• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pravda podle mne je, ze i kdyz bys nejak dosahla zakazu AD (nebo neco), okamzite se objevi nejaky jiny prostredek/mechanismus, ktery bude lidem slibovat, ze muze za ne prevzit zodpovednost (delejte to a to a bude vam dobre) a ze vzdy bude urcita vrstva lidi, ktera se na dany prave modni prostredek upina prilis moc.

    cili mne osobne pripada ze vetsi potencial ma postupne od jednotlivcu budovat nejaky uvedomeni ze jedinec je schopen budovat svoje vnitrni zdroje, aby se nemusel tolik spolehat na ty systemove (ktere jsou zkorumpovane atd...), spis nez bojovat proti tem systemum.

    lidi jsou masove infantilni. 60 let jsme nemeli valku, nemoc a smrt se uklidi do spitalu, supermarkety jsou plny zbozi. Kdyz jim odeberes jedno prso, ihned se objevi nejaky jiny. Lidi chteji nejakeho Rodice, i kdyz je debilni.

    ale to resime porad dokola, jestli ti conti to co delas (informovani o zkorumpovanosti systemu) funguje, pokracuj v tom a na mne kasli. nebudu uz pokazde tolik prudit ;-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Jasně, tohle beru a chápu.

    Akorát za sebe prostě nevěřím, že ty věci lidem pomáhají a jsou bezpečný. Respektive, věřím, že někdy mohou dočasně potlačit symptomy. Uznávám, že někdy takový potlačení může krátkodobě znamenat pomoc. Pokud je někdo opravdu vážně duševně nemocnej, pár procent populace, co bylo nemocných i před tím obrovským marketingem, co začal v 70. letech, pak ok, chápu.
    Ale u většiny běžných lidí s běžnýma problémama mi přijde, že to celý je škodlivá slepá ulička. Že si ji někdo zvolí, je samozřejmě jeho věc. Ale myslím si, že obvykle je zmanipulovanej.
    Že nemusím brát takový věci není o genetice a štěstí. Je to o tom, že na ně nevěřím. Kdybych věřila, jistě bych mohla mít několik diagnóz, pět léků, a pět tisíc problémů z jejich vedlejších účinků. Protože ty diagnózy pokrývají prakticky všechny lidský problémy, nikdo podle nich není zdravej. Stačí jen začít se na své problémy takhle dívat.

    Taky je to trochu o zkušenosti s tvrdýma drogama. Zjistila jsem, že heroin výborně funguje na psychické problémy, opravdu efektivně je potlačí, cítila jsem se velmi pozitivně a zdravě ;). Zjistila jsem, kam to vede a jaká cena se za to platí. Nemůžu si pomoct, nevidím vůbec žádný rozdíl oproti nějakému léku v krabičce, přijde mi to úplně stejnej princip.
    Snad možná jen ten, že ty léky obvykle fungují mnohem méně a sporněji ;-D


    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Viděla jsi to, že to hnedka odepisuješ jako konspirační pohled?
    Někdy je pravda opravdu nepříjemná.

    Zajímavý je, že všichni už přijímáme jednotlivý kusy pravdy, ale pro většiny je nepřijatelné přijmout ji celou. Například když si přečteš o tom, jakej byznys byly amfetaminy v 50. a 60. letech. Dneska se ví, že to jsou látky toxický a nebezpečný, že lidi, co je masově užívali, dělali blbost a ublížili si, mnozí vážně a trvale (zničený těla, psychika, sebevraždy) a že ti kdo jim je předepisovali, byli v lepším případě nevědomí a zmanipulovaní marketingem, v horším vědomě vydělávali na něčem, co věděli že není ok.
    To bylo před pár desítkami let. Když se moc jasně prokázalo, že amfetaminy prostě nejsou ok, hodily se přes palubu a přišlo se s novými generacemi psychotropních léků. Představa, že najednou už je to ok, mi přijde naivní, i o všech těch nových generacích postupně prosakují úplně ty samé zprávy...nedomyšlené, nebezpečné, neúčinné... Systém je pořád stejnej. A ostatně, metamfetamin prý je v USA pořád indikován na ADHD pro děti od 6 let.

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: ja to beru tak, ze kazdej si pomaha, jak umi. Nevim jake pomocniky proti stresu pouzivas ty. Ja to za sebe vidim tak, ze to, ze ja osobne AD ap. brat nemusim je skvely, ale nijak jsem si to nezaslouzila, je to dany kombinaci me DNA + mych pomerne pricetnych rodicu, kteri vychovou do mne vlozili nejaky zpusoby jak si vnitrne pomahat jinak.

    Ale pokud to tak nekdo nema a je zoufalej, kdo jsem ja abych mu rikala "no tak snad nejakou uzkost vydrzis ne", jestli chapes. Muzu dotycnemu vykladat ze ma meditovat a kdesi cosi, ale ja nevim jak mu vevnitr je a nemuzu jeho naklad nest za nej. Takze kdyz se rozhodl pro AD/benza a pomohlo mu to, fajn. Lepsi nez treba kurvit svoje dite vecnou agresi/depresi nebo spachat sebevrazdu, nebo, ... atd.

    Ale v tom se asi neshodnem no.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: úzkost je vnitřní věc, ale dá se to řešit trvalým užíváním toxických a návykových drog, u kterých je velice sporné, jestli vůbec k něčemu jsou ? kromě toho, že samy o sobě narušují mozkovou chemii a způsobují x problémů? zrovna na úzkost, benzodiazepiny, nejnávykovější drogy, zavřít člověka s úzkostí do chemický krabice horší než heroin nebo metadon, to tedy díky pěkně, to mi přijde mnohem lepší žít s občasnou úzkostí a hledat co s ní

    zrovna koukám na díl o tom, jak je to s těma klinickýma studiema bezpečnosti a účinnosti

    pro mně nic novýho, protože jsem svého času nějaké ty klinické studie překládala....a taky různé interní marketingové texty, jak vytvořit v lidech nové potřeby a prodat jim nové léky, kosmetiku, atd, a je celkem zjevné, že jsou to podvody, že se dá prokázat cokoli, co zadavatel zaplatí, je úplně primitivně jednoduché to zmanipulovat, a pak se to prodá lidem pomocí psycho technik.

    je smutný, když tyhle informace jsou v podstatě bez problémů dostupný, a přesto jim to baští i extrémně inteligentní lidi, jako jsi ty
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Podle mě by lidi měli být informováni např. o tom, co je v tom dokumentu, a že obecně nejsou, je fakt průser. Jsou to velmi zásadní informace.

    Mluví se o tom už léta, je o tom spousta infa na netu, spousta odborníků jde na veřejnost a říká, jak to je, protože už to neunesou....ale ta obrovská lež se pořád dál udržuje, protože vydělává stovky miliard.

    Doporučuju podívat se na to, je to dobrej zdroj, je tam všechno podstatný imho, a mluví tam hodně seriózních odborníků, mohlo by to být ok i pro tebe.

    Bojovat proti tomu nechci, na to nemám sílu, a lidi, co trvají na tom, že ty jejich drogy jsou super, umí být fakt agresivní (přitom často zároveň píšou do auditek o příšerných vedlejších účincích a o tom, že jim vůbec moc dobře není....).
    Ale pokud je možnost sdílet něco, co by třeba mohlo něco říct někomu, kdo je trochu ochoten přemýšlet, to jsem pro.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MTO: ad strach jako pricina, souhlasim, ale tvoje reseni - neblazni. uzkost ti nevyvolava vnejsi prostredi, strach je v tobe, protoze se citis slaby proti narokum zivota. Jak to myslis, ze se lidi maji vyhnout? Kde je struktura kam by se mohli schovat, kde se jim nestane ze jim umiraji blizci, rozpadaji se rodiny, prichazeji o praci, terorizuji je mezilidske vztahy, boli je nemoci atd.? Utrpeni existuje :-)

    ad ze nebojujes, ok, sorry, neznam te
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Amazon.com: Listening to Prozac: The Landmark Book About Antidepressants and the Remaking of the Self, Revised Edition (9780140266719): Peter D. Kramer: Books
    http://www.amazon.com/Listening-Prozac-Landmark-Antidepressants-Remaking/dp/0140266712

    knizka z 93, kdy urcita vrstva psychiatru byla uprimne nadsena z toho co AD nove generace muzou pacientum vsechno pomoci poresit... byl to totalni boom

    [ YMLADRIS @ Duch nad hmotou, hmota nad duchem, společně? (O vztahu mezi myslí a tělem) ]

    vypisky z clanku z wiredu na tema ze AD maji nizsi ucinnost, resp. ze lidi jsou nejak citlivejsi na placebo resp. nikdo moc nechape co se to stalo. vtipne.

    ---

    premyslela jsem co mi nesedi na tom odkazu co MTO postoval a je to to, ze nemam rada tyhlety konspiracni pohledy, jako ze ti zli tam nekde delaji neco a my kvuli tomu trpime. Jasne ze v kapitalismu kazdej zejmena kapitalizuje svuj zisk; to je podstata tohoto ekonomickeho zrizeni, ale vetisnou byva problem slozitejsi... ale lepsi napad co delat nemam, takze jako klidne bojujte.
    MTO
    MTO --- ---
    YMLADRIS: nojo, ja si myslim ze by se mela ale zacit lecit pricina, nez dusledek nemoci...
    imho vetsina psych nemoci je ze stresu (strachu), takze nejlepsi lek je se takovemu prostredi a situacim vyhnout

    YMLADRIS: ja bych se ohradil proti bojovani, s nikym nebojuju. naopak, to muze lidem treba pomoci. k zamysleni aspon. Ja ty auditka nenavstevuju, i kdyz sem pomalu pul roku AD a jine leky bral.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY:
    MTO: ad rypani do fanousku farma reseni. To je podle mne eticka otazka, pokud nemam nic lepsiho co cloveku nabidnout na jeho utrpeni, je fakt nejlepsi postup dotycnemu vykladat ze jeho lek nefunguje atd.? Bud funguje / hura / a nebo nefunguje a pak on to vi sam nejlip, ne.

    Ale jako chapu i vas ze chcete bojovat proti cemusi atd.. tak good luck.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    conti diky, na ziskovou se mrknu a na to agni taky

    MTO: ja netusim co by se melo nebo nemelo delat (jestli se to da delat lepe), minim to jako poznamku na tema proc to tak je... z jakych potreb lidi to vychazi..

    mineno, mohl bys mit nejakou jinou kulturu, kde by se miliardy necpaly do farmakoprumyslu ale dejme tomu do stavby chramu buzku klidu (whatever) a taky by to lidem pomahalo a fungovalo. Kdyz se AD objevily, byl to prulom, totalni bomba, velka ucinnost. Ale je to uz 30-40 let (ci co) a ted je vazny problem s tim, ze AD maji ucinnost uz casto nizsi nez ciste placebo (muzu kdyztak dohledat clanek), takze asi se vymysli neco jineho, cemu by lidi zas mohli chvilu verit. Proc to tak rychle se vytezilo? Muj nazor je, ze tyhlety poruchy spojene s psychikou jsou desna magie. Jak si lidi navzajem reknou ze pills (uz) nefunguji, tak se to roznese a fakt nefunguji. Protoze fungovaly opravdu nejvic na bazi 1) viry v pills 2) ze to lidem nejak zmenilo stav = neco se delo = podpora pro viru ze mne to leci. Ale zrejme to nestacilo, no.

    pojistovna plati veci, ktere dana kultura povazuje za funkcni. Rozumim ze je tu problem lecebneho byznysu, ktery zatemnuje informace o tom, co fakt leci, protoze je pro nej vyhodne, kdyz je situace neprehledna. Ale "lidi si to vzdycky reknou", takze ono se to casem zase upravi. Leceni je tak dulezita vec, ze tam nemuze prestat fungovat samoregulace.
    MTO
    MTO --- ---
    YMLADRIS: s placebem tomu rozumim, ale bavime se o castce 2.500,- za baleni leku a o tom ze to nemocny neplati, ale pojistovna...

    CONTINUITY: mam takovou stouravou, klidne jim to tam soupnu ;-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MTO: Najde se nějakej odolnej dobrovolník, kterej tohle dá do auditka Deprese, Spofa Blues nebo do jakéhokoliv jiného auditka plného fanoušků farmaceutických drog ? ;-DD
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ANNA: Mléko zahleňuje jak koho ;-D Podle konstituce a podle momentálního stupně zanesení organismu, a taky fyzické aktivity - i extrémní Kapha ho nepochybně zvládne, pokud celej den štípe dříví v lese a má z toho hromadů svalů a rozjetej metabolismus ;-D
    Kozí mléko je fakt velkej rozdíl, bylo nám to vysvětleno jednoduše na tom, jak vypadají ty zvířata. Koukni na krávu, veliká, těžká, pomalá, klidná, jasná kapha ;-D...proto pro kaphy stejky a mlíko jsou věci, na který si dát pozor.
    Zatímco koza je malá, akční, furt skáče a hýbe se, je váta, její mléko má váta vlastnosti a pro lidi, co se potřebujou spíš rozhýbat, je vhodné. Zároveň mu ale zůstávají určité uzemňující a výživné kvality dané prostě tím,že je to živočišná potravina a mléko, takže to je výbornej kompromis.
    Přijde mi to logický :), nenacházím co by nesedělo.

    Luštěniny se moc nedoporučují vátám (s výjimkou munga, tofu a někdo říká čočky), protože způsobují nadýmání (plyny ve střevě, zvyšování váty) a vůbec jsou hůře stravitelné. Takže váty, a lidi se slabým trávením, je mohou jen v malých dávkách, opatrně, a s vhodnými kořeními a oleji, které trávení pomůžou. Každej si musí zjistit sám, které a jak moc snese.
    Pro ostatní, tedy ty, kdo je dobře tráví a dominuje u nich spíš pitta nebo kapha, jsou to dobré vyvážené výživné potraviny :)
    Taky záleží na kombinacích a na denní době.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: hned první odkaz: http://www.holisticonline.com/remedies/Arthritis/arth_ayurveda.htm#Vata
    tam se zaměřují na čištění od toxinů, a posílení trávicího ohně

    Ayurveda for Arthritis - altMD.com Article
    http://www.altmd.com/Articles/Ayurveda-for-Arthritis

    Na posílení trávení a eliminace toxinů mi bylo doporučeno jednoduchý cvičení, agnisára, např. tady
    YouTube - Agni Sara - Yoga Fire Cleansing
    http://www.youtube.com/watch?v=CSUeVEqK3ws

    Když provedeš po ránu 200x - 10x20, akce na 5 minut, budeš mít mnohem víc energie, lepší trávení, a přispěje to určitě k léčbě. Podle Prashantiho tohle cvičení potřebuje většina žen, které v Čechách potkal ;-D, že prý tu má agni kdekdo málo.
    Vyzkoušeno, funguje, začla jsem to praktikovat když jsem abstinovala a pomáhalo to MOC ;)
    ANNA
    ANNA --- ---
    CONTINUITY: mám problém s tím, že jsem četla, že mléko zahleňuje a že nezahleňuje. roky nepiju mléko, protože mi po něm nebylo dobře, inspirovaná Ann Shulginovou jsem nedávno vyzkoušela kozí mléko s výsledkem, že jsem neodolala a pila ho samotný. nebylo mi po něm nic, vyjma chuti udělat capriolu.

    mně zas ájurvéda pocitově nesedí, nebo je to možná tím, že se ke mně dostává v povrchnějším proudu. třeba s kaphou a s mlékem bych se ještě dokázala shodnout, pokud bych si to zasadila do scenérie 30 stupňů nad nulou, malý výdej energie a potřeba éterického rozpoložení. ale v Indii asi moc bůček s knedlíky neletěl.
    zajímalo by mě, kam spadají luštěniny.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: byla jsi u ájurvédistů vyloženě s artrózou?

    Uměj to léčit. V literatuře jsem našla mraky informací o příčinách a o přístupu k léčbě, v zásadě říkají, že je to vždy příliš vysoká nějaká dóša (může být artróza typu váta, pitta....) plus hodně ámy, tedy nestrávených toxinů nějakého druhu. Řeší se to samozřejmě přes stravu, plus vzhledem k tomu, že je to závažná nemoc, speciální procedury k detoxikaci organismu a obnově rovnováhy. A změny životního stylu, tak aby vyvažoval tvou konstituci a předcházel tomu problému (na artrózu a artritidu např. často trpí váty, které žijí převážně intelektuálně - ty pak potřebují být víc v těle a rozvíjet sílu, pružnost a uzemňovat). Má to samozřejmě i psychickou složku, velmi důležitou, to už si moc nepamatuju.
    To je, co si vzpomínám, co jsem tak jako laik vyčetla, každopádně je to ale nemoc dobře popsaná a léčitelná, v mnoha svých podobách u různých konstitucí. Chce to ale asi jít k pořádnému doktorovi, doporučila bych třeba ájurvédskou ordinaci MUDr. Ziskové.

    Hledala jsem to kvůli kamarádovi, kterej artrózou trpí taky, ten ale bohužel napřed o informace projevil zájem, pak je ale v podstatě naprosto odmítl i jen vyslechnout (znamenaly by, že by musel dost věcí změnit) a raději bere metadon proti bolesti a žije život nemocného člověka :(

    Můžeš si sama pro představu najít základní popisy terapií a přístupů na netu, je toho dost. Ale je fakt, že by se v tom člověk ztratil, pro konkrétní léčbu to chce odborníka, kterej ti určí přesně, co se na tebe vztahuje.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ANNA: Kozí mléko méně zahleňuje, je lehčí, je vhodnější pro lidi typu kapha (voda-země, mohutnější, těžcí, pomalejší), a pro lidi se zaneseným organismem, pokud mají pocit, že nutně potřebují nějaké mléko. Říkal nám p. Mitchell na ájurvédském vaření, pocitově mi to dává hodně smysl.
    ANNA
    ANNA --- ---
    AIM_FREEMAN: ta první dieta vypadá, že je z hlediska nedoporučených potravin podobná dietě s nízkým obsahem purinů (na dnu).

    jinak tip na zkoušku pro ty, kdo rádi mléčné výrobky, nahradit aspoň do nějaké míry kravské mléko kozím, nechci zobecňovat, z vlastní zkušenosti lépe stravitelné etc.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    YMLADRIS: jasny no. good luck.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam