MADCAT: Chce to velkou nálož trpělivosti a všechno mírně vysvětlovat a opakovat, nemoralizovat, nenálepkovat ho jako "zlobivého". Neuchylovat se ke křiku a násilí, to podle mě kýžené plody nepřinese, naopak. Syn prostě touží po vaší pozornosti, tak mu ji dát (jak je ve vašich silách, ale důležitý je od něj neodbíhat a třeba někdy upřednostnit jeho před miminem a dát mu to vědět, že je upřednostněn) a hlavně ho zapojit do chodu domácnosti (ale ne formou příkazů, ale kooperace, třeba formou "s tímhle mi můžeš pomoct ty, mimino to ještě neumí"), aby si připadal stařší a důležitý. Vyčlenit mu nějaká privilegia, která mimino nemá. Ale většina toho tu už byla napsána.
MADCAT: Jak píšeš, že odmítá chodit na velkou, tak to jsou zadržované emoce...je to věc často dost psychosomatická, takže řešit to projímadly bude až druhotné, prvně ta psychika...a ty emoce si pak vybíjí tím popisovaným chováním.
MADCAT: Jo to je pitomě udělaný, mám nějakou peřinu a ikea povlečení je samozřejmě o trochu větší, takže to úplně nesedí...