• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KUATO
    KUATO --- ---
    CONTINUITY: kdyz jsem cetl tohle, vzpomel jsem si na stary vtip (mela by ho rikat ona): "jak se rika muzi, ktery by chtel, ale nemuze? impotent. a muzi, ktery muze, ale nechce? hajzl, hajzl je to!"
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MTO: pls link, nevím která kniha
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CONTINUITY: tak vzhledem k tomu, že na duchovno má drtivá většina lidí čas až po tom, co se nažere nebo uteče před válkou, tak bych to tak nehanil.. možná bysme bez patriarchátu ještě sbírali šneky a mávali klackem na hvězdy.. evropa takovej kulturní ekvivalent nemá, v tom je čína (podobně jako indie) jedinečná a kulturně sofistikovaná at se nám to líbí nebo ne.. za ty tisíce let se ale Kniha proměn nezměnila, spíš jen ten výklad různejch stran.
    Kniha proměn, ten název pěkně koresponduje s názvem auditka, že :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    CONTINUITY: A nemáš aspoň JEDEN další zdroj na nějakou tu publikaci, kde se mluví o tom, jak se měli pralidi dobře?
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    konecne s ceskymi titulky... takze to prosim poslete, komu muzete ;)

    :::film::: THRIVE (Rozkvět)



    Je vůbec možné, aby se všichni lidé na světě měli dobře? Dosud lidstvo pouze přežívalo ("survive"), je možné, aby i prosperovalo ("thrive")? THRIVE je nekonvenční dokumentární film, který zvedá závoj toho, co se SKUTEČNĚ děje na našem světě proto, že jde stále po penězích - odhaluje globální konsolidaci moci téměř ve všech aspektech našeho života. THRIVE spřádá dohromady průlomy ve vědě, vědomí a aktivismu, a nabízí skutečná řešení, dávající nám sílu k odvážným strategiím nemajícím obdoby, abychom opět získali zpět své životy a svou budoucnost.

    Hovoří známé osobnosti:

    Duane Elgin, Nassim Haramein, Steven Greer, Jack Kasher, Daniel Sheehan, Adam Trombly, Brian O'Leary, Vandana Shiva, John Gatto, John Robbins, Deepak Chopra, David Icke, Catherine Austin Fitts, G. Edward Griffin, Bill Still, John Perkins, Paul Hawken, Aqeela Sherrills, Evon Peter, Angel Kyodo Williams, Elisabet Sahtouris, Amy Goodman, and Barbara Marx Hubbard.

    Hnutí THRIVE prosí o šíření informace, tak šiřme!

    Thrive 2011.avi | Ulož.to
    http://uloz.to/x8T2UBM/thrive-2011-avi
    Thrive.2011-CZ.srt | Ulož.to
    http://uloz.to/xCPUXv4/thrive-2011-cz-srt
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    cau benny, ok. aby v tom jung teda nebyl nevinne - z nej jsem pouzila jen jeho obraz, ze smyslem zivota jedince je rozrust se jako strom do sveho potencialu (rozvetit rozkosatit a zaplodit). TJ. neda se rict co je pro vsechny spravne (interagovat se svetem, neinteragovat, ...), kazdy strom muze mit jinou prirozenost a podminky, podstatny podle Jung je ten rust.

    co se tyce vnitrniho ticha jako univerzalniho leku na cokoliv - je to podobny jako panbuh. Kdyz krestan kraci s Bohem, nemysli si ze nemuze umrit na rakovinu, mysli si ale, ze ho Buh tou situaci pronese nejlepsim moznym zpusobem. Pokud by ses ale chtel zaseknout na 'bozi plan', tak posledni informaci spis revertni :). Vnitrni ticho - stav, ktery se objevuje praktikovanim urcite tridy spiritualit - ti muze zmenit nevylecitelny stav (autismus), pokud jsi v nem byl z duvodu nejake sve podminenosti, kterou v tom tichu nejak prokouknes, preskocis, prekonas. Ale zrovna autismus je imho geneticka vec, takze to si dovedu predstavit dost tezko (ale jsou mahasiddhove ruzni, to uz je spis otazka viry, ruzni ti jogini delajici ruzne haluze). Normalni rodine s autistou, kdyz by spocivala v tichu, tak proste by pro ne autismus syna/rakovina matky/nezamestnanost otce/valka/whatever nebyl 'problem', bolest boli, to je fyziologicka vec, ale neni potreba trpet. Tim ze malo trpis, nemusis furt bojovat proti svemu utrpeni, a je spousta volne energie na tvorivost, napady, cile a tak. Proste lepe se ti roste tvymi moznostmi.
    MTO
    MTO --- ---
    PALEONTOLOG: krev chodim davat, zrovna sem si rikal ze uz potrebuju pustit zilou k jarnimu procisteni :-)

    k on topicu hezka knizka ke stazeni v pdf je v tantra klubu :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    a ještě bych chtěla znova doporučit tady toto:
    http://www.oneironautilus.cz/pub/sex_at_dawn.pdf

    Nemusíte nutně souhlasit s teorií autorů o lidské sexualitě ;) Rozhodně mnoho lidí nebude.
    Ale je to k věci k tématu, které tu proběhlo před časem už několikrát, a to jsou zkreslené pohledy na historii.

    Byli tu konkrétní lidé, kteří velmi rázně zastávali názor, jak se teď máme úplně nejlíp, a dávná minulost byla strašně drsná a zoufalá. Věděla jsem, že to není pravda, že tenhle názor už je překonanej, ale chyběl mi dostatek znalostí, abych to věcně vyvracela. V téhle knize je to všechno. Kdo tu představu o zoufale trpících pravěkých lidech vymyslel - původně s ní přišel jeden džentlmen v Anglii v 18. století, kterej utrpení, krátkej a zoufalej život atd viděl především ve své současnosti na prahu průmyslové revoluce, a o pravěku nevěděl absolutně nic. A protože se taková idea hodila systému do krámu, říct lidem "co si stěžujete?, žijete v nejlepším možném světě na vrcholu civilizace, vždcky předtím to bylohorší", šířila se dál, až se z ní stala oficiální ideologie, kterou je v podstatě dodnes (knihy a výzkumy se to postupně snaží změnit). V téhle knize jsou velice střízlivě prezentovány výzkumy, kosterní nálezy a další důkazy o tom, že předzemědělští lidé se naopak měli nepochybně lépe, mj. měli kvalitnější a konzistentnější výživu, nebyli vyčerpaní těžkou prací, měli víc času......
    A rozebírá se tam dopodrobna podstata postavení žen, třídní nerovnosti a dalších těch věcí, co nám připadají z naší známé historie jako prostě normální a automaticky lidské (hodně z toho obrazu historie taky vymysleli v 19. století)
    Samozřejmě, dneska se nejde do toho stadia vrátit, ale přijde mi docela podstatné uvědomit si, že naše civilizace tak jak je není tou jedinou možností, jak žít v klidu. A taky celkem jasně vidím na různých transformačních hnutích, jak se lidi, kteří se snaží uzdravit, pokouší vnést zpátky do dnešního života různé ty prvky pestrosti, svobody a volnosti.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PALEONTOLOG: Tak to mi zní, že tam bylo tisíc příležitostí nějak to zkreslit, od té doby, co vznikl ze šamanismu ;)
    Zvláště když se tomu věnovala nejbohatší čínská třída, tedy vysoce patriarchální společnost, kde o nějakým přirozeným životním stylu nemohla být moc řeč.
    Jak to popisuješ, předpokládám, že to bude velký objem informací, ze kterých určitě některé budou velmi kvalitní a užitečné, ale některé mohou být taky zavádějící.....a člověk si třeba potřebuje vybrat tu správnou sektu, aby našel to, co mu funguje ;-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: Pokud ten člověk je sexuálně zdráv, prožil funkční vztahy,a dělá to proto, že to opravdu vnímá jako cestu někam dál, ne proto, aby se vyhnul nějakým (v naší společnosti velmi častým) traumatům, bolestem a nefunkčnostem, pak jeho volba.
    Nikdy jsem na celibát intuitivně moc nevěřila, přišel a přijde mi jako fakt divnej a podezřelej koncept, ale zjevně je mnoho mužů, kterých si vážím, kteří to vidí jnak (ale zajímavé mi přijde, že to obvykle vidí jako cíl, kterého "bych měl dosáhnout...možná někdy, když na tom budu makat...";).....tak to je přesně ten bod, kdy nejde opravdu vědět a posoudit, co pro jiného člověka je dobré, třeba to dobré je.

    Pochopitelnej a odůvodněnej mi přijde "celibát", pokud má člověk v sobě naprosto nepoužitelný a nefunkční programy, jak má vypadat vztah. To je vlastní zkušenost, lepší žádnej vztah, než povrchní a nedobrej vztah s nesprávným člověkem....nebo nefungující vztah, kdy ten člověk je třeba fajn, ale nedokážeme si neubližovat, nebo nevíme jak spolu být...a tak..... Ale takovej stav nevnímám jako celibát, spíš jako dočasný omezení, zatímco se člověk snaží se uzdravit...

    Přijde mi, že v dnešní době opravdu hodně lidí má se sexem a vztahama nějakej problém, a někdy si to neuvědomujou, a je snadný "vyřešit" to tím, že si řeknu "jsem duchovní, budu žít v celibátu"......ale to je něco podobnýho jako odmítnout svět a hmotu, když člověk ještě nezkusil pracovat, fungovat, samostatně se o sebe starat...přijde mi to předčasný a docela fandím tomu systému, jak byl v Indii, že do těchhle věcí šel až člověk, co už se "naučil" život ve světě, v pozdějším věku.
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    už bych to téma opustil, berme to jako příspěvek k určitému přístupu k samoléčení, který je v názvu tohoto klubu ;)

    what realy is important, is the transformation (is hrealy happening) :)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    tady je to klub samých vyvolených to je pak těžko aplikovat nějaké generální teorie a praxe :)
    continuity: o té menstruaci to vychází z mnoha a mnoha dialogů s mojí ženou, nikoliv z knížek apod.. to je těžko takhle o tom psát
    ale každá žena ví, že období tohoto cyklu je provázeno různými stavy samozřejmě prostě záleží u jakéhokoliv stavu o psychické vyzrálosti jedince nakolik je se sebo sžitý, apod.. tady je to samá osvícená bytost :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Síla zvyku: Kniha, která vám vytáhne prst z nosu | Finmag.cz
    http://www.finmag.cz/cs/finmag/knizni-recenze/sila-zvyku-kniha-ktera-vam-vytahne-prst-z-nosu/

    neco malo o (zlo)zvycich...
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARUMA: to je potencial! :o)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a co takhle celibat jakozto prostredek k transformaci sebe sama? ;)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Filip Procházka bydlí „na samotně u lesa“. Jeho dům odmítl úřad připojit k rozvodné síti, a tak se rozhodl pro vlastní řešení. Vybudoval ostrovní fotovoltaickou elektrárnu, která dnes zvládá pokrývat většinu jeho spotřeby elektrické energie. Jeho snem je co největší nezávislost.

    Rozhovor: Filip Procházka, majitel ostrovního fotovoltaického systému Ekologické bydlení
    http://www.ekobydleni.eu/domy/rozhovor-filip-prochazka-majitel-ostrovniho-fotovoltaickeho-systemu
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CONTINUITY: jestli ještě furt mluvíte o taoismu, tak ten vznikl ze šamanismu, rozvíjel se pár tisíc let a během tý doby se stal nejpopulárnější směr zachovávající dlouhověkost, at už se ho dosahovalo cvičením, vstřebáváním esencí nebo alchymií; kvůli množství prostředků se stala konzumentem nejbohatší čínská třída a z toho vyplývají pokusy "učitelů" jak přijít rychle k penězům;
    horkou jehlou se nic nespichne, to je jasný, jinak taoismus má hafo radikálních sekt, stejně jako křestanství nebo islám
    jinak ta menstruace třeba posvátnou bejt může, pro mě za mě, ale asi jediný přímo blahodárný bude to pouštění žilou

    btw. darujete krev ?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    JUNIPETRUS: Bricho mam protoze moc rad jim nezdrave veci a hodne sedim. ;-) Pod pantoflem trochu jsem.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DARUMA: tady jde spis o to proc mas to bricho, a ze budes asi podpantoflem:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam