LOOK: přesně.
Myslela jsem si, mylně, že to povede k tomu, že si někteří lidé jeden z těch dvou textů přečtou, resp. začnou číst, a diskutovat budou o tom.
Napadlo mě (proto váhání vůbec to publikovat), že shrnutí samotné vyvolá diskusi, viz. níže, velice přesně jsem si představila, jaké námitky a jaká nedorozumění budou následovat.
Nenapadlo mě, že vůbec nikdo nebude chtít pracovat s tím materiálem, a ani když sem dám úryvky, vůbec nikdo nebude reagovat na ně, ale vždy jen na moje slova a na koncepty, které si s nimi spojil.
To mi na tom přijde nakonec, pokud to celé pojmu jako experiment, nejzajímavější. Jak se všichni chtějí bavit o konceptech a o různých jednotlivostech (jež mi často připadají totálně nepodstatné), a nikdo z diskutujících si to nechce přečíst.
To je samozřejmě v pořádku, každej si přečte, co ho zajímá, a diskutuje, o čem chce diskutovat. Už je to v klidu, beru to tak, že se tu sešlo dost zajímavých sociologických dat :)
Mám takovej pocit, že lidi, které ty texty oslovily a opravdu si je přečetli, a vidějí v nich pravdu, naopak nemají potřebu pouštět se o nich do diskuse, takže diskuse nutně je přesně takováhle ;)