• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: chces zit :o), prozivat, uzivat, hltat vjemy. prirozene :o). ale hold nekteri lidi to maji jinak. tak kdyz bys nahodou na nejakeho takoveho mrzouta narazil, tak se na nej nehnevej ani ho nepeskuj, co ty vis, co z nej vykresalo chut do zivota ;o).
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: hehehe :D to vis ze nenastaral :D zivot je neustala cinnost, kdyz ustane cinnost, nastava smrt.
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: proc? neni jednodussi umrit? nenastaral jsi se v zivote dost?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARUMA: pravdu dis
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: hmm, clovek bude vzdycky provazanej se svetem. vzdycky budeme mit tu a tamtu vec. nejlip je mit jen tolik kolik clovek unese. ale nekdy kdyz clovek zahnizdi na urcitym miste tak si muze dovolit luxus vlastnit vic, ale to je jen propujceny luxus. jinak clovek se vzdycky musi starat bud o to ci o tamto. v momente kdy se clovek prestane starat, tak zacne degradovat az umre. asi to je o tom stat se soucasti sveho prostredi, zit v harmonii a udrzovat si telesnou aj psychickou silu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    OGMIOS: Ano, pokud je někdo vyrovnán s koloběhem života...nicméně kdo z nás to má? Budeš vyrovnaný, když ti doktor řekne, že máš raka? Budeš vyrovnaný, když tvojí přítelkyni přejede auto? Teorie je jedna věc, praxe je věc druhá. Na té vyrovnanosti musí člověk pracovat a troufám si tvrdit, že celý život. Rozhodně to není něco, s čím se většina z nás narodí.

    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: v urcitem bode zacne byt clovek unaveny. pohral si s ruznymi vecmi. vyzkousel to i ono. jako jsou to hezke veci, ale maji vesmes jednu spolecnou nevyhodu - vazou te. poridis si cokoliv (auto, barak..) .. a musis se o to starat. najednou zjistujes, ze musis tomu kteremu kramu venovat vic, nez chces, neni to jen sluha. dal - nepredvidatelnost zivota. nikdy nevis, kdy ti spadne na hlavu cihla. ono, dokud je clovek mlady, zdravy a pokud mozno majetny, tak se spousta veci da hrave zvladat, ale jakmile zacne neco z toho chybet, muze se ti ten zivot notne zkomplikovat. proste zivotni unava - nevim jak to lip popsat. clovek by treba cely den sedel a mzoural do slunicka. ale to nejde, protoze telo dostane hlad a je treba nutno nastipad drivi na zimu a navic ti odskocily kachlicky na zaprazi, tak to musis spravit..

    takze teprve, az na otazku, co by sis pral v zivote nejvic odpovis "umrit" a to nikoliv z nejakeho nahleho pesimistickeho popudu, ale na zaklade dlouhodobeho usudku, tak teprve jsi vlastne zraly na nejakou duchovni cestu. do te doby maximalne resis optimalizaci sveho zivota (tedy aby pribylo radostnych a ubylo strastnych vjemu). I kdyz pravda, i tato prvni "optimalizacni" faze je mnohdy soucasti duchovnich nauk, ktere si (aspon ty lepsi) uvedomuji, ze clovek musi ziskat vsechny zkusenosti, nez se "prezere", tak mu to pomahaji rychlit.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: :D asi tak nejak, kdo nam dava pravo bojovat za prirodu? jen my sami. takze boj za zachranu prirody je smesny neb je to jen nabubrelost naseho ega jakozto lidstva. pokud bychom zili v souladu s prirodou tak neni potreba bojovat za ni. jestli to dava smysl :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: tedy, jednoduse receno, boj za zachranu prirody je proti prirode? :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: hmm, mnozstvi lidi na nasi planete je otazka nerovnovahy lidstva. proste to jak lidstvo zilo, nas dovedlo k 7miliardam lidi. pokud bychom jako lidstvo nebojovali uz tak dlouhou dobu proti prirode a zivotu, nebylo by nas tolik. tedkonc mit snahu redukovat mnozstvi lidi je take bojem, protoze pokladam za jeden ze zakonu, pravo se rozmnozovat. takze to je potirani zla zlem.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    DARUMA: Tak si ty peníze, statek s biozahrádkou, nebo ideu člověk může pořídit. Každý den je za co být vděčný a co si přát, ale nebýt frustrován z toho, že to nemám, ale naopak se na to tešit.

    OGMIOS: Boj za blízké nemusí být vždy utrpení.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    OGMIOS: je tedy bojem proti prirode a kolobehu zivota atd i touha intelektualu omezovat v zajmu zachovani prirody mnozstvi lidi na nasi planete?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARUMA: hmm, ale vzdyt to je jen subjektivni vnimani. pokud je nekdo vyrovnan s kolobehem zivota tak to neni utrpeni, jsme soucasti. pokud budeme bojovat tak to utrpeni bude. narodily jsme se do tohoto sveta s jeho zakony a zijeme podle nich. dokud proti tomu budeme bojovat tak nas zivot bude z podstaty utrpenim, stejne jako je jakykoliv jiny boj. preci jenom jsem jeste neslysel o radostnem zabijeni nepratel, o radostnem podrezavani si hrdel navzajem..boj je boj, cim vic bojujeme tim vic bude trpet a naopak :D
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    DARUMA: ja to nazyvam krasou :P
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SAGUS: Myslel tím veškeré bytí ve své defaultním stavu. Stačí se jen pozorně dívat. Narození, nemoc, stáří a smrt. Zklamání z toho, že nemáme co chceme, urputná snaha zbavit se toho, co nechceme. Vyhýbání se věcem nepříjemným, honba za věcmi příjemnými. A je úplně jedno, jestli se jedná o peníze, o statek s bio zahrádkou nebo o nějakou ideu. To vše generuje tenzi, nespokojenost, pocit, že nám něco chybí a strast. A toto Buddha nazval utrpením.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    JUNIPETRUS: ja to nejak neviem pochopit no.. :). Ano na svete je hodne utrpenia, mozno aj viac nez radosti ale aj tak mi ta veta pride taka zbytocne absolutisticka, neda sa mi s tym stotoznit.. myslel tym Buddha zivot na zemi? Alebo veskeru existenciu? A co si z toho moze mlady clovek ako ja, co vie hovno o zivote, uzitocneho vziat?
    KUATO
    KUATO --- ---
    Juni: mladi vi o zivote hovno :o)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SAGUS: nezavire oci pred objektivni realitou!:-)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    KOSMO: zivot je utrpeni, nemeli bychom to spochybnovat?? Co to je za... za vetu? "Hra jede dál; byť byla na Buddhu příliš drsná,... " :))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KOSMO: a proc by takova valka mezi narodama nemohla byt radostna? ;-) nebo mordovani te srnky, urcite ji jde oddelat tak aby ze sve smrti mela i ona radost :D </ironie>
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam