ENKIE: Jak jsi přišel na to, že někdo řeší Číňana ?? ;-D Víš o tom filmu něco, co v tom úvodním textu nebylo?
- Osobně řeším především to, co vyhazuju do popelnice já ;), to dost.
- Docela mě zajímá, jak funguje odpadové hospodářství u nás, díky překládání o tom trochu něco vím
- Všímám si kolem sebe, jak funguje plýtvání v mém bezprostředním okolí, protože takové šílenosti si jednoduše nejde nevšímat, a proto fandím tomu filmu a jakémukoliv médiu, které na to může upozornit víc lidí. Myslím zejména takové to systémové plýtvání, snaha o maximální spotřebu, i když to nikdo nespotřebuje (všecko to vyhozené jídlo, v restauracích, supermarketech....), vyhazování hor věcí, které nepoužil vůbec nikdo, nebo které byly použity jednou, nebo které jsou tak nekvalitní, že přestanou sloužit za dobu naprosto neadekvátní tomu, co to je a kolik energie stálo to vyrobit (oblečení, boty, náčiní, elektronika, věci co by mohly a měly fungovat roky....). Tedy věci, co by se musely řešit systémovýma opatřeníma, a na to si musí dost lidí uvědomit, že nějaká změna je nutná.
- Zajímá mě problematika odpadu celkově na planetě, protože to je jedna z životně důležitých věcí, a jedna z těch ignorovaných, odsouvaných a neřešených (myslím, že to má i "duchovnější" pozadí - odmítání smrti, odmítání odložení starého, odmítání stínu....)
- S konkrétními informacemi o tom, jak se k odpadu přistupuje v Číně, jsem se ještě nesetkala ;) Tipuju, že to nebude nic moc pěkného :( V rámci zájmu o problematiku by mě to docela zajímalo, a rozhodně to nebudu přehnaně "řešit", přidám si to do mozaiky informací o světě, to je všechno. Primární zůstane to, na co můžu mít nějaký vliv, což je především ten první bod, a trošku ten třetí.