• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Tady je pro zacatek jedna prednaska od pana Dr. Harolda Puthoffa, ktery tento 15 let trvajici vyzkum vedl:

    YouTube - ‪Dr. Harold Puthoff on Remote Viewing‬‏
    http://www.youtube.com/watch?v=FOAfH1utUSM
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    PIZI: Prokazal = Pres 750 000 laboratornich experimentu s kladnym vysledkem. Pres 500 tyto experimenty podstoupivsich lidi vc. velmi skeptickych agentu CIA.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    INK_FLO: to je hovno, to je jenom empatie... nuda
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: sice to asi není úplně to, o co ti jde, ale dělal se takový experiment. Člověka položili do tmavé místnosti, nic neviděl, ležel tam třeba hodinu, pak zapisoval své pocity.
    Pak tam k některým lidem tak, aby si toho nevšimli, položili člověka, který byl psychicky na dně, v depresi. Lidé, kteří tam s ním leželi v těch zápiscích uváděli, že zhruba od té doby, co tam ležel, se začali bezdůvodně cítit hůř.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    F0N: no prave! :)
    F0N
    F0N --- ---
    F0N: aha tak nie, aj toto je iba konceptualny model :D
    PIZI
    PIZI --- ---
    Ja na LSD nejvic poznavam jak funguji uvnitr ti lide co porad mluvi o absolutni pravde, kosmickem vedomi, dualite vseho, atd... Na tripu vidim to, co oni intepretuji takto a chapu ze to tak intepretovat lze. V podstate nahlizim na ty veci ktere jsou jadrem ruznych nabozenstvi. Zazivam jednotu, atd... Ale muj vlastni pohled na svet to moc nemeni. Ano, naucil jsem se, ze nase vnimani sveta je nespolehlive a zavisle na jemne chemii v mozku. Ale neodvrhnul jsem kvuli tomu koncept reality.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NIKOPOL: taky je zvlastni ten fenomen, ze kvantovou mechanikou, teorii chaosu a superstrun se ohaneji lidi, kteri zapadni vede jejich pochopitelnejsi teorie jinak neveri ;)

    F0N: ano, tahle nemoznost mit vsechny informace a zaroven mit vsechny informace uplne a spravne je nemozne, viz pan Godel :) prave diky nemu vime, ze pokud nam nekdo rika ze vi vsechno a vi to nejlip, ze keca :)

    ad prijeti vymysleneho konceptualniho modelu - ano, casto clovek jedny konceptualni modely zavrhne, ale pri zpetne integraci na konci tripu si vytvori model novy. a je imho dulezity aby ten novy model vice odpovidal te realite nez ten stary, jinak je uplne k nicemu :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Myslím si, že jelikož LSD pracuje s tím co má každý v sobě, tak ke sluníčkářům přicházejí pod vlivem bohové a ke mě mé vlastní projekce.
    Různé mysli intepretují stejné zážitky různě.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NIKOPOL: spíš mluvím o tom, že právě ty halucinace a prožitek tomu, že ne všechno je jak se zdá, ne všechno je tím, jak se jeví, a že se nedá tak úplně věřit všemu

    no prave! co kdyz na LSD clovek prijde presne na tohle a prave kvuli tomuto nazoru nebude svuj zazitek na LSD brat jako zjeveni absolutni pravdy, ale jen jako ukazkove poblbnuti smyslu? jinak to ze se tady ted bavime o smyslech, o smyslove filtraci a resime jestli to co nejak vnimame onak skutecne existuje, je imho dukazem toho, ze zapadni veda krasne funguje (tzn. popisuje co jak je (a to postupnym vylucovanim myslenek ktere co jak je nevysvetluji, resp. vysvetluji spatne) , nikoliv co by jak melo byt nebo co se jak nekomu zdalo ze by mohlo byt). dat si LSD bez soucasnych zapadnich znalosti, koncime u mnohem silenejsich popisu sveta, jako treba ze smoulik je buh ktery ovlada muj zivot, ze umim chleba rozdelit na 50 kusu, ze umim chodit po vode, litat a tak ;-)
    F0N
    F0N --- ---
    _BENNY: hovorim skor o tom, ze je absolutne jedno ako to je/nie je :)

    to nie je podstatne, podstatne je vediet, ze to nemozes nikdy rozlusknut, lebo akonahle sa priklonis k akejkovek teorii, svetonazoru, myslienke, tak je to len konceptualny model - co v podstate znamena vymysel. Samozrejme cim viac ludi tomu vymyslu veri a "zivi"ho tym je silnejsi tym sa stava REALNEJSI.

    To psychadelikum by bolo mozno dobre prave na taky radikalny shake stym modelom - niektory ludia by to imho potrebovali. Myslim, ze indiani vyuzivaju tieto latky prave k tomuto ucelu.

    Truth is most simple. :)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    NIKOPOL: třeba by to pro toho pána byla zkušenost echt vědecká ... a třeba by pak začal dělat skutečnou vědu a né jakousi její školskou parodii, seznámil se i s fyzikou kvantovou, teorií chaosu a teorií strun .. atd atd
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    _BENNY: já vůbec nemluvil o mystických nebo náboženských zkušenost (i když i takové jsou s lsd dosažitelné), spíš mluvím o tom, že právě ty halucinace a prožitek tomu, že ne všechno je jak se zdá, ne všechno je tím, jak se jeví, a že se nedá tak úplně věřit všemu, co se k nám skrz smysly dostává (i kdyby to nakrásně mělo formu "věděckého" důkazu), většinou dokáže člověku otevřít oči nebo srdce pro širší o poněkud méně definitivní vnímání světa a jevů v něm. (o tom, že čím křečovitěji se člověk drží domnělých "jistot" notabene těch "vědeckých" tím náchylnější bude na lsd proudu svých představ, myšlenek a tím i halucinací podlehnout resp. držet se i jich a sledovat je v jejich proměnách, a tím si přivodit bolení hlavy, zbláznit nebo dojít k převrácení vnitřního světa, o tom se tolik bavit nechci, přecejen všechny zkušenosti jsou individuální)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    proc by na zaklade toho ze nekdo prozije nejake halucinace melo automaticky dochazet k tomu, ze objektivne zacnou existovat kosmicke energie, telesne energie, energie matky Zeme apod? znam lidi kteri nikdy zadne LSD nemeli, ale presto si ujeli na naukach typu reiki apod. naopak znam hromadu lidi, kteri LSD meli, pricemz nezazili zadnou nabozenskou nebo mystickou zkusenost. taky znam spoustu lidi kteri nejakou takovou zkusenost zazili az po tom co jsem jim rekl ze k takove zkusenosti muze na tripu dojit. taky znam cloveka co si dal parkrat LSD a uz nekolikatym rokem na parties pravidelne toci tycemi :-) ale nenarazil jsem na cloveka ktery by si dal LSD, objevil v sobe lecive schopnosti a odevzdal VS titul. cimz nepopiram ze nejaky takovy nemuze existovat, ale proc by tohle mel byt typizovany pripad?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NIKOPOL: proc myslis?

    F0N: a z toho ze si nekdo mysli ze vesmir nejde jako celek pochopit nejak automaticky plyne, ze clovek zacne verit tomu, ze je to s vesmirem jinak nez nas uci ve skole? na zaklade ceho? mi prijde psychedelicky trip a zapadni veda krajne kompatibilni.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    _BENNY: dl jsem první dva odstavce .. a ten pán je fakt v prdeli :-)) psychedelický trip by mnohem spíš převrátil jeho dosavadní život naruby
    F0N
    F0N --- ---
    _BENNY: ano to je mozne :) a mozno by sa z neho stal taky ten maly modry smoulik a uvidel by ze je absolutne nemozne akokolvek pochopit vesmir zo svojej pozicie maleho modreho smoulika a akykolvek model ktory uchopi je len DIY model pre malych modelarov, cize je absolutne jedno presviedcat niekoho, ze tento moj maly balzovo papierovy model je lepsi/horsi ako ten tvoj plastovo dreveny - teda jedine ze by islo o letove vlastnosti. ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    F0N: to si ja nemyslim a myslim ze tohle presvedceni je imho samo o sobe zajimavym fenomenem :-) presvedceni lidi, ze zmeneny stav vedomi a vnimani ma nejaky primy vliv na vnejsi svet, tzn. svet je takovy jak ho zrovna vnimam, pokud svoje smysly nejak rozhasim, cely vnejsi svet se rozhasi, pokud uvidim po stole behat modry smouliky, znamena to, ze nekde v te realite smoulici fakt jsou apod. souvisi to s tim co zkoumali psychotronici z materialisticke roviny, ti tomu rikali distancni interakce (ovladani neceho na dalku silou vule) a zoufale a neuspesne se jejich existenci snazili prokazat. je zajimave, ze nekteri lidi maji silne tendence takovemu vnimani reality propadnout bez ohledu na vsechny ty male experimenty provedene v jejich zivote, ktere existenci takovych moznosti nepotvrzuji, kdyz uz ne rovnou vyvraceji. je jiste, ze se to netyka vsech, tzn. psychedelicky trip sam o sobe k takovemu "poznani" u kazdeho cloveka nevede.

    kdyz by si onen pan RNDr. Karel Bartuska dal silnou davku LSD, je dost dobre mozne, ze by ho ten zazitek jen utvrdil v jeho nazorech, jen by uz vic tusil, proc to nekteri lidi vnimaji jinak.
    F0N
    F0N --- ---
    _BENNY: no myslim, ze ten trip by mu "poupravil" nazor na to comu hovori dokazovanie s hladiska vedy.

    A urcite nechcem nikoho o nicom presviedcat. :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    F0N: halucinace na psychedelickem tripu samy o sobe neco dokazuji? nebo to myslis tak ze by ty halucinace urcite zmenily jeho nazor a vlastne psychedelicky trip je klicem k presvedceni realistu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam