• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IJACZEKOtcovský cit... když dva... býti rodičem, bezpečný domov a hračky, kočárek, autosedačka a v neposlední řadě miminko ...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    SINSEMILLA: my neumíme uspávat nejspíš doted,ale myslím že to všem vyhovuje..
    když byl Mates malý taky stačilo položit do postýlky,tak usnul. jak si začal stoupat,tak jsme si s ním lehali do velké postele a ššš-šali,ted si sbali hračky,vleze si do postele a hraje si tam i dvě hodiny a pak usne.. je spokojený,postel má rád
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    CORIOLANUS: já jsem teď zjistila, že v podtstaě neumím uspávat - do teď to bylo tak, že jsem erika přebalila, dala pusu a dala do postele a on si chvíli hrál a usnul... no a teď, když se mu nechce, tak si stoupne a řve, tak ho na chvíli vyndám, zase vezmu k sobě, ztlumím světla a za chvíli to zkusím znovu... naštěstí to funguje..
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    ADD: honzikovi je 10 mesicu a obcas (kdyz je unavenej, ale odmita spanek) chyta hysterak.. uz jsem zkousela ho pevneji obejmout (ne znehybnit!) a pochovat, ale bylo to jeste mnohem horsi, tak jen hladim a mluvim klidne a vlidne - to na hysterak zabira u nas nejvic.. jinak bych se priklonila k tomu, ze tahle metoda je u zdraveho ditete zhovadila (a nejsem si jista, jestli neni i u autistickeho - kazdopadne se mi strasne nelibi).. nedokazu si predstavit, ze by tohle udelal nekdo me.. asi by se ve me zvedla vlna potreby ho pokousat a vyskrabat mu oci.. ale ja se proste snazim svemu diteti nedelat nic, co bych nerada aby nekdo delal me, takze asi tak..
    MOTYLEK: protoze objeti ma byt z podstaty neco hezkeho.. pestovat v diteti ambivaletnost, obzvlaste ve vztahu ke kontaktu s jinym clovekem je, s prominutim, debilita.. jinak ti vrele doporucuju knihu "respektovat a byt respektovan".. jsou tam velmi logicke rady k partnerske vychove ditete a imho je fakt skvela..
    MAARISTAAN: normalne me to tak dojalo, az rozbrecelo a s dovolenim to casem urcite zkopirujem!
    UMA
    UMA --- ---
    RENFRI: taky mam emgeton, je to skvela chuvicka, ovsem ne moc dobra nekam mimo standartni vzdalenost v byte apod..to znamena, ze mam problemy na velky chalupe, kdyz chci jit na zahradu a mala spi vevnitr, tak vetsinou uz nedosahne...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Diky moc :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RENFRI: ptala jsem na to stejný cca před měsícem ve vedlejším auditku, i ten svůj užší výběr jsem měla koukám hodně podobnej jako ty, a nejvíc mi byla chválena/doporučena ta emgetonka :)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    RENFRI: Já mám ten Emgeton a maximální spokojenost :) ze všech v průběhu minulých let vyzkoušených - Angelcare, Sencor, Chicco, rozhodně nej...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Otcove, hej hola, jakou byste doporucili chuvicku, nejlepe s funkci talkback, do cca 3.000,-? Dekuji :-)
    LILY
    LILY --- ---
    MARKYSHA: my jsme s mužem taky spíš bordeláři, zatímco syn je ve svém roce a půl stále ještě poměrně uklízecí. Nevím, po kom to má, možná je to součást hraní si :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: tak to nevím, kdo bude pak u nás větší chudák :-)
    LUBAR
    LUBAR --- ---
    ADD: ano, já už mám teď jedno takové dítě doma - maminko, zuj se... maminko, tam to nepatří... maminko, sem to nepokládej :) A dorazil mě teď na nákupu v Bille "maminko, už toho mám dost, jdeme k pokladně"
    A to mu jsou tři a půl :))
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: U toho mám zase zkušenost, že bordelářství a pořádkumilovnost se střídají po generacích (aby byl vždy někdo, kdo uklidí :-)). Takže je dost pravděpodobné, že syn bude sám od sebe luxovat a říkat "Mami, prosím Tě, nemůžeš si to oblečení dát do skříně?" :-)))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    QUANTI: já o sobě tvrdím bordelář, protože bordelář prostě jsem, manžel taky a doufám, že Tonda tím teda nebude trpět :-) Ale myslím si, že ne, protože bude asi taky bordelář :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADD: ještě jedna psychologická z vlastní zkušenosti, člověk o sobě taky tvrdí, že je bordelář, v případě, že je mu to okolím vtloukáno do hlavy (ať už to je pravda nebo není)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MOTYLEK: Tak si zkus už poradit sama :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MOTYLEK: božínku, proč se k tomu chceš ještě vracet, milion rad už tady padlo a tys je všechny šmahem zamítla, takže co bys ještě chtěla radit?
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Nechme těch rádobypsychologických výlevů o tom, kdo je jaká matka nebo otec, a pojďme se raději vrátit k mé původní otázce, co dělat v tom konkrétním případě, kdy dítě na situace, které se mu nelíbí, reaguje tím, že přijde a plácne rodiče.
    ADD
    ADD --- ---
    MAARISTAAN: Když jsme u toho pečlivého čtení: nikde nepíšu, jaký jsi, hodnotím pouze ten jeden příspěvek.
    Jsem ochotna věřit, že Tvoje manželka se chová zcela racionálně, dokonce i tomu, že takových žen znáš víc. Ale určitě ses už v životě setkal s faktem, že většinou jsou ženy citlivější a slovy zranitelnější. Když jim řekneš "Zamysli se nad sebou, nejsi náhodou hysterka?", tak se mnoho z nich hystericky rozpláče, i když do té doby se hystericky vůbec nechovaly. (A myslím, že je i mnoho mužů, které rozlítí, když se jich zeptáš "Nejsi náhodou slaboch?" - budou to brát jako urážku, i když by mohli klidně odpovědět "Ne, nemyslím" a dál s Tebou pít pivo.)
    To, cos napsal, bylo určeno Motýlkovi. Když si uvědomuješ, že to bylo kruté, proč sis neuvědomil, že kruté věci se lépe řeší v soukromí?
    A mimochodem, ta holka má naštěstí tolik rozumu, že to celé nijak nekomentovala. (Opravdu mě nenapadá, co by na to mohla říct.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam