tak dobrý; o možnosti pouzdra s klávesnicí, stejně jako o existenci BT klávesnic vím
    - jako příjemný bonus by byla možnost slušné stylu (pera) s hrotem na kreslení - něčím s hrotem jako rtěnka se mi nechce kreslení ani zkoušet :)

Zatím mám v merku ASUS Zenpad 10.1/ MTK8163/ 32G/ 2G/ A M, černá a Asus PAD ZenPad Stylus. Nesplňuje to úplně všechny moje požadavky, ale určitý kompromis bude asi stejně nutný. Mám na to tak 6 bez DPH. Respektive firma mi těch 6 bez DPH přispěje, ale já na to budu mít max další 2 litry, který bych si pak přidal třeba na tu klávesnici, paměťovou kartu a tak...
    EMK
    EMK --- ---
    Ahoj. Nevěděl by někdo, proč mi padá stahování filmů na Lenovo Yoga 2? Vždy se stáhne cca 10% a najednou se to vypne a nikde se ani nedá najít, že se to kdy stahovalo. Za případné poznatky předem díky. ;)
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    PAYAXY: imho pokud máš fb tak se doporučuju obrátit do https://www.facebook.com/groups/appleprislusenstvi/?fref=ts na Fany Francis Liebich - správce, sice je spíš přes telefony, ale snad by ti mohl dát přesnej odhad
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    za kolik se dá dnes prodat iPad WiFi 16GB , ta první verze s retina displejem? v bezvadném stavu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam