• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: vubec nic tobe jakozto mnohem zbehlejsiho v oblasti nebrani nejaky ten skutecny objev na poli mereni duchovna prednest ;-) jinak toho kvantoveho aktivistu jsem videl, moc pekne, dokonce i vnitrne konzistentni (to jsem necekal a tleskam tomu), jen s malou vyhradou - nic z toho nejde objektivne dokazat. coz ale ten moudry pan vi, sam v tom dokumentu v prvnich minutach volal po subjektivizaci vedy, protoze ta objektivni je sama s tim vsim tak nejak nekompatibilni.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: jadro me otazky spocivalo v tom, jestli je mozne tyto duchovni aspekty sveta nejak vedecky zkoumat jakozto hmotu. pokud ano, bylo by trochu podivne, ze na tomto poli jeste zadny vedec neprorazil
    Neni to mozne!
    Lze duchovne a vedecky zkoumat hmotu i duchovni jevy.
    Hmota jako takova neexistuje. Kvantova fyzika napr. rozbila materialismus na padrt. Jen to mnozim jeste nedochazi.
    Ohledne vedy, nemyslim si, ze by jsi mel prehled o vsech badanich a objevech. SKutecna veda je dal nez skolske ucebnice.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TURF: ano, to je dost pravdepodobne, jsem taky jenom clovek :))
    TURF
    TURF --- ---
    _BENNY: nejsem dostatecne kvalifikovanej abych ti odpovedel. ale paradoxy nemusej bejt zapricineny prvkama, ktery posuzujes, ale taky vztaznou soustavou, ve ktery operujes. tudiz jsi mozna vyloucil neco uplne jinyho, at uz jsi chtel rict cokoliv :))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TURF: nu ok, ale pak tu mame minimalne dva pristupy k one hmote:

    1/ hmota je dobra pro zinscenovani divadla, diky kteremu se dostaneme high. o hmotu jako takovou ale nejde.

    2/ hmota je duchovno a duchovno je hmota. svoje stavy muzeme merit a ovladat ruznymi pristroji. nase duse neni nic nez jednoznacne identifikovatelny SW na mozkove HW platforme.

    z 1/ nemuzeme usoudit, ze orgonit funguje. 2/ nam taky nesedi, protoze new age, spiritualita a tak vubec. a synteza neni mozna bez toho, aniz by to poprelo samo sebe.
    TURF
    TURF --- ---
    _BENNY: nezapomen, ze mnohy objevy proste potrebujou cas a spravnej set&setting.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: no, budiz, ja uz mam vsechny ty materialismy nejak spojene a mam v tom gulas :-)

    jadro me otazky spocivalo v tom, jestli je mozne tyto duchovni aspekty sveta nejak vedecky zkoumat jakozto hmotu. pokud ano, bylo by trochu podivne, ze na tomto poli jeste zadny vedec neprorazil, myslim ze motivace by byla. a to ze se na tom neda vydelat mi neprijde jako spravny argument. nerikam ze vse co je mozne ma byt i skutecne a pokud neni, tak je to nesmysl, to ne. ale nejak mi to nesedi s tim, ze se vedci teto oblasti tak uzkostlive vyhybaji, resp. se vedcum tak uzkostlive vyhybaji pozitivni vysledky. tak jsem mel ja bloud za to, ze tyto duchovni aspekty sveta vedou asi nezmerime, ty si tedy myslis ze ano? vedci to zanedbali, jsou spatne placeni nebo podplaceni, ale orgonitem to prokazatelne jde?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUATO: nemyslim ze by to Benny rozporoval, ale jen upozornuje, ze se na alternativnim leceni vydelava. Pricemz ja pridavam, ze se vydelava i na duchovnim rustu.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: vezmi si treba alchymii. v nizsim aspektu vyrabi leky, ve vyssim se jeji preparaty vyuzivaji k duchovnimu rustu. neni to materialismus, misto meditaci travit stovky hodin destilacemi, kalcinacemi a digescemi ruznych substanci, destovou vodou pocinaje, pres lih, chcanky a kyseliny pokracuje a rtuti konce a pak tyhle svoje vytvory konzumovat s rizikem, ze se muzes v nekterych pripadech otravit, kdyz se ti neco nepovede? muze se to tak zdat, minimalne ve srovnani s naukama, ktere nepotrebuji nic nez cistou mysl. ale holt jsou ruzni lide majici ruzne dispozice, ruzne nadani a hendikepy. mnozi nejsou schopni koncentrace "bez opor", ale velmi dobre se umi koncentrovat pri nejakem typu zaujeti/prace a ve vytrzeni, ktere se takto dostavi opory odpadnou a dotknou se stejneho jako ti prvni zminovani.

    btw. nutno rozlisovat "materialismus" ve smyslu "prace s materii/hmotou/hlinou" a ve smyslu "zaslepenosti/posedlosti vlastnimi zadostmi a jejich uspokojovani (coz se jaksi deje vetsinou take ve fyzicke rovine, protoze je to nejbeznejsi jev tady, byt ztotoznen s telem a skrze telo se ukajet". prvni neni druhe. prace s hmotou muze vezt k maximalnimu realismu (coz je zadouci jev), protoze ve fyzicke rovine si muzeme overit, zda nase idealy jsou zivotaschopne (kdezto v mentalu nepozname jestli nejaka nase idea nema nejake vedlejsi nezadouci efekty nebo neni uplne nesmyslna).
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Minimálně by tím šlo vydělat milion dolarů po předvedení Randimu. A jinak jistě by se našla spousta výzkumů o kterých momentálně není známo jak se na nich dá vydělat a přesto probíhají.

    Orgoniťáci mimochodem tvrdí, že to rozhání mraky, což je věc, která má velký finanční potenciál.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: tomu zase nerozumim - existuje poptavka po orgonitech? existuje nabidka orgonitu? existuje oboje. existuje trh. byznys je mozny.

    a znovu, neni to trochu materialismus, pokouset se ovladat pranu pomoci techniky? (netvrdim ze je materialismus spatny nebo dobry, ptam se proc tento pripad materialismem neni)
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: nepochybne by slo manipulovat s pranou pomoci techniky. ale nikdo se seriozni vedecke bazi nezabyva necim takovym. k cemu by to bylo? treba aby byli lidi zdravi (nejnizsi aspekt vyuziti manipulace s ni) - z toho nekouka zadny bussiness, ba naopak, funkcni trilionovy bussiness by to narusovalo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: tomu nerozumim. ja nerikam ze prana neexistuje, smiril jsem se s myslenkou, ze figuruje na jakesi spiritualni a ne na materialni urovni. ale ty rikas, ze pranu je mozne modulovat pomoci nejakesi hmoty, kousku cehosi. kdyz to jde pomoci sutru, proc by prana nesla merit a ovladat pomoci techniky? a proc to neni materialismus?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PIZI: ty totiž i kdybys je cítil, tak bys svým pocitům nevěřil, žejo :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: aha jasne) super)))
    PIZI: nj... vsak kazdemu, co jeho jest.)
    PIZI
    PIZI --- ---
    KAREN: Já ne. Já o nich pořád jen čtu od druhých.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: seznamem? my zijem na statku a furt mame takovy ten ritmus - zasadis, na podzim sklidis a do pristi sklizne mas svoje brambory, zeleninu, jabka, ruzne zavareniny, stavy.. tak akorat pohlidam aby bylo i dostatek toho, co prubezne kupujem (a nekazi se :o).
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: ,D tak se pak pochlub seznamem
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: no, nevim jestli jsou transformacni, ale hodlam si na pristi zimu doplnit zasoby obili, trvanliveho jidla, topiva a munice nad ramec bezneho rezimu :o))
    KAREN
    KAREN --- ---
    PIZI: hmm ja jen citim nejaky vyrazny transformacni procesy, jako by se vic a vic a rychlejs roztacela kola, to je tahleta "prituhavaci" tendence... +
    PSYTKA: jestli je to "bohuzel" nebo ne, to nejak nehodnotim.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam