• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    v US (a asi i jinde) na to existují "community farms"
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BROZKEFF: Pěkný zásady :)

    Řekla bych k těmhle pár větám něco z druhé strany: přítel pracoval v distribučním skladu zeleniny a tam se dozvěděl jednu věc: že prakticky veškerá nebio zelenina v supermarketu dnes je uměle urychlovaná. Což vede k čím dál nižšímu obsahu všech důležitých látek, čím dál víc jsou to "produkty", které jen pěkně vypadají a dávají málo výživy.

    Poslední dva měsíce experimentálně kupuju jen bio zeleninu (když člověk volí levné a spíše lokální druhy a vychytá zdroje, tak se to v jedné osobě dá), chuťovej rozdíl je opravdu značnej, ta obyčejná je taková vodnatá a bez chuti a standardně nemám motivaci ji kupovat a jíst ;), ta bio obvykle chutná mnohem "opravdověji".

    Úplně nejlepší by mi přišlo dát se dohromady s pár lidmi a svépomocí pěstovat základní lokální zeleninu na společné zahrádce :) (ve více lidech, aby nikdo nebyl vázán nutností starat se o to nepřetržitě), tak bych si to do budoucna představovala :o)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    YMLADRIS: chvilama to opravdu trosku pokulhava a nerika nic novyho,ale rika to))) coz je podle me to,proc to hodne lidi oslovuje(vcetne me) .)
    PIZI
    PIZI --- ---
    K uceni v indii mam toto.

    Sugata Mitra o experimentoch v samovzdelávaní | Video on TED.com
    http://www.ted.com/talks/lang/slo/sugata_mitra_the_child_driven_education.html

    Sugata Mitra ukazuje ako deti učia samé seba | Video on TED.com
    http://www.ted.com/talks/lang/slo/sugata_mitra_shows_how_kids_teach_themselves.html
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    aaaaaaw!

    Kiran Bir Sethi a její projekt v Indii, se slovenskými titulky rovněž na
    http://www.tedxbratislava2010.sk/sk/live/zaznam

    To už je totální vyndávka!!!
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: a konkrétní předvedení té jeho techniky
    Agrokruh pre teba : Ján Šlinský : Free Download & Streaming : Internet Archive
    http://www.archive.org/details/AGROKRUH_PRE_TEBA

    Místo traktorů a dalších drahých a nákladných věcí na míru dělané nástroje, co třeba s 1,5 kW dokážou zpracovat i totálně zarostlou půdu. Tohle kdyby se dělalo sériově a ve velkém, tak je to totální mazec a má to geniální potenciál.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BROZKEFF: no ja se poseru, mne to totiz fakt prijde dost jako ztrata casu = nerika nic novelitniho a ta argumentace je fakt chaba = ale jako jo, hodne lidi to oslovuje ;) tak jsem rada ze chutna ;-)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    TEDx Bratislava 2010

    Ján Šlinský - Agrokruh: Trvale udržitelné pěstování zeleniny

    Záznam - TEDxBratislava
    http://www.tedxbratislava2010.sk/sk/live/zaznam

    Doporučuju shlédnout, pán má inovativní pohled na věc, chce, aby jeho zelenina nebyla luxusním zbožím, ale novým standardem. Zajímavé odpovědi z rozhovoru:

    Ekologické poľnohospodárstvo na Slovensku je ešte stále tak trochu spiacou krásavicou. Čo by ste chceli odkázať tým, ktorí to môžu zmeniť?

    Vláde SR:

    Prakticky nič. Za prvé: z pohľadu trvalej udržateľnosti sa príliš rýchlo mení a za druhé: ani jeden člen vlády doposiaľ verejne nepovedal, že má záujem o biopotraviny. Ak by mali záujem o biozeleninu, ponúkam im možnosť vytvoriť vládne spoločenstvo podporujúce trvalo udržateľné pestovanie a odbyt zeleniny.

    Ministerstvu pôdohospodárstva SR:

    Keď už nemôže pomôcť ľuďom zapojeným do systému ekologického poľnohospodárstva, tak nech im aspoň neprekáža.

    Médiám:

    Ak môžete a budete chcieť, pomôžte lepšie informovať širokú verejnosť o čo to v tom ekologickom poľnohospodárstve vlastne ide.

    Učiteľom:

    Učte deti, aby sa stali dobrými ľuďmi. Nie preto, že to je to ťažké a náročné, ale preto, že je to dobré a nakoniec sa vyplatí. Potom ľahko pochopia aj takú maličkosť, že zelenina je jedlá, len ak je z ekologického pestovania.

    Spotrebiteľom:

    Len ekologicky pestovaná zelenina je pre zdravie pestovaná zelenina, a posledný kto ju pre Vás môže zabezpečiť, sú obchodné reťazce. Na prvom mieste ste však Vy.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    YMLADRIS: najs, tahle zkrácená verze je už dost krátká na to, abych tím zaspamoval mailbox všem lidem v pracovním týmu a doporučil jim se na to podívat taky
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    YMLADRIS: super
    PIZI
    PIZI --- ---
    ENKIE: No prave, jakmile to vnimas jako rady, nefunguje to. To je prave rozdil mezi prednaskou motivacni a vzdelavaci. Pisnicku jsem nepoustel, ale pravdepodobne mas v zasade pravdu. Cilem motivacni prednasky je obnovit v tobe chut neco delat. Ne nutne dat ti rady jak na to. Cili podobne jako nejaka pisnicka ktera je "energizujici". Me se motivace hodi. Vetsinou vim jak, ale nechce se mi.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Kdyby tak nejaky ten charismaticky extrovert dokazal vsem tem osvicenym buddhistum-socialistum vysvetlit, ze ve skutecnosti sice je vse neoddelitelne spojene, ale ne do jednoho bodu. Vcera jsem btw ale diky Kerrayovym prispevkum jinde objevil i pro me prijatelneho buddhistu. Pekny rozhovor.

    YouTube - Alan Watts: A Conversation with Myself - Part 1
    http://www.youtube.com/watch?v=8aufuwMiKmE

    ENKIE
    ENKIE --- ---
    PIZI: Me takovyhle rady bohuzel prijdou tak na urovni tohohle. Ty pisnicky jsou ale pekny a na nic si nehrajou a tak cloveku skutecne pomuzou ;)

    YouTube - Ottawan You're OK
    http://www.youtube.com/watch?v=l2bcgvBPxPY

    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Nema. Myslim si, ze to moc zdola nejde.

    On v podstate rika, soustredte se na to co vas bavi. To co vas bavi delate radi, casto a intenzivne, takze se v tom zlepsujete a jste v tom dobri. Protoze jste v tom dobri, objevi se casem moznost ze vam za to nekdo zaplati.

    Ta prednaska je spise motivacni, nezli instruktazni. Ukazuje ze to jde.

    Ja osobne jsem adoptoval takovy vychytraly pristup. Mym cilem je presvedcit zamestnavatele ze muzu pracovat z domu. Tudiz si ted v praci nechavam maily od sefa na vyrizeni az budu doma. Nejlepe tak v deset v noci. Pisu odpovedi aby videl, ze v podstate z domu pracuji uz ted. Jen takova mala finta do sbirky.

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: moje na cil zamerene ja postrada vic konkretna jak mohou lidi dosahnout svobody v praci. to ma v te delsi verzi?
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Pokud nejaka kniha dokaze prakticky a konkretne poodhalit nejaky ty manipulace, kterym jsou lidi ze strany "spolecnosti"/druhych vystaveni, a poskytnout nejaky konkretni napady a motivace k obrane, tak sem s ni. Ja ale takovy teda nenachazim. Navic "system" rad lidi nahani do ruznych kolektivistickych protisystemovych boju, to je totiz ten nejlepsi zpusob jak otupit jejich ostrazitost a zbavit je individuality. Nejlepsi obranou je stejne zdravy selsky rozum (common sense), tradice a zdrava davka egoismu.
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: V podstatě kratší verze jiné jeho přednášky, kterou jsem tady dával. Ta moje má víc než hodinu. Dá se to víc vychutnat.

    http://webexpo.cz/prednaska/snaz-se-to-daleko-dotahnout/
    PIZI
    PIZI --- ---
    Systém zvládl prodávat i punk.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    CONTINUITY: "Roztomilý je, že tak totálně anarchistická a protisystémová kniha se zjevně výborně prodává,"

    to mi příjde normální, hodně lidí si imho rádo čte o osvícení, svobodě, štěstí a bohatství, protože během čtení si aspoň na chvíli připadají, že by se to mohlo týkat i jich...a až ji dočtou....tak si po nějaké době koupí další, aby ten pocit zažili znova :-))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YouTube - TEDxPrague - Tomáš Hajzler - Konečně v penzi. Už můžu dělat, co mě baví.
    http://www.youtube.com/watch?v=CaEA91_dl7Q&p=0FA8E5F4FDE580A0


    tento typek se zabyva svobodou v praci; rada lidi ho ma za inspirativniho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam