• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KUATO
    KUATO --- ---
    SHEALA: "kdo chvili stal, jiz stoji opodal". imho afrika jako takova je v prdeli. evropsky kolonialismus maji za sebou, cinsky pred sebou. na ten prvni budou jeste radi vzpominat.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BROZKEFF: Takze abychom napravili, ze jsme jim pletli hlavy v minulosti, budeme je stale nekam, i kdyz ted jaksi nezneji a holisticky, posunovat? To mi porad neprijde ze by mohlo vest k tomu, aby mohli rozhodovat sami o sobe.
    A pokud uz je tedy chceme posunovta, neprijde mi pravdepodobne, ze se cela africka populace uzivi, pokud prijde na totalni bio.
    Mozna s nejakym pro danou populaci privetivym mixem tradicnich a modernich postupu.
    Ta zla prumyslove hnojivova spiknuti nevznikala za ucelem zlikvidovat pudu, ale umoznit populaci potravinovou sobestacnost.
    To ze to ted prehanime, budiz, chapu. Ale obavam se, ze prilisne lpeni na bio paradigmatech muze vylit s vanickou i dite. Zatim nikdo netestoval zda zustanem jenom v evrope sobestacny ciste na biopotravinach. Je to strasnej luxus namyslenejch mladejch zdravejch belochu.
    Bio nebio, prijde mi jako mnohem vetsi fail africanum do toho mluvit, a hlavne porad vykladat co delaji spatne. Pokud se ma clovek neco naucit (postupy v zemedelstvi, cizi jazyk, soft skills) na pocatku zakonite udela spoustu chyb. Bez toho je uceni nemozny.
    PIZI
    PIZI --- ---
    BROZKEFF: Pokud jsme si jisti, že víme jak jim pomoci, tak pomáhejme, jako splátka našeho dluhu vůči nim. Ale pokud si jisti nejsme, neměli bychom se nechat pocitem viny dohnat k nějakým hurá akcím.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    SHEALA: První část věty "destruktivní pro kulturu rozhodovat za ně" je naprosto korektní, podepisuju všemi deseti, ale to bychom jim tam nejprve nesměli kolonialismem a importem zbraní, které by si tam sami se svou vzdělaností nevyrobili, způsobit to co tam je. Pokud bychom nezasahování brali důsledně, tak bychom nesměli v oblastech, kde věci nějak fungují, NIKDY intervenovat neboli tam jen dovést západní "vymoženosti". Ty vymoženosti totiž bez dost složitého knowhow, co má pár vědců akorát, vedou k větší škodě než užitku. Obousečnost nože jako nástroje a zbraně je pochopitelná malému dítěti, ale všechny důsledky použití takových minerálních solí (umělých hnojiv dobře rozpustných ve vodě) vyžaduje minimálně základní přednášku o mikrobiologii půdy (a nebo holistické chápání půdy jako něčeho posvátného a velmi korektní odmítnutí vpravovat do ní cosi neznámého z principu).
    My jsme ale Zelenou revolucí silou do regionu nacpali hnojiva, zbraně, všechno, a teď abychom tvrdili, že si tam za všechno mohou sami, atd. je jen plynulé pokračování kolonialistického vykořisťování. Zneužijeme lacinou pracovní sílu, vytěžíme si pro sebe zdroje, a co bude zítra, a co děti mají si kde hrát, atd. neřešíme. Epic fail.
    F0N
    F0N --- ---
    YMLADRIS: hej rozumiem ale toto nie je nejake rozmazane video z ufom, toto je konkretny clovek ktory hovori (bez ohladu na jeho motivaciu) ze doma v garazi vyrobil auto/hybrid na vodny pohon, ktore mu usetri 30-40% paliva a tvrdi, ze by nebol problem vyrobit auto ktore by bolo pohanane na 100% iba vodou a aj keby som nebral v uvahu toto jeho tvrdenie ma to uzasny potencial.

    To lidi sou blbi som myslel skor tak, ze ked tu mame takuto technologiu vraj uz 100 rokov a je zrealizovatelna preco ju nevyuzivame? Neviem to nazvat inak ako hlupost.

    Ja rozumiem vsetkym tym pricinam - a to je to preco som ten prvy prispevok zacal o ekonomike, lebo peniaze, lebo rast aj na ukor ludi samotnych a vsetkeho okolo, lebo ano niekto trati (stale rovnaky financy pohlad), ale to predsa nie je dovod zostavat v tom a tvarit sa ze to je v poriadku.

    Niekedy sa fakt smejem ked politici hovoria o "ukludneni trhov" akoby to bolo nejake zive zviera ktore treba ukludnovat - ved to je cele iba predstava.
    PIZI
    PIZI --- ---
    F0N: Nejde o to jestli tomu věřím, nebo nevěřím. Zajímavé to je ve chvíli kdy za mnou přijde někdo s nabídkou, že si to můžu koupit a pokud to nebude dělat to, co on tvrdí vrátí mi peníze. To je to, co je přesvědčivé, ale to se myslím neděje.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    F0N: myslim ze to plyne z principu ekonomie pozornosti. Nemuzes verit vsemu, co se pise na internetech (to by ses letos uz 3x chystal na konec sveta a utratil vsechny penize za kraviny atd atd atd). Nebot, motivace lidi sdelujicich nejake sdeleni je ruzna. Zpravidla neco chteji ziskat - tvoje penize nebo tvoji pozornost ap.

    Samozrejme rozumim i tomu co rikas ty: dusledky nejakeho sdeleni maji vzdy dve strany - nekdo ziska, nekdo trati; takze jak je obrovsky prumysl pushovani informaci (reklama, mind-fucking, ...), tak je i obrovsky prumysl zatajovani, diskreditovani atd. Normalni memeticka valka. Stavet se k tomu ale "lidi jsou blbi nechapou mou pravdu" je imho nepochopeni principu zasad informacni bezpecnosti :). Dej bacha aby ses necim nenakazil.
    F0N
    F0N --- ---
    PIZI: Proc to neni vsude kolem nas? Napriklad tuto informaciu som pastol na fore kde mam pocit, ze su dostatocne otvoreny ludia a neveris tomu, ako chces aby tomu verili ludia ktory spia, hm?

    Ja vobec netvrdim kto je za tym opakujem, pre mna to vobec nie je podstatne ale pride mi naozaj dolezite ak tu taketo nieco je to sirit.
    PIZI
    PIZI --- ---
    F0N: Proto mluvím o možnosti kotlů apod. Existuje spousta zařízení, kde by šlo spalovat vodík a které nejsou homologované. Prostě s pouhým spiknutím automobilek, jako důvodem proč to není všude kolem nás, nevystačíš.
    PIZI
    PIZI --- ---
    F0N: Ale potřebuješ nějakou energii na rozklad té vody. V autě ji bereš z baterky a tu zase dobíjíš elektřinou kterou vyrábíš pohybem. Pokud ji vyrobíš méně, tak vybiješ baterku a máš problém.
    F0N
    F0N --- ---
    PIZI: no prave to stim zivenim je problem, lebo homologizacia toho stoji 300 000, cize birokracia vitazi asi to robi "nacierno". O toto vobec nejde, skor taky sirsi pohlad, ta technologia tu JE. A je absolutne cista.
    F0N
    F0N --- ---
    ale ved on nevyraba elektrinu, on vyraba vodik ako palivo. Spomina tam myslim aj tie bojlery na ohrev vody.
    PIZI
    PIZI --- ---
    F0N: Ano ten človek hovorí. To ovšem není důkaz.

    Pokud někdo dokáže z vody vyrobit tolik vodíku, že z něj dokáže získat víc elektřiny než použil na jeho výrobu, tak je to podle mě tak velká bomba, že se tím musí velmi dobře živit. Nejde jen o auta, ale o domácí kotle, apod.

    Myslím si, že to ale nelze. Myslím si, že z toho získáš méně elektřiny, než jsi do toho vložil.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Tady je auto na vzduch.

    Auto na vzduch | Hybrid.cz
    http://www.hybrid.cz/auto-na-vzduch

    A plánované hybridy.

    Auto na vzduch za rok, dojezd 1000 km! | Hybrid.cz
    http://www.hybrid.cz/novinky/auto-na-vzduch-za-rok
    F0N
    F0N --- ---
    PIZI: ano je to hybrid, ten clovek hovori, ze nie je ziadny problem to vyrobit kompletne na vodu, jediny problem je, ze motor by musel byt nerezovy. A to je chalan co si to vyrobil doma v garazi, ziadna nadnarodna spolocnost s timom vedcov.
    PIZI
    PIZI --- ---
    F0N: Pokud je to to video co myslim, tak tam to auto jede na vodik jen castecne. Nejede ciste na vodik.
    F0N
    F0N --- ---
    SHEALA: nie nie - toto ma vobec nezaujima, ci niekto nieco taji, skor je to o ochote ludi prijmat tieto informacie.

    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10000000034-divadlo-kampa/211251000300007-duse-k/

    zhruba 30min

    http://www.youtube.com/watch?v=Jivb7lupDNU
    http://genepax.com/



    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KUATO: já sem si postesk, když sem četl tuhle eliadeho esej, ikdyž je mi jasný, že nic nebylo tenkrát růžový.
    http://www.grimoar.cz/me_01/me_01.php?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    F0N: muzes uvest nejakej relevatni zdroj? Nebo to zas zly vlady taji, aby ropny spolecnosti vydelali? A Jews did WTC?
    CONTINUITY: Uz sem psala ze to nepovazuju za fakt, ale za hypotezu.
    jako jeden z dukazu, kteru neni treba dohledavat je, ze jsme se jako evropa byli schopni uzivit, tedy v dobe kdy jeste nebylo zemedesltvi predotovane. Nemuzu rict ze to stoprocentne znamena ze to plati, ale ze je to jen pravdepodobne.
    Mam obavy ze tvoje predstava ze to takto dal nejde, prameni z hluboke nenavisti k tzv., systemu, ktera je u tebe nevedoma.
    Ta posjedni veta je ironicka.
    Jen chci ukazat ze argumentujes desne emocne... hele ja to delam taky, je to jednoduchy, a s tema fetacy pred tim sem to vicemene placla. Protoze znam spis tvy vyjadreni z nyxu nez tu realnou Conti.



    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ad KERRAY, obzvlast by mne zajimala reakce lidi jako BENNY nebo SHEALA... PIZIho uz jsem proveril, tomu se to libi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam