• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    PIZI
    PIZI --- ---
    JUNIPETRUS: Mam-li číst něco o kvantovce pak neplatí tvé tvrzení že mluvíš o hmotě která odpovídá obecné představě. Docela se o fyziku i tu kvantovou zajímám a netroufal bych si tvrdit, že hmota neexistuje. Hmota je docela divný koncept a lehce se do toho dá zamotat. Zvuk také neexistuje, když zvětšuješ najdeš jen molekuly vzduchu, dokonce je neuvidíš ani vibrovat, když zostříš své smysly tak, že vnímáš v pikosekundách. V podstatě při dostatečně velkém zvětšení neexistuje nic.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JUNIPETRUS: co si ty cetl o kvantove fyzice? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PIZI: nikoliv jen pri velkem zvetseni. To velke zvetseni je jen zostreni smyslu vnejsimi prostredky. A zostrenim smyslu dochazi k presnejsimu vnimani reality.
    Zkratka smysly nas klamou, na zaklade klamneho dojmu si lidi vytvorili klamne idee, a dokonce ideologii.
    No proste zkus si precist neco o kvantove fyzice.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PIZI: Ano, taky mam momenty, kdy si myslim, ze vsechny veci jsou v podstate stejne, zalezi jen na tom jak mame nastaveny filtry
    Co je horsi, z mych filtru vyplyva ze Junipetrus nemysli, ale manipuluje.
    PIZI
    PIZI --- ---
    JUNIPETRUS: Ve skutečnosti myslíš při velmi velkém zvětšení. Ale to je poněkud eskamotérství. Jeto jako tvrdit, že voda neexistuje, protože při velkém zvětšení není vidět žádná voda, jen vodík a kyslík.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PIZI: no vidis, a tahle hmota neni ve skutecnosti takova jaka se ti jevi.
    PIZI
    PIZI --- ---
    JUNIPETRUS: No to mi právě nesedí. Ta hmota, která odpovídá obecné představě, ta podle mě existuje všude kolem. Když se kopnu do palce, přesvědčím se o její existenci.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PIZI: definici? obecna predstava o hmote vsak vis.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: ja ti nechci nic dokazovat.
    Je ve tvem vlastnim zajmu aby ses dopatral pravdy.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: ja ji netyram. my vracime do pudy vic nez z ni bereme :o). tam jsem mel zaentrovat v tom odstavci, abych oddelil "nas" (rodinu) od "nas" (narodni hospodarstvi).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: treba bys pak nemusel tyrat matku Zemi a puda by zbyla pro vase pravnuky ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: dekuji nechci :o)
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Myslím, že demonstrace toho efektu měsíce na trvanlivost potravin spadá do nabízeného milionu dolarů. www.randi.org Nechceš si přilepšit?
    KUATO
    KUATO --- ---
    KUATO: kazdy clovek si muze vyzkouset, ze kdyz bude sklizet zrale plodiny v ruznych dnech po sobe tak v zavislosti na tom, v jakem znameni se bude nachazet mesic se budou chovat (ve stejnych podminkach) uskladnene plodiny ruzne. treba cibule. vytahnes-li ji v zemnich znamenich, pro uskladneni nejvhodnejsich, bude se chovat "normalne", malo vybihat, malo hnit. ve vodnich znamenich bude hnit o nekolik set procet vice, a bude i vice vybihat (co neshnije), v ohnivych bude skoro stejna jako v zemnich, jen bude trochu vic vybihat, ve vzdusnych bude ze vsech nejvic vybihat. to same brambory. u jablek je to posunute - nejedna se o hlizu, ale plod, takze tam je idealni sber v ohnivych znamenich. Nekolik desitek let toto v oblasti zemedelstvi studovala pani Thunova. Vydano v knize Zahrada podle kosmickych rytmu. nekolik let s timhle experimentujeme a celkem to funguje. problem je, kdyz potrebujes udelat nejaky den nejakou praci a.. prsi :o). proste vime, ze zachazime s pudou spatne. ale neumime to zmenit. protoze bychom prestali byt konkurence schopni. ano, v dlouhodobem horizontu je to znicujici, ale.. dulezitejsi pro nas je, abychom meli ted co do huby nez aby mely co do huby nasi pravnuci.

    pribeh: "byl jeden obchodnik na dovolene na trhu v orientu a u jednoho prodejce videl krasou drevenou vyrezavanou krabicku. tuhle chci koupit, co stoji? neni na prodej pane. ale ja ji chci, dam za ni cokoliv. cokoliv? vite, ona neni sice na prodej, ale je k mani. ovsem pod jednou podminkou. musite ji ve svem dome umistit tak, aby mela sve strany orientovany presne k svetovym stranam. to je vsechno? ok, beru. pan se vratil domu, pochlubil se manzelce krasnym predmetem a umistil ho do obyvaku na nejlepsi dobre viditelne misto. pomoci kompasu ho natocil jak ma byt, sedl si do kresla a plny uspokojeni se na nej zacal koukat. prekrasna vec, ale.. neco je spatne. skrinka, na ktere ta krabicka lezi najednou vypada divne otocena (ve vztahu k te krabicce). muz zacal byt rozmrzely, vstal z kresla, a pootocil stolek pod skrinkou tak, aby si ladily. zase se usadil a kouka. pane boze, ted uz je spatne cely obyvak! zacal predelavat obyvak. vecer kdyz zkoncil se svoji praci (prestavet obyvak aby ladil s krabickou) vysel unavene z mistnosti ven aby se sel umyt pred spanim a strnul. obyvak byl v poradku, ale cely jeho dum je nakrivo! pak zahrada..."

    proste, jak zacnes studovat veci v hlubsich souvislostech, tak zacnes odhalovat lzi. a lidi, kteri si tim lhanim treba prilepsujou. a ti lidi serou na tvoje slunickove kecy o nejake harmonii nebo dlouhodobe udrzitelnosti. jestli nezavres hubu a neodtahnes do hajzlu, tak uvidis!
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SHEALA: nj, jenze pak by to placebo asi nefungovalo vubec. Na, tady mas cihlu, mysli si ze je to vzacnej sutr kterej ti prinese hojnost a zdravi, a budes high, cimz se ti do 5ti let mozna zlepsi plet. i kdyz podle poslednich vyzkumu prej funguje i placebo o kterym vis ze je placebo, tak nevim :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _BENNY: jo v reakci na toho Kuata. Ono mi to prijde ze v techto tvrzenich chybi prave ten disclaimer, ze se rozhodne nejedna o vysledky, ke kterym by se doslo pozorovanim.
    Vadi mi, kdyz se neco tvari jako produkt vedy, kdyz to proste produkt vedy neni.
    Krestane alespon maji tu slusnost ze po oveckach nechteji si myslet, ze Boha mohou vedecky dokazat, coz mi u tech newage produktu chybi.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Ne, pokus ve vede byva popsan tak, ze popis zahrnuje vsechny faktory, ktere na jeho prubeh mohou mit vliv. Neni totak ze musi fungovat bez ohledu na podminky kolem nej. Proto se take treba uvadi atmosfericky tlak pri mereni teploty, protoze na to mereni ma vliv. Ostatne najit co vsechno ma vliv to je prece jednim z cilu vedy. Ma to vliv, tedy souvisi to nejak a hle objev.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    SHEALA: vsak ja to nepopiram, ani teoreticky nemohu mit prehled o vsem, natoz doopravdy :-)

    KUATO: imho znevazovat si muze kdo chce co chce, tady rozhoduji overitelna fakta (Einsteina znevazovali co to slo, ale to bylo tak vsechno co mohli delat). a pokud, jak sam rikas, v tehle oblasti, kdy je zkoumanym objektem zaroven i zkoumajici subjekt a neexistuje moznost, jak cely ten proces objektivne pozorovat druhou osobou nebo pristroji, tak tam si veda proste nema jak poradit. a pak je tedy otazka jak propagadori orgonitu prisli na tak zajimave informace, jako napr. ze Neutralizuje negativní působení elektromagnetického záření vysílačů a veškeré elektronik apod. vice zde: http://www.orgonity.cz/co-dokaze-orgonit
    PIZI
    PIZI --- ---
    JUNIPETRUS: Jakou definici hmoty pouzivas ve vyroku hmota neexistuje?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUATO: myslet si muzes co chces, ve zkutecnosti je to zcela standartni :D Co treba takovej Boiron, homeopaticka farmafirma? Resp jedinej rozdil vidim u tech "malovyrobcu", ze je to delany na kolene, bez nejakyho projektovyho rizeni.
    Jinak jako pacient potrebuju lecivo, u kteryho vim ze mi zabere, at uz jsem materialistka, krestan, nebo wiccan.
    Ten zly pozadavek na opakovani experimentu neni nic jineho nez kontrola kvality.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: "vedecke zkoumani" ma jednu slabinu - vyzaduje, aby se experiment dal opakovat znovu a znovu bez ohledu na podminky kolem nej. a to u "duchovnich" veci nemusi nekdy byt mozne. protoze tady je cela rada faktoru, ktere ovlivnuji "pozorovatele" a skrze nej nebo i primo mimo nej samotny experiment. navic mezi lidmi jsou lide ruzneho nadani. nekteri rekneme maji dispozice pro pronikani do "duchovnich" oblasti, jini je nemaji, ba jsou az zlostni na cokoliv, co jakkoliv duchovnem zavani. muzeme to nazvat treba diskriminaci, ale to nam nepomuze vyresit problem, ze nekterym lidem je z nejakeho duvodu pruzkum techto veci uzavren. neni to zalezitost malo rozvinuteho intelektu, to vubec ne. nevim, cim je to zpusobeno. kazdopadne nekteri z tech druhych (kteri jsou ostatne mezi vedci ze vsech oblasti zastoupeni stejne jako lide z prvni skupiny) budou jakykoliv vyzkum napadat a znevazovat, protoze "vsichni vi, ze je to picovina, aby mesic pusobil i na vodu v tele cloveka, pusobi jen na vodu v prirode a to jen na velke dobre pozorovatelne celky, jako jsou more a oceany".

    ja jsem presvedcen, ze cela rada pristroju, majici nami diskutovany potencial uz byla vyvinuta, ale neni a nebude pouzivana, protoze to tak mnohym vyhovuje. nutno si uvedomit, ze aby se clovek proskrabal mezi opravdu mocne lidi, musi mnohdy jednat velmi tvrde a bezskrupulozne (resp. kdyz je takto schopen jednat, ma cestu mnohem snazsi). "duchovni" clovek (fuj, to je hnusne slovo), proste neni schopen nekterych cinu, ktere by ho popostrcily nahoru (korupce, lhani, vrazdy na objednavku..), protoze je vnimavejsi a je mu neprijemne ublizovat druhym jen ze zistnych duvodu. vi, ze ma dost a nepotrebuje mit nejvic. takze mezi temi opravdu mocnymi je jen malo tech, kteri maji zajem, aby lide "videli" jak veci opravdu ve skutecnosti fungujou, protoze by se "chatra zacala bourit".

    SHEALA: jj, vydelava se na alternativnim leceni, ale ja myslim, ze te v tomhle odvetvi hybou promile penez z cele zdravotnicke branze. myslim si, ze alternativni leceni je takovy trpeny maly braska, trosku hloupoucky a naivni, nemajici zadne certifikaty, zadne vedecke dolozeni sve ucinnosti a presto ti pitomi lidi se ho drzi jako cert krize i kdyz usmevavi vysokoskolsky vzdelani lide v bilych plastich nabizeji vynikajici leky v hezkych barevnych krabickach.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    _BENNY: Tak v tomhle ma nahodou Junipetrus pravdu ze veda je dal nez ucebnice, a to proto, ze o stavu vedy se dozvis z casopisu a databazi jako je PUBMED, kde se publikujou vysledky.
    To mi pripomina jakousi starou SciFi povidku, kdy pocitac dosel k tomu ze 2 na druhou sou 4, presto ze to pocital spatne :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam