• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: _BENNY: neco takoveho se snazim neobratne rict taky. ze samotny proces 1) nejaka vec genuine-ne (jak je to cesky?) funguje... 2) ale neodvratne se z toho stane rekneme "byznys" .. 3) ktery postupne ztrati kredit, a lidi se obrati k necemu jinemu, co se jevi vice genuine. Stale povstavani a upadani.

    To proc se to deje IMHO zahrnuje vice faktoru, ale pripadaji mi vesmes primo zakodovany do struktury sveta, resp. jak funguje nase civilizace: je jev, udela se jeho teorie, ta se predava dal (super vymozenost), ale jev nelze zcela popsat tou teorii, takze se to casem rozbije. (lidi co to objevili a pouzivali to i intuitivne umrou; nabali se obchodnici; objevi to konzumenti hledajici quick fix; zmeni se obecne podnebi; atd. atd.). Pozada

    Co se s tim da delat: ja asi jdu cestou ze kdyz se pro neco rozhoduju, vyptavam se lidi na jejich PRIME zkusenosti s nejakou prave jeste genuine strategii, tj. komu co funguje / kdo zna nekoho kdo neco umi atd.

    A o tom si myslim ze by mohl byt tento klub, jak jsme se bavili pred casem, tj. "prodelal jsem terapii AD s naslednou psychoterapii u dr. jmenem ...., fungovalo to tak a tak a pomohlo mi to". Spis nez boj na tema "lidi jsou blbi a lini a hamizni". Ale jak jsem psala chapu, ze kdyz to nekoho sere fakt moc, tak vidi smysl v tom poukazovani na ty faily... ok.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: nebo priklad cim dal aktualnejsi - nekupujes bio, zijes nezdrave. a opovaz se spekulovat nad tim ze bio je v nekterych pripadech jen predrazene nebio. opovaz se o tomto pochybovat - ze spolecnosti lidi kteri to se svetem mysli dobre budes vyloucena. stejne tak tzv. zelene technologie atd. jinymi slovy, problem je totiz v tom, ze lidi nepochybuji o mainstreamu a pochybuji o alternativach, misto aby to meli presne naopak jak to mame my, kterych kdyby bylo hodne, pak by vytvorili novy mainstream :-)
    BOREC
    BOREC --- ---
    akorat ty ceny, to je fakt ulet, když staci k vyrobe jen destilovana voda a dve stribrny tyčky ktery ti vydrzej skoro na celej zivot :)
    BOREC
    BOREC --- ---
    a proto je tu
    Biostribro.cz - koloidní stříbro, zlato, zinek
    http://www.biostribro.cz/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: tim pouzivani rozumu myslim kriticke uvazovani o vecech okolo. coz se samo o sobe aplikuje dost blbe, aniz by se clovek neustale vyclenoval ze spolecnosti, ktera kritickemu uvazovani nefandi (on vlastne nikdo nema rad kdyz mu nekdo rika "nemas pravdu"). musel by neverit zcela zakladnim vecem, jako napr. slozeni jeho potravy nebo platnost tvrzeni uplne kazdeho obchodnika - a v tom by normalni clovek zit nechtel, v neustalem podezrivani kazdeho. cela nase civilizace je postavena na vzajemne duvere mezi lidmi a kdo ji podkopava, ten je z ni vyloucen. pro priklad: v mainstreamove tzv. slusne spolecnosti k vylouceni vede pouhe neakceptovani stavajiciho spolecenskeho zrizeni, v alternativni spolecnosti muze k vylouceni vest neakceptovani jinych dogmat, jako napriklad pozitivniho vlivu vychodnich nauk (coz je vec nedotknutelna pro jine). v kazdem pripade "nevereni" vede k vylouceni.

    tedy, obavam se ze tento problem neni resitelny snad ani slozite, natoz jednoduse.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: EU ma v planu na krabicky cigaret davat fotografie zasvinenych plic tesne pred konecnym vychrchnutim. vsadim boty ze se spotrebou cigaret to nehne, maximalne si lidi zacnou kupovat cigarety baleny a/nebo zacnou pouzivat tabaterky.

    s tema lekama je to prusvih jako se vsim ostatnim - jakmile se neco jenom trochu zda ze by to mohlo fungovat, nabali se na to obchodnici, marketingovi specialisti atd a lidi to zacnou hltat. viz Mastickar, nejstarsi ceske drama ze 14. stoleti :-) dokud lidi nebudou pouzivat rozum, nepomuze jim ani svecena voda.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: aha, ok, už tě asi chápu, srovnáváš to s kouřením, což je další taková nepředstavitelná věc, a ví se to, a přesto se to děje dál.

    Přijde mi ale, že i u kouření po všech těch snahách všech těch lidí nastaly dost velký pokroky, už to není šik, a často ani normální....mnoho lidí, i když jim to chutná, nechce být v zakouřeném prostoru nebo smrdět....a pomalu, ale přece, narůstá i povědomí o tom neuvěřitelném koktejlu chemikálií, co se dává do cigaret.
    Což je další taková věc, o které se moc nemluví, a přitom je velmi prudce reálná, a spousta lidí o tom ještě ani neví, a mnozí IMHO kdyby pořádně věděli, kouřit by to už nechtěli.
    Tenhle svět je plnej hustohustých lží, a jsem přesvědčená, že jejich odhalování je jedna ze součástí procesu transformace, proto jsem ráda, kdykoli se s nějakým krokem tím směrem setkám.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Přijde mi, že mluvíme každá trochu o něčem jiným.

    Teď koukám na díl 15 z 18, kde se řeší vedlejší účinky běžných psychiatrických léků ze základních tříd antipsychotika, antidepresiva, léky na ADHD, léky na úzkost. Mluví tam jeden za druhým doktoři, regulátoři, atd, zkrátka ti, co už nemůžou, nechtějí, dál na tomhle spolupracovat, a ty informace jsou DRSNÝ. A rozhodně to neslyším poprvé, tyhle informace jsou v podstatě známý, že léky těžce ublíží velmi mnoha lidem.

    V předchozích dílech bylo o soudních procesech, mnoha soudních procesech, nedávných i dávnějších, kdy to prasklo a prostě už to ututlat nešlo, že nějakej lék nefunguje nebo je nebezpečnej (obvykle obojí), a že informace okolo něj jsou zfalšovaný. Třeba některé z těch megatun psychiatrických léků, co se v US, a čím dál víc i u nás, cpou do dětí, vyvolávají sebevražedné sklony.

    V těch procesech pacienti často vyhrají, dostanou milióny odškodného, něco se zakáže, atd.. Někdy se nějakej lék stáhne, obvykle když mu končí patent, a nahradí se novým. Ale mainstreamová média o tom neinformují, jak by mohla, když farmaceutická inzerce tvoří zásadní část jejich příjmu.

    V tomhletom vidím problém, že lidé jsou dezinformováni, že věci vůbec nejsou tak, jak je reklama prezentuje, a jak je prezentuje zdravotnickej distribuční systém. Ano, přibývá lidí, kteří to vědí, to je dobře. Ale pořád je mraky těch, kteří nemají tušení, a hluboce věří různým těm marketingovým věcem a ztotožňují se s nimi.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ja z toho taky samozrejme nejsem nadsena, ze to lidi maji, jak to maji. ale nevim no. zajimalo by mne zda po brutalnich kampanich v 80. letech na tema "koureni je trapne", "koureni vas zabije" ap. a prijeti vsech moznych omezujicich zakonu skutecne klesl pocet kuraku a/nebo umrti spojenych s kourenim. nedivila bych se, kdyz by ne.

    cimz reaguju na ty netusici lidi, kteri nevi, o co jde.

    (mozna ze fakt nevi. v moji spolecenske tride ale kazdej kdo AD bral nebo bere, nahled celkem ma, aspon se mi zda)

    tezko rict co s tim
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Trošku jsem se nad tím, co jsem psala, zamyslela, a snad už se příště fakt kategorických prohlášení zdržím ;-D
    Myslím si opravdu, že současné masové diagnostikování a medikování psycho poruch je dlouhodobej projekt farm průmyslu, to se mi jeví jednoznačně prokázané - informace o tom, jak byl tento projekt naplánován a implementován, jsou volně dostupné, nikdo se s nimi ani zvlášť netají.
    To ale neznamená, že by v rámci toho nemohlo být i něco dobrého, jasně že budou situace, kdy někomu diagnóza či lék pomůže.
    Uvědomila jsem si, že například věřím psychedelické terapii, respektive řadě konkrétních projektů, na základě toho, co o nich vím, a to je taky farmakoterapie, takže by nebylo konzistentní zavrhovat všechno ostatní ;)
    Stejně tak považuju za normální fakt, že někdy je správné a smysluplné potlačovat bolest, tím pádem můžu těžko úplně odmítat různé léky na psychickou bolest.
    A z rozhlédnutí se okolo sebe je jasně vidět, že mnoha lidem z dnešní civilizace naprosto opravdu hrabe, o tom není sebemenší pochybnost (ostatně, znám to sama od sebe moc dobře).
    Akorát medikovat to, že se člověk cítí blbě z toho, jak žije, místo aby změnil to, jak žije (myslí, jí, vztahuje se k lidem....), je jasná chyba....ale to jsme zas na začátku, jasně že má každej právo si to zvolit.
    Co se mi nelíbí je to, jak se nic netušícím lidem prodává taková možnost jako "léčba", a předstírá se, že je vědecky podložená, což často není pravda.

    Asi cokoliv, co chvilkově pomůže a není moc nebezpečné, může být terapeutické, pokud následuje dobrá psychoterapie, jak píše Benny. Ale třeba z toho dokumentu to vypadá, že u stamiliónů zákazníků běžně vůbec žádná nenásleduje - to je pak něco divně.
    MTO
    MTO --- ---
    YMLADRIS: to s tim prostredim ber subjektivne - me to proste pomohlo...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    se trosku zapomnelo, ze aby u normalniho cloveka ADs fungovaly, musi se spojit psychoterapii. kdosi (uz nevim kdo a kde) depresi popisoval jako mnohahlavou san, ktere nestaci usekavat hlavy postupne, protoze vzdy vyrostou dve nove. ADs odsekne celou polovinu vsech hlav (tzn. hlavne se vymotat ze zacarovaneho kruhu pokus - omyl - seru na to), psychoterapie ma zaridit zbytek. to ze jenom ADs nepomohou kazdemu, to mi pripada pomerne logicke. jenom meditace nebo jenom zmena jidelnicku taky nemusi pomoct vsem.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: S tím o uvědomění úplně souhlasím.

    Celkově tyhle věci může vyřešit jedině uvědomění uvnitř co nejvíc jednotlivců.....tolika, až se z toho nakonec stane mainstream, a k těm ostatním se to dostane od ostatních....nový normální způsob myšlení a přístupu k životu....

    Ale pokud je něco strašně moc, opravdu extrémní, jako třeba poměry ve velkochovech hospodářských zvířat nebo lži farmaceutických společností, myslím si, že je potřeba, aby to vyšlo najevo, a je důležité, že jsou lidi, kteří se tomu věnují. I to je o malých krocích a vývoji, první kniha, článek, film, obvykle s ničím moc nehne, ale jak se to nabaluje a ví to víc lidí, nakonec se to pohne.

    Viz. třeba používání opravdu toxických chemikálií, např. kdysi DDT, o kterém mluví Quinn. Jasně, uvědomělé lidi by nikdy nenapadlo něco takového vůbec začít používat. A pokud by se všichni naráz probudili, okamžitě by s užíváním všech toxických látek ničících biosféru přestali. Ale vzhledem k tomu, jak vážné věci to jsou, bylo a je třeba, aby se někdo ozval, i když ještě nejsme na úrovni obecného probuzení, aby lidi bojovali a šli s tou nepříjemnou pravdou na veřejnost, proti těm věcem, které jsou zavedené a uznávané a ohromně se na nich vydělává, a přitom jsou fakt moc škodlivé a nebezpečné.
    Já to být nechci, fakt na to nemám, jen někdy si v maličkostech nemůžu pomoct ;), jako teď třeba, ale myslím si, že to má v procesu své místo.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pravda podle mne je, ze i kdyz bys nejak dosahla zakazu AD (nebo neco), okamzite se objevi nejaky jiny prostredek/mechanismus, ktery bude lidem slibovat, ze muze za ne prevzit zodpovednost (delejte to a to a bude vam dobre) a ze vzdy bude urcita vrstva lidi, ktera se na dany prave modni prostredek upina prilis moc.

    cili mne osobne pripada ze vetsi potencial ma postupne od jednotlivcu budovat nejaky uvedomeni ze jedinec je schopen budovat svoje vnitrni zdroje, aby se nemusel tolik spolehat na ty systemove (ktere jsou zkorumpovane atd...), spis nez bojovat proti tem systemum.

    lidi jsou masove infantilni. 60 let jsme nemeli valku, nemoc a smrt se uklidi do spitalu, supermarkety jsou plny zbozi. Kdyz jim odeberes jedno prso, ihned se objevi nejaky jiny. Lidi chteji nejakeho Rodice, i kdyz je debilni.

    ale to resime porad dokola, jestli ti conti to co delas (informovani o zkorumpovanosti systemu) funguje, pokracuj v tom a na mne kasli. nebudu uz pokazde tolik prudit ;-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Jasně, tohle beru a chápu.

    Akorát za sebe prostě nevěřím, že ty věci lidem pomáhají a jsou bezpečný. Respektive, věřím, že někdy mohou dočasně potlačit symptomy. Uznávám, že někdy takový potlačení může krátkodobě znamenat pomoc. Pokud je někdo opravdu vážně duševně nemocnej, pár procent populace, co bylo nemocných i před tím obrovským marketingem, co začal v 70. letech, pak ok, chápu.
    Ale u většiny běžných lidí s běžnýma problémama mi přijde, že to celý je škodlivá slepá ulička. Že si ji někdo zvolí, je samozřejmě jeho věc. Ale myslím si, že obvykle je zmanipulovanej.
    Že nemusím brát takový věci není o genetice a štěstí. Je to o tom, že na ně nevěřím. Kdybych věřila, jistě bych mohla mít několik diagnóz, pět léků, a pět tisíc problémů z jejich vedlejších účinků. Protože ty diagnózy pokrývají prakticky všechny lidský problémy, nikdo podle nich není zdravej. Stačí jen začít se na své problémy takhle dívat.

    Taky je to trochu o zkušenosti s tvrdýma drogama. Zjistila jsem, že heroin výborně funguje na psychické problémy, opravdu efektivně je potlačí, cítila jsem se velmi pozitivně a zdravě ;). Zjistila jsem, kam to vede a jaká cena se za to platí. Nemůžu si pomoct, nevidím vůbec žádný rozdíl oproti nějakému léku v krabičce, přijde mi to úplně stejnej princip.
    Snad možná jen ten, že ty léky obvykle fungují mnohem méně a sporněji ;-D


    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Viděla jsi to, že to hnedka odepisuješ jako konspirační pohled?
    Někdy je pravda opravdu nepříjemná.

    Zajímavý je, že všichni už přijímáme jednotlivý kusy pravdy, ale pro většiny je nepřijatelné přijmout ji celou. Například když si přečteš o tom, jakej byznys byly amfetaminy v 50. a 60. letech. Dneska se ví, že to jsou látky toxický a nebezpečný, že lidi, co je masově užívali, dělali blbost a ublížili si, mnozí vážně a trvale (zničený těla, psychika, sebevraždy) a že ti kdo jim je předepisovali, byli v lepším případě nevědomí a zmanipulovaní marketingem, v horším vědomě vydělávali na něčem, co věděli že není ok.
    To bylo před pár desítkami let. Když se moc jasně prokázalo, že amfetaminy prostě nejsou ok, hodily se přes palubu a přišlo se s novými generacemi psychotropních léků. Představa, že najednou už je to ok, mi přijde naivní, i o všech těch nových generacích postupně prosakují úplně ty samé zprávy...nedomyšlené, nebezpečné, neúčinné... Systém je pořád stejnej. A ostatně, metamfetamin prý je v USA pořád indikován na ADHD pro děti od 6 let.

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: ja to beru tak, ze kazdej si pomaha, jak umi. Nevim jake pomocniky proti stresu pouzivas ty. Ja to za sebe vidim tak, ze to, ze ja osobne AD ap. brat nemusim je skvely, ale nijak jsem si to nezaslouzila, je to dany kombinaci me DNA + mych pomerne pricetnych rodicu, kteri vychovou do mne vlozili nejaky zpusoby jak si vnitrne pomahat jinak.

    Ale pokud to tak nekdo nema a je zoufalej, kdo jsem ja abych mu rikala "no tak snad nejakou uzkost vydrzis ne", jestli chapes. Muzu dotycnemu vykladat ze ma meditovat a kdesi cosi, ale ja nevim jak mu vevnitr je a nemuzu jeho naklad nest za nej. Takze kdyz se rozhodl pro AD/benza a pomohlo mu to, fajn. Lepsi nez treba kurvit svoje dite vecnou agresi/depresi nebo spachat sebevrazdu, nebo, ... atd.

    Ale v tom se asi neshodnem no.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: úzkost je vnitřní věc, ale dá se to řešit trvalým užíváním toxických a návykových drog, u kterých je velice sporné, jestli vůbec k něčemu jsou ? kromě toho, že samy o sobě narušují mozkovou chemii a způsobují x problémů? zrovna na úzkost, benzodiazepiny, nejnávykovější drogy, zavřít člověka s úzkostí do chemický krabice horší než heroin nebo metadon, to tedy díky pěkně, to mi přijde mnohem lepší žít s občasnou úzkostí a hledat co s ní

    zrovna koukám na díl o tom, jak je to s těma klinickýma studiema bezpečnosti a účinnosti

    pro mně nic novýho, protože jsem svého času nějaké ty klinické studie překládala....a taky různé interní marketingové texty, jak vytvořit v lidech nové potřeby a prodat jim nové léky, kosmetiku, atd, a je celkem zjevné, že jsou to podvody, že se dá prokázat cokoli, co zadavatel zaplatí, je úplně primitivně jednoduché to zmanipulovat, a pak se to prodá lidem pomocí psycho technik.

    je smutný, když tyhle informace jsou v podstatě bez problémů dostupný, a přesto jim to baští i extrémně inteligentní lidi, jako jsi ty
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Podle mě by lidi měli být informováni např. o tom, co je v tom dokumentu, a že obecně nejsou, je fakt průser. Jsou to velmi zásadní informace.

    Mluví se o tom už léta, je o tom spousta infa na netu, spousta odborníků jde na veřejnost a říká, jak to je, protože už to neunesou....ale ta obrovská lež se pořád dál udržuje, protože vydělává stovky miliard.

    Doporučuju podívat se na to, je to dobrej zdroj, je tam všechno podstatný imho, a mluví tam hodně seriózních odborníků, mohlo by to být ok i pro tebe.

    Bojovat proti tomu nechci, na to nemám sílu, a lidi, co trvají na tom, že ty jejich drogy jsou super, umí být fakt agresivní (přitom často zároveň píšou do auditek o příšerných vedlejších účincích a o tom, že jim vůbec moc dobře není....).
    Ale pokud je možnost sdílet něco, co by třeba mohlo něco říct někomu, kdo je trochu ochoten přemýšlet, to jsem pro.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MTO: ad strach jako pricina, souhlasim, ale tvoje reseni - neblazni. uzkost ti nevyvolava vnejsi prostredi, strach je v tobe, protoze se citis slaby proti narokum zivota. Jak to myslis, ze se lidi maji vyhnout? Kde je struktura kam by se mohli schovat, kde se jim nestane ze jim umiraji blizci, rozpadaji se rodiny, prichazeji o praci, terorizuji je mezilidske vztahy, boli je nemoci atd.? Utrpeni existuje :-)

    ad ze nebojujes, ok, sorry, neznam te
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam