• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JARAX: absolutní souhlas

    a proto mě neberou všechny ty slova tady a nechci se s nikým hádat. je to bezpředmětný. podstatný je žít život. a to tady řekla bych všichni víme, tak proč řešit nějaký ideologický prtrozdíly ;)
    JARAX
    JARAX --- ---
    Trochu mimo ale trochu k věci: jednou jsem měl takovou vizi (není to nic převratného, ale já to viděl najednou, emočně, barevně, trojrozměrně a v jazyku mojí duše) o tom, jak tady všechno odvisí od poptávky. Jednoduchý příklad je, že je někdo pedofil, tak potřebuje vidět nahý malý děti, tak se vždycky najde někdo, kdo mu je vyfotí a nechá si za to zaplatit. Nebo třeba dámský/pánský style časopisy - ten obsah je tvořen důkladným zkoumáním, co chce čtenář číst, a ne tím, co chce časopis sdělit. Samozřejmě, že to funguje i obráceně, i ta nabídka umí upravovat poptávku (marketing, PR atd). Kolo se roztočí a pohybuje se to ve spirále končící v extrému. No nic. Vize není důležitá. Důležitý je důsledek na moje myšlení.

    1) Přestal jsem se zlobit na ty zlý korporace, co nám tady ničej přírodu, prodávaj levný a nekvalitní jídlo a dělaj výrobky, co vydržej jen do konce záruky.
    2) Nestresuju se svojí bezmocností a malostí.
    3) Jediný způsob, kterým zachraňuji svět, je můj život.

    Bod tři trochu osvětlím na jednoduchém příkladu - jednou jsme vedli s přáteli diskuzi, která lyže je nejlepší, protože kolega chtěl poradit, co si má koupit. Tak sem do něj hučel všechny ty novinky a výhody a tvrdosti a oblouky a vázání... No a poslouchal to můj nejlepší kamarád, a když ho to už nudilo, tak prohlásil, hele vyser se na to, co mele a zeptej se ho, co si letos koupil za lyže. Tečka. Jako v tom je obrovská moudrost. Myslim že i ti Japonci to věděli, princip BUDO je v sesouladění mysli, ducha i těla (a pro zápaďáky tam ještě patří "a řeči"). Co myslíte že si koupil za lyže?

    Oklikou zpátky. Hrozně bych chtěl umět říci "Když se mi něco nelíbí, tak to nedělám nebo nepodporuji". Místo toho mohu říci "Když se mi něco nelíbí, tak se snažím to nedělat nebo nepodporovat". Ale i tak je to nejmocnější kouzlo, který umím, a fakt funguje. Léčí to mně, moje okolí a koneckonců i svět.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Netřeba mlčet ;-), myslím to naprosto vážně.

    Protože se to znova rozjelo stejným směrem jako před smazáním, je možné, že skupina lidí si opravdu přeje provozovat diskuzní klub o tom, jak by si představovali a nepředstavovali změnu, a se kterými proudy souhlasí a nesouhlasí.

    To je naprosto v pohodě, jen ho nechci provozovat ;) Což celkově souvisí s tím, že pro mně aktivita na nyxu v mnoha směrech končí.
    Líbilo by se mi, moct sem čas od času plácnout nějaký link, takže smazat možná úplně ne, ale to je tak všechno. Pokud byste někdo chtěli být majitelem, jste vítáni :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Precetl jsem si znova zahlavi klubu a uz mlcim.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    lol, netvrdím, že tam nejsou žádná tvrzení, s kterýma nebudeš souhlasit, to proboha ani tvrdit nemůžu ;)
    jen že to není tak jednoduché, jako ty koncepty, na které se tu reagovalo.

    mně to diskutování o tom, kdo kterou myšlenku nemůže přijmout, celkově fakt nebaví a nepřipadá užitečné.
    už zase mám chuť tento klub smazat, protože v něm přestávám vidět smysl.
    pokud se tu bude dokola diskutovat o těchto věcech, měl by si ho převzít někdo, koho to baví - chceš ho? ;-D
    PIZI
    PIZI --- ---
    Mluvime o Story of B?
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Mam to stazene, prectu. Ale jen do chvile nez narazim na tvrzeni typu ktery jsem uvedl. Ty tvrdis, ze tam nejsou, takze pokud nenarazim, dam ti za pravdu. Tady verejne. Pokud narazim, nakopiruji sem. Aby ses mohla prekalibrovat.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI:
    kdybys to četl, zjistil bys, že je to trochu složitější než "drive existovaly spolecenstvi kde kazdy mel prirodu v ucte", a možná bys na to měl jiný názor. o to mi šlo ;)
    nechme toho ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Kdyz si ten text prectu a doctu se tam, ze drive existovaly spolecenstvi kde kazdy mel prirodu v ucte a budu tady s tim polemizovat, tak zase spatne, ze? Muzu se tu bavit jen o celkove koncepci se kterou jak jiz zaznelo pravdepodobne souhlasim. Coz se tezko bavit o souhlasu.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    LOOK: přesně.

    Myslela jsem si, mylně, že to povede k tomu, že si někteří lidé jeden z těch dvou textů přečtou, resp. začnou číst, a diskutovat budou o tom.

    Napadlo mě (proto váhání vůbec to publikovat), že shrnutí samotné vyvolá diskusi, viz. níže, velice přesně jsem si představila, jaké námitky a jaká nedorozumění budou následovat.
    Nenapadlo mě, že vůbec nikdo nebude chtít pracovat s tím materiálem, a ani když sem dám úryvky, vůbec nikdo nebude reagovat na ně, ale vždy jen na moje slova a na koncepty, které si s nimi spojil.

    To mi na tom přijde nakonec, pokud to celé pojmu jako experiment, nejzajímavější. Jak se všichni chtějí bavit o konceptech a o různých jednotlivostech (jež mi často připadají totálně nepodstatné), a nikdo z diskutujících si to nechce přečíst.
    To je samozřejmě v pořádku, každej si přečte, co ho zajímá, a diskutuje, o čem chce diskutovat. Už je to v klidu, beru to tak, že se tu sešlo dost zajímavých sociologických dat :)

    Mám takovej pocit, že lidi, které ty texty oslovily a opravdu si je přečetli, a vidějí v nich pravdu, naopak nemají potřebu pouštět se o nich do diskuse, takže diskuse nutně je přesně takováhle ;)
    LOOK
    LOOK --- ---
    CONTINUITY: souhlasim ze diskuze je v teto forme bezpredmetna. bud vsechny strany vychazeji ze znalosti zdroje, nebo se dohodnou na jinem zakladu.

    chyba byla ne napsat to shrnuti, ale myslet si, ze to zde nevyvola diskuzi:)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Sacred Lands: A Universal Life Church
    http://www.sacredlands.org/
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Ano to je myslim docela dulezity pohled. Masa zije podle kultury. Lide delavaji veci proto ze takhle se to u nas proste dela. Ne proto ze by si to nejak promysleli. Chces zmenit chovani lidi? Zmen kulturu. Kultura je to co vznika cinnosti tech lidi a uzavira se to do kruhu, protoze kultura tu cinnost take do jiste miry ridi.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    co se tyce toho proc lidi ve velkem meritku ignoruji velke spatne veci a zajimaji je jen nepodstatnosti - zmenil bych meritko a koukl bych na jejich drobne chovani, na jejich preference, jak hlasuji rukama, nohama a penezenkou. ja si myslim ze ciste teoreticky neni treba menit system, aby byli lidi lepsi - kdyz by lidi byli lepsi, system by se zmenil sam od sebe. jenze oni ti lidi lepsi nejsou.

    schvalne, mas moznost uspokojit svou velkou potrebu, kterou jsi dlouha leta odkladala. napriklad navsteva amazonskyho pralesu, styk s mistni kulturou, poznavani prirody, chovani kmenu atd. prachy mas, dohodnute zazemi taky, vsichni by tam na tebe cekali s otevrenou naruci. jak se tam budes chtit dostat? no asi do te Brazilie poletis letadlem ze, mnoho jinych dostupnych moznosti neni (ackoliv kdyby clovek fakt moc chtel, neco by uz vymyslel). takze co udelas? tipuju ze nasednes do toho spinaveho letadla a spotrebujes nejaky ten galon dochazejici ropy a nejak si to pro sebe zracionalizujes (napr. ze to prirode nejak vratis, ze te ropy nebylo zas tak moc a ze by to letadlo stejne letet muselo i bez tebe atp). a pokud ne ty, dalsich 9 lidi z 10ti to tak udela.

    a tohle se deje ve velkym v mnoha ruznych variacich. jsou to miliardy a miliardy drobnych chyb, ktere se na sebe nabaluji. zmenit to imho pujde opet jen zdola, popr. to nepujde zmenit vubec.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Tady nešlo o to, že svět se řítí....atd...to všichni víme, na tom není co řešit.

    Šlo o to, že Kerray sem dal velice zajímavej materiál o tom, PROČ to tak je, jak přesně to funguje, jaké změny v myšlení jsou tím pádem nutné.

    Asi byla chyba, jakkoli to komentovat. Kdo chce, přečte si, něco si z toho vezme, pomůže mu to třeba v hledání cesty. Diskuse jsou irelevantní.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Člověk může být průměrný a žít v kultuře se zdravějším vztahem k životu. To nemá s inteligencí nebo osobním charakterem moc společného.
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Ono se o tom asi klidne bavit da, ale myslim si, ze v tomto klubu s tvou myslenkou vetsina souhlasi. Ano svet se riti do prdele ano chtelo by to zmenit smer.

    Takze ti tu akorat muzem naspsat ano, souhlasime.

    Ja jsem si akorat nedovolil souhlasit s pouzitou argumentaci, ne s ideou v jejiz prospech argumentujes.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Ok, myslíš si věc, se kterou totálně nesouhlasím.

    Tady ten dialog začal ve vztahu k určitému zdroji, který se k tomu velice obsáhle vyjadřuje. Mohlo by pro tebe být zajímavé si ten zdroj přečíst, je to velmi propracovaný pohled na tuhle tematiku, na kterou máš tak jasný názor.Nechci vést obecnou diskusi o tom tématu, na to je tu dost klubů, a hlavně mi přijde, že to nikam nepovede.
    Dopadlo to zase stejně, dala jsem sem úryvek, a všechny reakce se vztahují ne k myšlenkám v tom úryvku, ale k mému komentáři.

    Zdá se, že se v tomto klubu o tom dá bavit opravdu těžko, není vhodná chvíle nebo tak něco, pohoda, nechala bych toho, to co zrovna teď chci zjevně je dočíst si to a pak jít na ten mezinárodní web:)
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Malo jich bylo pravdepodobne i tehdy. Ta gaussova krivka pravdepodobne fungovala i pred Gaussem. Vetsina populace je prumerna, pravdepodobne to tak bude vypadat jeste dlouho.
    Lidstvo se nadale bude skladat z masy prumernych a elity hodne zlych a hodne dobrych. Tu masu neprobudis k tomu aby mysleli sami. Masa se da a necha vodit za nos. Muzes se jen snazit aby ten kdo ji vodi byl dobry a ne zly. Samotnou tu vlastnost, ochotu se nechat vodit, neodstranis. To si myslim o lidstvu.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Mně pořád přijde, že diskutovat o tom v tomhle kontextu je mimo mísu, pokud si nepřečteš alespoň základní kostru jedné z těch Quinnových teorií historie, např. to, co je na konci Story of B. Protože jinak se bavíme každý o něčem jiném, jak naznačuje to, že pořád odkazuješ na nějakou dávnou dobu (lidé s odlišným přístupem k životu na Zemi jsou i dnes, i když jich je málo).
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Abychom si rozumeli. Muj nazor je, ze se to pravdepodobne nevi. Ze se nam nedochoval dostatek informaci abychom mohli tvrdit, ze vime jak tehdejsi masa myslela. Takze muj nazor nejde proti tvemu. Klidne to tak mohli mit. Muj nazor se jezi vuci tvrzenim o tom ze vime jak to meli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam