• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    PIZI
    PIZI --- ---
    F0N: Ano ten človek hovorí. To ovšem není důkaz.

    Pokud někdo dokáže z vody vyrobit tolik vodíku, že z něj dokáže získat víc elektřiny než použil na jeho výrobu, tak je to podle mě tak velká bomba, že se tím musí velmi dobře živit. Nejde jen o auta, ale o domácí kotle, apod.

    Myslím si, že to ale nelze. Myslím si, že z toho získáš méně elektřiny, než jsi do toho vložil.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Tady je auto na vzduch.

    Auto na vzduch | Hybrid.cz
    http://www.hybrid.cz/auto-na-vzduch

    A plánované hybridy.

    Auto na vzduch za rok, dojezd 1000 km! | Hybrid.cz
    http://www.hybrid.cz/novinky/auto-na-vzduch-za-rok
    F0N
    F0N --- ---
    PIZI: ano je to hybrid, ten clovek hovori, ze nie je ziadny problem to vyrobit kompletne na vodu, jediny problem je, ze motor by musel byt nerezovy. A to je chalan co si to vyrobil doma v garazi, ziadna nadnarodna spolocnost s timom vedcov.
    PIZI
    PIZI --- ---
    F0N: Pokud je to to video co myslim, tak tam to auto jede na vodik jen castecne. Nejede ciste na vodik.
    F0N
    F0N --- ---
    SHEALA: nie nie - toto ma vobec nezaujima, ci niekto nieco taji, skor je to o ochote ludi prijmat tieto informacie.

    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10000000034-divadlo-kampa/211251000300007-duse-k/

    zhruba 30min

    http://www.youtube.com/watch?v=Jivb7lupDNU
    http://genepax.com/



    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KUATO: já sem si postesk, když sem četl tuhle eliadeho esej, ikdyž je mi jasný, že nic nebylo tenkrát růžový.
    http://www.grimoar.cz/me_01/me_01.php?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    F0N: muzes uvest nejakej relevatni zdroj? Nebo to zas zly vlady taji, aby ropny spolecnosti vydelali? A Jews did WTC?
    CONTINUITY: Uz sem psala ze to nepovazuju za fakt, ale za hypotezu.
    jako jeden z dukazu, kteru neni treba dohledavat je, ze jsme se jako evropa byli schopni uzivit, tedy v dobe kdy jeste nebylo zemedesltvi predotovane. Nemuzu rict ze to stoprocentne znamena ze to plati, ale ze je to jen pravdepodobne.
    Mam obavy ze tvoje predstava ze to takto dal nejde, prameni z hluboke nenavisti k tzv., systemu, ktera je u tebe nevedoma.
    Ta posjedni veta je ironicka.
    Jen chci ukazat ze argumentujes desne emocne... hele ja to delam taky, je to jednoduchy, a s tema fetacy pred tim sem to vicemene placla. Protoze znam spis tvy vyjadreni z nyxu nez tu realnou Conti.



    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ad KERRAY, obzvlast by mne zajimala reakce lidi jako BENNY nebo SHEALA... PIZIho uz jsem proveril, tomu se to libi :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    HONZAL: pozor! rovnovaha neni staticka. rovnovaha je dynamicka. je to neustala reakce na zmeny prostredi, neustale vyhodnocovani pozorovani a prizpusobovani se. ti, co neumi dostatecne rychle reagovat - zemrou.

    kdyz o tom tak ted premyslim, tak se to zacalo asi srat vic teprve s prichodem "linearniho" casu. dokud nebylo mereni casu, tak lidi vnimali cas cyklicky. cykly dne, mesicni a rocni jsou prirozene - dochazi k opakovanym podobnym (ne stejnym) zmenam v prostredi kde zijes a ty na to reagujes. teprve s linearnim casem a pozdejsi technizaci vyroby prisel pevny rad 5x8, ale ten se miji s prirozenym radem prirody a tela.
    PIZI
    PIZI --- ---
    HONZAL: Když roste sama, není problém. Problém je když se nám tvrdí, že se musíme mít špatně aby ekonomika se měla dobře (mohla růst). Ze služebníka se dělá pán.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    F0N: rovnováha je statická, ekonomika je holt dynamická, to asi jinak nejde...ona roste sama od sebe, přibývaj znalosti a know how.

    Jen je občas prosrostlá různejma hnilobama, například pokud si zničíme zemi, těžko pak bude na čem růst :-)
    F0N
    F0N --- ---
    HONZAL: ja vidim problem ekonomiky v tom, ze tato hra je nastavena tak, ze musi stale rast, tym padom sa straca cit pre rovnovahu. Vyrobky vo vsetkych odvetviach vyroby sa MUSIA predavat ci uz ich treba alebo nie a tym padom sa vytvara uz pokrivene nazeranie na zamer vyroby - konkretne v sucasnosti sa vyrabaju produkty tak, aby vydrzali zopar rokov a aby si ich clovek znova musel kupit a to nie z dovodu, ze by ich vyrobcovia nevedeli vyrobit kvalitne, ale preto, ze ekonomika musi rast. Pripada mi to ako nejake zvlastne nabozenstvo kde tym zbozstenym su prave peniaze a ekonomicky rast.

    Jeden priklad:

    Na svete existuje technologia pohonu na vodu. Nepoznam presne ten proces, ale zhruba ide o to, ze sa stiepi voda a vznika vodik, ktory ma omnoho lepsie vlastnosti (oktanove cislo) horenia ako bezny benzin a to nehovorim o odpade (vodna para).

    Viete si predstavit aky skvely dopad by mohla mat aplikacia iba tohoto tu do praxe?
    Ze ceny benzinu? cena za transport? zavyslost krajin na neobnovitelnych zdrojoch? Vsetky tie politicko-mocenske taskarice? vsetko minimalizovane a to nehovorim o vplyve na okolie.

    A preco to vlastne nejde? Lebo ekonomika musi rast?

    Tak sa pytam znova (darjeel promine ;) ) ARE WE STUPID OR WHAT?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    CONTINUITY: oni když s tim začali, tak moc neznali důsledky, dneska je znaj, tak to mírnějí.

    Samozřejmě tomu asi nepomůžou ty mocenský hry, kdy každej národ chce generovat vysoký HDP...ekonomický (nebo spíš neekonomický) a politický hlediska holt rulujou světu.

    sice zcela neznam situaci, kterou popisuje kuato, ale opět další příklad, kdy zase někdo rozhoduje o něčem víc než je třeba a je to tak akorát k ničemu.

    Zajímalo by mě, zda v Bruselu o věcech rozhodujou lidi, co nemaj maturitu...možná by byl svět zajímavější, kdyby v něm měli taky slovo inteligentní lidi, vědci...pokud možno bez nějakejch komplexů, který jim pokřivujou zdravej úsudek. :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SHEALA: To je důležitý. Pokud považuješ za fakt, že průmyslové zemědělství udržitelné je, máš k tomu nějaké zdroje, odkazy, důkazy?

    Protože informace, ze kterých vycházím, o ztrátách a kontaminaci orné půdy, vody, ztrátě biodiverzity a odolnosti plodin, rozkladu ekosystémů, atd, nepochází od hipíků, co nikdy nic nevypěstovali, ale od vědců z různých oborů, a průběžně se objevují v médiích, akorát se jim nedává ta totální pozornost, jakou by si zasloužily.

    Představa, že to takhle jde dělat dál, podle mě pochází především z naší výchovy, všechny nás učili, že tohleto je ten pokrok, ten vrchol evoluce, ta modernost.
    A taky nás (teda mně ještě rozhodně), učili že se Sovětským Svazem na věčné časy a nikdy jinak, a že ten komunismus vybudujeme...

    Samozřejmě, pokud vycházíš z konkrétních racionálních zdrojů, které říkají o současných zemědělských metodách něco dlouhodobě pozitivního, dej to sem, za sebe třeba budu mít radost, že je trochu víc času :)

    Čekala jsem, že k tomu něco napíše Kuato, který ví :)), a napsal, to je fajn :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    ted v patek jsme se zenou orali policko, kde pestujem brambory. jelikoz zena neumi na traktoru, tak vedla pluh a odebrala mi jednu z mych nejmilejsich praci. mame stary jednoradlicny "konsky". kdyz pluh vstupuje do zeme, vyvolava to ve me podobne pocity, jako kdyz muz vstupuje do zeny. neco posvatneho se deje. svazou se dve nite. Buh se skloni k Zemi, aby ji obratil a pozvedl a ona jej zivi. vubec se nedivim, ze dlouha staleti byly kolem zemedelstvi udrzovany ruzne kulty plodnosti. sakralnost se nam s vedeckotechnickou revoluci ze zivota vytratila. naucili jsme se brat a nic za to nedavat. diky tomu jsme ztratili cit pro jistou rovnovahu, ktera musi mezi nami a prirodou byt, abychom prezili. nejsme z prirody vydeleni. jsme jen jeden, byt privilegovany zivocisny druh. to je imho duvod, proc svet speje k velkemu umirani. protoze jsme se prestali koukat a rozumet co mame delat, prostali jsme rozumet Tanci zivota/pravidlum. nikdo nas nezabije. zabijeme se sami vlastni hlouposti. stali se z nas demoni. hladovi duchove, kteri jsou nenasytni, zerou zerou, ale nikdy nemaji dost. az vyzereme snadno dostupne zdroje, budeme se pozirat navzajem. "a pak prijde novej. to bude panecku sekac. ne jako ja, ten se nezakeca.."
    KUATO
    KUATO --- ---
    SHEALA: nikdo nerika, ze by si meli vsichni lidi pestovat svoje jidlo. to je blbost. to nebylo nikdy ani v dobe primitivniho zemedelstvi, kdy muselo na poli pracovat 80procent populace. vzdycky byly "kasty" remeslniku, vojaku, knezi, obchodniku... to oc jde, je, ze my (EU) jsme dotacema rozkurvili zemedelstvi tak, ze dneska uz nikdo nezna skutecnou cenu, za kterou se vypestuje jidlo a za kterou by se melo prodavat. aby kuprikladu nasi zemedelci mohli aspon trochu konkurovat treba frantikum, pac ti maji krom lepsich (teplejsich) podminek jeste i vyssi dotace, tak prakticky nepestuji skoro nic jineho nez kukurici, repku, cukrovku, psenici (tri ozimy, takze zadny prostor pro zelene hnojivo, ktere bys mohla zaorat). likvidace vetsiny zivocisne vyroby a centralizace zbytku vede k tomu, ze nemas v krajine rovnomerne produkovany hnuj - nikdo ho nepoveze 50km na kopecky, rozveze se akorat kolem tech kravinu (vepriny treba u nas uz skoro nejsou. desitky let slechtene chovy prasat sly vsechy pod nuz, protoze pokriveny trh je doda z polska a nemecka levneji. kdybych si chtel vychovat prase sam, tak bych si musel asi chytit maleho divocaka, nebo zkusit najit nejakeho soukromnika, ktery ma svinu.). takze kdyz nemame cim hnojit, budem sypat ledek, nejake draselne soli a dusikate hnojiva. puda je chudsi a chudsi, kdyz kazdy rok nepohnojis, nic neuroste. taky se nam z pudy vytraceji humusove organicke slozky, zbyva jilovite. a ten ma dalsi neprijemne vlastnosti - spatne drzi vodu. rychle vysycha... proste jsme se zacyklili do neudrzitelneho. samozrejme, mista, kde je metr dva cernozeme, tohle vydrzi jeste treba sto dveste let.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    reagovala jsem na téma obecně, vůbec jsem neřešila, jestli někomu něco nařizovat, to imho nejde, jasně že každej se musí rozhodnout sám.

    jeden člověk, kterého znám osobně, vytvořil v Indii obrovskej projekt bio plantáží, kde dnes už pracuje asi 15.000 lidí. pěstují byliny na vývoz a jídlo pro sebe, všechno bio. žijí v čistém prostředí, neumírají na otravu pesticidy, jsou spokojení, přestali chlastat a páchat sebevraždy, což byla předtím v těch krajích běžná věc. nikdo jim nenařídil tam pracovat, byli pro. vývoz takových konceptů mi přijde fajn :)

    tak to je už fakt vše :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CONTINUITY: Dobrou. A ja to za fakta nepovazuju... ale to neni dulezity.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Myslím si, že tahleta diskuse je bezpředmětná, každá považujeme za fakta něco jiného, vůbec nevidím to o tlačení nějakých řešení někomu, to mi přijde úplně irelevantní, a o té podstatě toho, jak vidíme realitu, se mi nechce hádat, to by bylo složité a nadlouho a nanic, dobrou noc :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CONTINUITY: na zaklade informaci co se dostaly ke me, si myslim ze je nejlepsi pokud si to cilova populace udela tak, jak ji to nejlip vyhovuje. Zazila jsem manipulaci z pozice "ja to myslim dobre".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam