• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    HONZAL: čich patří k múladhaře... čichová centra v mozku jsou tuším v mozečku... je to mnohem hlouběji než zrak... v jistém smyslu by se dalo říct, že čich je prvotní smysl... proto jsou taky účinky čichových vjemů na bytost velmi silné...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    HONZAL: eště por doplnění toho myšlenkovýho pochodu - informace o vhodnosti (genetické) je vedena přes čichový, ale také zrakový nerv. proto kamufláž vizuální beru rovnou čichové. Navíc parfemy taky nebudou zrovna něco moderního, v tantrismu je spousta vůní považována a využívána jako afrodiziaka (růže, máta...)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    INK_FLO: v některých kmenech probíhají namlouvací rituály taky kamufláží - členové se pomažou barvama dle vlastního výběru a to pak složí při výběru partnera jako informace. Takže taky evidentně něco "přebíjej" ;-)

    ona ta kamufláž o tom člověku dost řiká - pro mě je hodně vypovídající, jako vůni žena vybere, jaký prádlo, oblečení a další. ;-) a je to metoda stará jak lidstvo samo...

    s těma šamponama to ale může bejt pravda, třeba bezdomovci jsou málokdy plešatý
    KUATO
    KUATO --- ---
    DAWYT: jako v malych mnozstvich bych to vubec neresil. treba Aloe. lidi se chcou dneska posrat, vsude ji cpou, vsichni se ji nalevaji, pritom je to docela silna az jedovata rostlina (pro vnitrni pouziti). vyvolava docela slusne prujmy uz v gramovych davkach. kdysi jsem z ni delal kvintesenci, zena me pozadala, na "ocistu" pry, uz v davkach dve tri kapky to ale koncilo tak, ze travila dlouhe chvile na toalete :o). po dvou dnech "ocisty" toho nechala :o)). pritom na me to tak nepusobilo. deset kapek v pohode. kazdopadne bych to s ni neprehanel. znamy mi rikal, ze se ji dokonce predavkoval jeden z Habsburku. nepamatuju si ale ktery. vzal si kolem 20 gramu a zemrel v krecich a silnych bolestech bricha. tedy kdyz uz, tak jen ten gel, ktery vyteka z nariznutych listu a to jeste nejlip na vnejsi pouziti, tam se zda uzitecny. docela by me zajimalo, nakolik kvalitni je ten "extrakt" z aloe, kdyz se prodava v napojich v litrovych flaskach.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    INK_FLO: hehehe :D to znam, davici reflex je hnedka :D
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    dik:) Uz jsem neco vygooglil, vubec jsem netusil..
    KUATO
    KUATO --- ---
    JUNIPETRUS: kdybych ja mel ten problem (coz nemam, pac mam vlasu na dve hlavy), tak bych zkombinoval nekolik veci: 1/pravidelne masaze hlavy (vpodstate skrabani) - delam i tedka kdykoliv se mi vzpomene skoro kazdy den, vnimam to jako velice prijemne az slastne po dobu tak 2-3 minut, nez projdu celou palici, jak to prestane byt prijemne, prestavam s masazi, 2/to myti a strihani! vlasu ve lvu a naopak nic z toho ve vode, 3/odnaucit se ejakulovat pri sexu :o) - orgasmus neni ejakulace. vic napr v knihach od Mantaka Chia. 4/ vybral bych si nejake mi schudne veci jako bylinne nalevy a zabaly na hlavu. par veci jsem nasel zde.
    KUATO
    KUATO --- ---
    DAWYT: v malym mnozstvi (jako koreni) nic.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DAWYT: krátká kapitolka, kdy jen zmínili, že při výšších dávkách způsobuje nepříjemnou intoxikaci...já mám na něj kvůli dávným experimentům dodnes vypěstovaný dávící reflex :-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    DAWYT: Prý je karcinogenní.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    INK_FLO: co je nebezpecne na muskatovem orisku? Pouzivam ho jako koreni
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    KUATO: copak prevence, ale jak to udelat, aby se zase zacali rust:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    jinak co se tyce udrzovani porostu na hlave (prevence proti plesateni) - je dobre si myt hlavu, kdyz je mesic ve Lvu a je dobre si nemyt hlavu, kdyz je mesic v jakemkoliv vodnim znameni.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    INK_FLO: KERRAY: díky za inspiraci kucka. já sjem kdysi byl taky jen mejdlovej, ale zas jsem se zkazil..vlastně s tim jak jsem si nechal narůst dlouhý vlasy asi...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO:
    KERRAY:

    tak aspon v necem nejsem uplne nenormalni :) z veskere kosmetiky pouzivam jen zubni pastu, penu na holeni, krem po holeni a deodorand. leta letouci se sprchuju jen cistou vodou, mydlo pouziju zhruba tak jednou za kvartal, kdyz se vratim z nejake spinavejsi vicedenni outdoor akce. zajimavy subjektivni poznatek - pokozka se o sebe umi postarat sama, pouzit mydlo pred tim nez se clovek uspini je kontraproduktivni, pokozka tuto schopnost na cas ztrati a clovek je ve sve podstate zatuchlejsi nez bez mydla :)

    a na takove kvasinky pry kolikrat pomuze se prestat ondulovat tema chemickyma srackama a nechat prirozenou mikrofloru mikroflorou.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    INK_FLO: uz rok a pul nepouzivam jiny pripravek nez mydlo, a to jen na ruce, a vyjimecne penu na holeni - a ta obava, ze clovek bude smrdet, je aspon u mne licha, spis to vnimam naopak, telo nepotrebuje dohanet to, co mu posetila osobnost neustale kazi nejakym mytim a vonenim se :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jo a na ten výběr partnera má nepříznivý vliv i kouření a antikoncepce
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "snaha o přílišnou čistotu těla i domácnosti může spíše škodit" :-))

    v kapitole o kosmetických přípravcích řeší jednu celkem známou a vtipnou věc - a sice, že něco, co spousta žen a mužů řeší složitě v úrovni interpersonální, sociální a psychologické může mít velice banální příčinu. Jde o používání antiperspirantů a deodorantů. Je dokázáno, že lidé, kteří jsou navyklí svou přirozenou vůni uměle přerážet, se ve výběru partnera mýlí několikanásobně častěji, než lidé, kteří je nepoužívají. Ti si vybírají partnera geneticky nejvhodnějšího, antiperspirantisti geneticky nejbližšího (což je často v protikladu k nejvhodnějšímu).

    Ono je to vůbec takové srandovní téma, kde jsem se několikrát dostal na tenký led. Když např. v rodině nebo v práci někdo probíral, kolikrát denně se holí, sprchuje a kolik toho na sebe napatlá, aby byl "čistý" a "mladistvý", tak jsem zkušebně nahodil svou bilanci (tzn. sprcha tak 2 - 4 týdně podle počasí a pachu, přes léto občas deodorant, mýdla nebo šampóny opravdu vyjímečně, balení sprchového gelu můžu mít tak přes rok a je tam ještě půlka) :-)). I když u každého je to asi jinak co se týče intenzity pocení atd (Na čemž se ale imho taky hodně odráží celkové složení jídelníčku atd.) a chápu, že můj styl je trochu extrém, který si můžu dovolit, protože se od přírody tolik nepotím

    Pamatuju si, jak nám otec jednoho známého, který měl v 70ti vlasy hustčí než lecjaký dnešní dvacátník říkal, že jeho jediný recept je, že by nikdy nepoužil žádný šampón. Já jsem míval dřív hrozně mastné vlasy, musel jsem si je umývat každý druhý den. Pak (cca před 6 - 8 lety) jsem udělal experiment. Přestal jsem používat šampón, prvních několik týdnů se stav vlasů zhoršil, pak se začal rapidně zlepšovat a ve finále stačila občas obyčejná sprcha a vlasy se přestaly mastit
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    máti jsme teď kupovali knížku na vánoce a opravdu "příjemné" čtení...třeba kapitola o aspartamu mi celkem vyrazila dech, nějak jsem se o to nikdy nezajímal blíž, ale jestli je to jen z poloviny pravda, tak jako dobrý no...

    Doba jedová
    http://www.dobajedova.cz/

    v sekci "obsah" jsou vypsané jednotlivé kapitoly, má to široký záběr a navíc to psali dva vědečtí pracovníci, takže je to psaný sice čtivě, ale se spoustou citací, zdrojů atd. Jak jsem to viděl poprvé v knihkupectví, tak jsem se trochu bál, že to bude nějaká lacině šokující new-age chemtrails záležitost, ale není tomu tak
    MTO
    MTO --- ---
    El Suvereno - Mystérium videoklip - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8RhrA53oU60


    život je mystérium nechci ho chápať chápať,
    nechaj sa vlnami niesť nechaj sa znášať znášať,
    dôveruj universu a jeho krásam krásam,
    na nebi milión hviezd každá je vzácna,
    nechám sa viesť životom nechám sa viesť,
    nechám sa unášať prúdom nechám sa niesť,
    je to nádherné keď je to spontánne,
    dôverujem životu, niak to dopadne,
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Čerpání informací z noosféry, respektive kolektivních úrovní závisí na nelokalitě identity a vědomí subjektu. Fyzická charakteristika subjektu je na jedné straně je vstupem k dané úrovni, na straně druhé vytváří určité informační omezení, vzhledem k časové a prostorové lokalizaci subjektu. Vědomí, identita, jsou naproti tomu informační struktury, které nemají jasnou časoprostorovou lokalizaci. Optimalizací a reorganizací informačních struktur souvisejících s fyzickou charakteristikou subjektu (kognitivní procesy) je možno vytvořit hybridní formu, schopnou jak lokální, tak nelokální existence.
    -- RASWAN
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam