OGMIOS:
Souhlasím s tím, co píše
DAWYT:
;))
Taky jsem byla násoska, nemálo ;-D
Mnoho lidí, kteří mají v sobě hlubokou touhu přiblížit se k tomu "božskému", jak říkáš, si taky vybere takovej život, takovej začátek života, podmínky, rodinu, genetickej materiál, že to představuje zkoušku....že například člověk ze začátku neví co se sebou, všechno ho bolí a ničí se. Potkala jsem spoustu skvělých lidí, co se ničili, ale kvůli tomu si rozhodně nemyslím, že by bylo dobrý nebo v pořádku se ničit, na vlastní kůži jsem si zkusila, že je to akorát způsob, jak žít v utrpení a neuplatnit svůj potenciál....
Mírnější stupeň je "neřešení", a tam si myslím, že je to tak, jak jsem psala níže: někteří lidé některé věci nemusí řešit, a nebrání jim to v naplnění jejich životního úkolu. To podstatné je láska. A nebo mají třeba nějaké "nezdravé" zvyky, které jsou v jejich pojetí vlastně zdravé, přinášejí jim radost a jsou s nimi sladěni tak, že to není zásadní problém. Tam mi ale přijde, že je to o určité rozumnosti a střídmosti. Člověk může být velice harmonickej a občas se zmastit z podoby, ale být nonstop v lihu je harmonické asi skutečně výjimečně ;-D
Ale taky je to někdy tak, jak píše DAWYT, tedy IMHO: že ten člověk krásně září jak je, ale pokud by některé věci "řešil", měl by té energie ještě daleko víc, a on a celej svět by koukal, jakou dimenzi by mohl ještě objevit :)
pro mně je dost divnej termín "hlídání si". vnímám to spíš jako vybírání si toho, co je příjemné a funguje. není potřeba něco hlídat. stačí se řídit tím, co duše a tělo chce. bolí neřídit se tím.