• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: Takze je penize jsou odpovidajici odmenou jeho vynalozenemu vykonu (ve wattech), jo?
    Lidi co delaj praci jako ted Atominator se taky dost nabehaji a moc nevyspi. Proc nemaji miliardy, ani miliony a temer ani tisice?
    Jinak i zlodej (treba nekdo vykrade banku) taky vykazuje "nabehani", vykon ci praci, vcetne stresoveho faktoru, to ale nezname, a na tom se asi shodnem, ze je jeho zisk z lupu legitimni a zaslouzeny.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HOBORG: dreli oni nebo jejich rodiny. miliardy ti do klina samy nepristanou, minimalne se kvuli nim dost nabehas a nevyspis. a to spouste lidem nestoji za to, ale pak si holt nemuzou stezovat. byznys se neudela tak, ze se vezme dovolena a pojede se na festak.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    me ta predstava ze "majetni" maji ty miliardy protoze jsou schopni a hodne dreli pripada dost nablbla, asi stejne jako ta predstava z druhy strany ze kazdej kdo ma nejakej vetsi majetek to musel nakrast
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GAISAKA: ja tady nejsem ten, kdo by majetnym zavidel ;) ja vim ze oni dreli, ja nedrel tolik nebo tak dobre, prijal jsem na sve zivotni ceste nejaka jina a mozna spatna rozhodnuti, a nejen ja, ale cela moje rodina, z jejihoz prostredi pochazim, mozna na to ani schopnostmi nemam(e), takze pokud ma Babis svoje miliardy a ja ne, pak je vse v nejlepsim poradku ;)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    YMLADRIS: No vidíš, tak se nech překvapit, a podobné teorie nerozvíjej, neb já od státu nic nechci, a moji spolužáci vesměs pracují.
    _BENNY: Moje taky,) Farma ti stačí, ale nebude vydělávat jako kravín, bude to prostě rodinný živobytí...což jak čtu druhou část tvého příspěvku, je na tebe asi nějak málo,)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    YMLADRIS: ja se ptal na neco jinyho.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JUNIPETRUS: vrah jak kalousek. Mel bys je zlikvidovat a zacit to tady ridit sam.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    YMLADRIS: co si myslis o Babišovi?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    YMLADRIS: to je zajimavy poznatek. Ze svoboda v dnesni spolecnosti souvisi s urcitou mirou zajistenych financi.
    Presne o tom je NZP.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GAISAKA: videl, moje babka v nem celej zivot pracovala ;) nemusis davat dohromady cele JZD, prece ti staci nejaka mala farma.

    GAISAKA: ja si taky myslim ze zivot je o necem jinym nez o vydelavani penez. ale pokud mam takovy pristup, pak si nemuzu stezovat, ze ze me nikdy nebude multimilionar, jako z myho sefa, ktery firme obetoval 15 let sveho zivota a malem se z toho zcvoknul. je to holt neco za neco.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    GAISAKA: Pokud rentiersky obor studuje rentier a nechce po mne socialni davky, absolutne nic proti tomu nemam a tesim se na jeho prinos spolecnosti...

    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    _BENNY: šmarjá... kravíny mimo socialisus nikde nebyly, neb nidke nebyly tak velký agrojednotky. Jako praděda si můžeš postavit chlív či šopu, kam dáš těch krav deset max, ale kravín....? Viděli někdy takovej kravín, vašnosto?,)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    YMLADRIS: No, s myšlenkou v podstatě souhlas, s formou /příklady/ už méně,)
    Vpodstatě i některý příklady sou reálný, ale některý se nám tam trošku vlomili s nějakým postraním úmyslem, nicht wahr?,)
    Jde to sice na dřeň, ale trošku populisticky, a hlavně z toho čiší (i na mě!) moc velkej materialismus..
    Tak třeba lidi, kteří si vyberou "rentiérský obor studia" možná nemají tak úžasné uplatnění, jako v dnešní době vymknuté z kloubů tak úžasně bystří informatici,) ,ale zase nenapíše takovou kravinu, jako že před sto lety mluvili o výrobních prostředcích Marx a Lenin.
    krom toho, spousta lidí na takové studium jde, protože tu rentu mají, a nehodlají jen stupidně hromadit statky jako jejich předkové, ale využít je k něčemu, co bude ku prospěchu více lidem než jen rodině, a té rodině to navíc přidá čest, kterou žádnejma ekonomickejma úspěchama nezíská.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: tak zadnou nekoupis ale postavis ji znova s rodinou sam, tak jako to driv udelal tvuj praprapradeda. nebo mi chces namluvit, ze je technicky nemozne rozjet takovy rodinny byznys?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: a co kdyz v te dobe bude mit vsechny kraviny a pole koupeny pan Babis?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: Vsechny tyto absurdity (mit neco nasporene...) zvysuji tvou osobni svobodu. Kdyz na zazemi dlouhodobe pracujes, nemusis se pak podridit brutalnimu Mediaservisu atd. Zalezi zda clovek vyhodnoti jako lepsi se dlouhodobe pinozit a starat se, nebo zije "vsak je leto" i kdyz winter is coming ...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: samozrejme. proto je vhodne, aby fotr celou vyplatu neprochlastal, pravidelne investoval, svuj majetek s rodinou rozmnozoval a jednou snad jeho deti budou moct ten kravin koupit. tobe to pripadne jako zlodejina, zatimco se na to jinde dlouhe generace drely.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: se sakra domluvte 3mesice nebo 6mesicu?

    Ale ja si myslim, ze by mel mit usporu nekolik miliounu pro pripad, ze se na trhu objevi nejaky levny podnik, kravin nebo mlekarna.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    YMLADRIS: Nejmenujes se nahodou Drapkova nebo Kalouskova?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: mit rezervu 3 mesicni platy pro pripad pruseru je vec, kterou se od tech financne gramotnych dozvis jako prvni ;) pro cloveka financne negramotneho je neco takoveho unreal, ale o tom to prave je.

    "ja jsem slusny clovek, ja nekradu ani netuneluju, kde bych na to vzal?" - no treba si odpustil ty startky a skopek, najednou se pred clovekem objevi nove moznosti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam