• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KUATO
    KUATO --- ---
    Kvetoslav Minarik tvrdil, ze kdyz se mu rozvinulo vnimani jemnych sfer, ze ty vjemy byly natolik realisticke (a mnohdy se misily dohromady s vnimanim nasi fyzicke roviny), ze ani hmatem nebyl schopen rozlisit jednu od druhe. Ze je ale odlisoval pomoci pachu! Ze "dabel muze vypadat uplne stejne jako andel, ale ma jiny smrad".
    PIZI
    PIZI --- ---
    Z neurologického hlediska je prý opravdu čich zapojen v mozku výrazně jinak, než ostatní smysly.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    na druhou stranu pocházíme z vody, kde se čich příliš neuplatní...jako bazální smysl lze podle mě jakýkoliv, záleží, jaký volíš kriteria. Nakonec ale celek převyšuje součet jeho částí :-)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    btw. tématický kinotip...dlouho jsem odolal, protože se mi ten popis děje nějak nezdál, ale je to skutečně neobyčejné

    Parfém: Příběh vraha / Perfume: The Story of a Murderer (2006) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/221840-parfem-pribeh-vraha/
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KOSMO: čich také dokáže oproti ostatním smyslům nejkratší cestou vyvolávat vzpomínky. Už si přesně nepamatuju tu dráhu, ale obchází pár jiných filtrů, díky čemuž jsou vzpomínky vyvolané čichem intenzivnější. Určitě to každý zná, když třeba ucítí nějakou dávno zapomenutou vůni třeba z dětství, že mu to ve zlomku sekundy rozjede komplexní živou vzpomínku s celým příběhem kolem ní
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KOSMO: tohle bude asi i podle povahy a taky podle dominance nějakýho centra. Muladharovej typ bude hodně citlivej na vůni (resp. pozná kompatibilitu), manipurovej dá spíš na zrak (více mužská tendence dát na vizuál)

    jinak vycházim z příspěvku v jedné diskuzi (pani je docela velká kapacita v oboru)

    "Ten tzv. první dojem je otázkou sice sekundovou, však procházející mimo frontální laloky, zde je zapojen čichový, optický nerv a ten jde primárně přes limbický systém / archetypální část mozku/...Než situaci dokážeme "zanalyzovat" , jsme polapeni tohou získat partnera geneticky kompatibilního pro zrod další genetické linie...Konec romantiky:)"
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    HONZAL: čich patří k múladhaře... čichová centra v mozku jsou tuším v mozečku... je to mnohem hlouběji než zrak... v jistém smyslu by se dalo říct, že čich je prvotní smysl... proto jsou taky účinky čichových vjemů na bytost velmi silné...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    INK_FLO: jj, to já pochopil. Ale spíš mluvim o tom, že to je víceméně archaická metoda...

    jestli si voníte se pozná v posteli. :-)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    v historii se tyhle věci určitě používali, otázka je, jestli na denní bázi. Dnešní kosmetickej průmysl je přestřelenej, valí peníze do reklamní masáže a díky tomu je její používání imho hodně neadekvátní. Moje sestra se např. maluje a maže krémy denně od 15ti let, a to už v té době používala různé věci na zjemnění pokožky, zvlhčení, omlazení atd. atd. Příjde mě to absurdní a hodně ženských to očividně nemá moc pod kontrolou a když k tomu ještě přihodí solárko, tak vypadají jak voskový bárbinkovský figuríny a působí to spíš děsivě, než přitažlivě
    PIZI
    PIZI --- ---
    Pokud vím u těch pachů (pokusy se zpocenými tričky) se mluví o kompatibilitě imunitního systému. Že ženám voněl pot těch, kdo mají imunitní systém, který je pro společné dítě výhodný. Nic o tom, že spolu budou šťastní.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    HONZAL: ale to, jakou vůni si žena vybere ti imho brnká na jiné struny než její přirozená vůně...no a pak můžeš někdy zjistit, že i přesto, že se tak hezky obléká a používá drahé voňavky, tak tam "něco" nefunguje, neklape
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    HONZAL: eště por doplnění toho myšlenkovýho pochodu - informace o vhodnosti (genetické) je vedena přes čichový, ale také zrakový nerv. proto kamufláž vizuální beru rovnou čichové. Navíc parfemy taky nebudou zrovna něco moderního, v tantrismu je spousta vůní považována a využívána jako afrodiziaka (růže, máta...)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    INK_FLO: v některých kmenech probíhají namlouvací rituály taky kamufláží - členové se pomažou barvama dle vlastního výběru a to pak složí při výběru partnera jako informace. Takže taky evidentně něco "přebíjej" ;-)

    ona ta kamufláž o tom člověku dost řiká - pro mě je hodně vypovídající, jako vůni žena vybere, jaký prádlo, oblečení a další. ;-) a je to metoda stará jak lidstvo samo...

    s těma šamponama to ale může bejt pravda, třeba bezdomovci jsou málokdy plešatý
    KUATO
    KUATO --- ---
    DAWYT: jako v malych mnozstvich bych to vubec neresil. treba Aloe. lidi se chcou dneska posrat, vsude ji cpou, vsichni se ji nalevaji, pritom je to docela silna az jedovata rostlina (pro vnitrni pouziti). vyvolava docela slusne prujmy uz v gramovych davkach. kdysi jsem z ni delal kvintesenci, zena me pozadala, na "ocistu" pry, uz v davkach dve tri kapky to ale koncilo tak, ze travila dlouhe chvile na toalete :o). po dvou dnech "ocisty" toho nechala :o)). pritom na me to tak nepusobilo. deset kapek v pohode. kazdopadne bych to s ni neprehanel. znamy mi rikal, ze se ji dokonce predavkoval jeden z Habsburku. nepamatuju si ale ktery. vzal si kolem 20 gramu a zemrel v krecich a silnych bolestech bricha. tedy kdyz uz, tak jen ten gel, ktery vyteka z nariznutych listu a to jeste nejlip na vnejsi pouziti, tam se zda uzitecny. docela by me zajimalo, nakolik kvalitni je ten "extrakt" z aloe, kdyz se prodava v napojich v litrovych flaskach.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    INK_FLO: hehehe :D to znam, davici reflex je hnedka :D
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    dik:) Uz jsem neco vygooglil, vubec jsem netusil..
    KUATO
    KUATO --- ---
    JUNIPETRUS: kdybych ja mel ten problem (coz nemam, pac mam vlasu na dve hlavy), tak bych zkombinoval nekolik veci: 1/pravidelne masaze hlavy (vpodstate skrabani) - delam i tedka kdykoliv se mi vzpomene skoro kazdy den, vnimam to jako velice prijemne az slastne po dobu tak 2-3 minut, nez projdu celou palici, jak to prestane byt prijemne, prestavam s masazi, 2/to myti a strihani! vlasu ve lvu a naopak nic z toho ve vode, 3/odnaucit se ejakulovat pri sexu :o) - orgasmus neni ejakulace. vic napr v knihach od Mantaka Chia. 4/ vybral bych si nejake mi schudne veci jako bylinne nalevy a zabaly na hlavu. par veci jsem nasel zde.
    KUATO
    KUATO --- ---
    DAWYT: v malym mnozstvi (jako koreni) nic.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DAWYT: krátká kapitolka, kdy jen zmínili, že při výšších dávkách způsobuje nepříjemnou intoxikaci...já mám na něj kvůli dávným experimentům dodnes vypěstovaný dávící reflex :-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    DAWYT: Prý je karcinogenní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam