• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Jde mi o to, že tvá vize nemění realitu. Maximálně ji mění v tom smyslu, že to, na co myslíš ovlivňuje i to jak se chováš a jak se chováš to už realitu ovlivňuje. Ale realita nereaguje přímo na to co si myslíš. Reaguje pouze na to, co děláš.

    Ano, naše myšlení je důležité ale mechanismus jakým ta důležitost vzniká je podle mě jiný, než to, že vesmír naslouchá našim myšlenkám a reaguje na ně.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: a co mám dělat, když to tak fakt je ? ;)

    snad na všecko, co jsem kdy dělala, jsem napřed myslela, dokážu si vzpomenout na konkrétní okamžiky, kdy se zrodil nápad, co by to mělo být, někdy zhruba (jaké by to mělo mít základní parametry, co by to mělo přinést), někdy i úplně přesně
    a i na jiné věci, třeba jak má vypadat místo, kde chci bydlet, jaký lidi chci potkat, cokoliv

    obvykle na co člověk myslí a zaměřuje se, tomu se taky otevírá, a pro to taky něco dělá

    a čemu nevěří, to ignoruje

    není to teda tak, že by to udělal "osud" za tebe. je to tak, že vizí to začíná, a pak samozřejmě musí následovat určité vyladění reality

    a pochopitelně ta vize musí vycházet z toho, pro co mám opravdu předpoklady, a co opravdu dává celkově smysl, když to bude nějaká úplně mimo blbost, která s mou realitou nesouvisí, typu být supermodelka nebo prezidentka USA, tak to fungovat nebude ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Ano v tomto smyslu ano. Šlo mi spíše o vyvrácení přístupu: budu myslet na práci, kterou chci a osud mi ji díky tomu pošle.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    CONTINUITY: ono se to snadno muze zvrhnout ve vseobjimajici teorie (Obama je prezident protoze si v jedenacti zlomil malicek na noze a byl s tim dva tydny doma a kdyz tak lezel v posteli tak ho napadlo ze: x dosad napad x), ale fakt je ten ze samotnym uzkym tunelem zamereni nikdy nic smysluplnyho a dlouhodobyho nevzniklo. Halt nejsme mozky ve skleneny bance, mame i nohy a ruce a pokud existuje neco jako vyssi zamer, evidentne pocital s pouzitim toho vseho :)
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    PIZI: jo jo souhlas... ono to souvisí s pokorou k běhu světa a lidským omezením... prostě i kdybych se rozkrájel- Šiva ze mě nebude - a tak jest také psáno... pouze podobným se prý člověk může stát... a totálně splynout s ním můžeme až po fyzické smrti... vždycky něco zbývá - nějaká chyba musí být - jinak by existence nebyla možná...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    JAMINA: :o)
    myslím si, že taky každej člověk se hodí na mnoho různých věcí, které ho mohou opravdu bavit, i když to zrovna ještě není ta jedna "nejvyšší", co by chtěl
    pro mně třeba různé formy práce s lidmi, nebo právě ta jednoduchá fyzická práce venku, kdy je člověk v kontaktu s přírodou, se svým tělem, a vychytává si třeba různé druhy manuální činnosti a jak zacházet se svou energií....
    i mezi "obyčejnými" činnostmi jsou více a méně vhodné
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: ne, ja jsem hluboce presvedcen, ze ovlivnis co prijde. mysleni a pocitovani totiz ovlivnuje i tve ciny. a na fyzicke rovine te vede k tomu, ze oteviras hubu k tematum, kterym by ses jinak vyhnul.. jako kdyz se da dohromady soukoli a udalosti uz se posouvaji. ale castecne je to samozrejme i tim, ze se divas jinak. tohle se muze krasne doplnovat.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BOBBYLON: S tímhle hlubokej souhlas.

    Mně třeba dalo opravdu hodně dobrého, když jsem skoro rok byla zodpovědná za úklid 4 budov. Dodneska z toho čerpám.
    A několik období jiného druhu fyzické práce taky, vždycky to byl novej druh zkušenosti a takové osvěžení a změna perspektivy, a taky právě to, že se něco změnilo v těle, a mysl pak díky tomu dostala nové nápady.
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Co říkám je, že neovlivníš co přijde, ale ovlivníš své vnímání toho co přichází.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    JAMINA: rozhodne, a naopak (na druhou :), v kyzeny praci zase ceka hromada vyzev, ktery puvodni zamer dokazi zahrnout balastem a neprijemnym. Nic neni cernobily, i kdyz to tak chceme sebevic.
    Ja, bezne travici denne 12 hodin u pocitace, napriklad 3 mesice trhal jabka (ciste protoze sem chtel byt venku a rychle vydelat penize na cestovani) a side-efekty to melo naprosto netuseny a necekany. Krome takovych "samozrejmych" veci jako zlepsena motorika a dokonale vyladenej denni rezim, mi to profouklo hlavu, nastartovalo inspiraci po jinych kolejich, pomohlo schopnosti premyslet v rezimu "okamzite se rozhodni" a dalsi veci, ktery by clovek u manualni prace moc necekal. Jinak receno, naprosto vsechno ma presahy a i kdyby nejvysnenejsi prace tveho pritele byla strih videa na profi urovni, bude se skladat ze vseho co absolvoval pred tim. Clovek nema kapacitu aby obsahl vsechny titerne krizovatky a pidi rozhodnuti ze kterych vzeslo to co dela dneska - a co ho vede k tomu co udela zitra.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: lol ;)

    Ty vlastně říkáš to samé. Podle nastavení své mysli si vybíráme různé věci z nekonečných možností světa okolo nás.

    Setkala jsem se třeba opakovaně s tím, že lidé věří, že jejich jedinou možností je určitý druh práce (obvykle nic moc), a když se objeví nějaká příležitost, která by byla daleko perspektivnější než ta práce, podivuhodně nemají čas a nemají zájem.

    Setkala jsem se s tím hlavně u sebe, byla jsem tak ponořená do nějaké formy úsilí jedním směrem, že když mi někdo navrhl něco daleko lepšího, neuměla jsem to přijmout (teď nedávno mi třeba došlo, jak by mě bývalo bylo tenkrát asi bavilo to obchodování s realitami, kdybych se tomu byla ochotná otevřít a učit se to, když ta příležitost byla.....).

    Myslím, že tohleto je trošku něco jiného, než měnit fyzikální zákony.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Nastavení vaší mysli nemění to jaké události vám budou chodit, ale to jak je budete vnímat. Kterých si všimnete a na které zapomenete. Zapamatujete si, když přijde to co jste chtěli a zapomenete když to nepřijde. Což neznamená, že není užitečné pracovat na tom, jak mám svou mysl nastavenu, ale bacha na uvěření tomu, že opravdu tím měníte fyzický svět. Vzato do důsledků, stačí věřit že umíte létat a pak by mělo být možné skákat z okna.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KUATO: přesně :)
    ono to funguje i s maličkostma, a čím víc si to člověk uvědomuje, tím rychlejc a přesnějc ty věci choděj.
    mě to baví pozorovat v oblasti, kde je to přitahování velice snadné.
    mám zájem vyzkoušet nebo dát si nějakou psychoaktivní látku.
    zaměřím se na to.
    stanovím parametry, co to má být, v jaké kvalitě, za jakých podmínek, třeba i v nějaké ceně
    nic zvláštního dalšího neudělám
    za nějakou chvíli někoho potkám :)
    u drog je to jednoduché, protože jsou to celkem jasně definovatelné energie, prosté přání

    s prací a zakázkami to ale funguje velice podobně. třeba do té míry, že jsem si představila: "potřebovala bych teď přeložit nějakej jednoduchej manuál, co mi půjde rychle, a dostanu za něj xx peněz....."
    Za chvíli to bylo.
    Ale samozřejmě pokud jsem si nedokázala představit nic lepšího než nudnej manuál, tak přesně to jsem dostala, nic lepšího.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    JAMINA: no prave. A horsi to bude, protoze modernizace postupuje, to znamena, kazdy efektivnejsi stroj, pripravy o praci dalsi lidi.
    A tak pri stejne produkci, je stale mene lidi, kteri si tu produkci muzou dovolit platit.
    To plati i pro zbytek lidi, kteri dale pracuji, protoze musi platit vyssi dane, aby se platilo na davky a duchodce, tudiz i oni maji penez k nakupovani sluzeb a veci.

    Tim padem i ty firmy, ktere maji super technologii a kapacity vyrabet, maji cim dal tim mensi odbyt, a to se resi casto dalsim setrenim v podobe propousteni.
    A tak cim je spolecnost technologicky rozvinutejsi, a na vyssim stupni snu cloveka o tom, aby nemusel tolik pracovat, diktat prace a penez zustava a spis roste.
    Lide nepracuji kvuli hodnotam, ale kvuli tomu, aby sehnali penize. Lide si stale vice musi konkurovat, vznika pocit nespravedlnosti tech co pracuji vuci tem, kterym plati ruzne davky, vymysli se ruzne zbytecne prace i vyroby.
    A tak v rozvinute spolecnosti jsou lide cim dal tim vic otroky prace a penez, statu a velkych firem.
    Je to zavod ke dnu, a tento stav je neudrzitelny!!!
    KUATO
    KUATO --- ---
    CONTINUITY: me nekdy az desi, s jakou peclivosti jsou moje touhy plneny. cokoliv si vezmu do palice na dobu delsi nez chvile a trochu se tim zaobiram, tak to za cas dostanu. naposled - omej. libi se mi a chtel jsem si ji doma presadit. privezl jsem dve rostlinky z jeseniku, kdyz jsme tam byli loni na boruvkach, nechytly se - no srpen, blbe obdobi. nedavno jsem byl na pohrbu u znameho, nejak jsme se pak zakecali a ten se me na rovinu zeptal, jestli nechci omej, ze ma na zahrade obrovskou - rycem mi kus odryl (byl toho plny kybl) a ta se chytla paradne. clovek fakt musi davat pozor, co v te palici nosi.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    BOBBYLON: ok:) Ono naštěstí to jde i naopak - učit se objevovat radost i v "obyčejný" práci. Když se člověk soustředí na to co dělá a třeba si to behem dne ještě nějak zajímavě oživí (např. rozmluvou s kolegou/zákazníkem atp.), tak je fajn jakákoliv práce, mně třeba nevadilo dělat uklizečku, prodavačku, cokoliv. "Dýchám, dávám a přijímám" je jednoduchost, ale vlastně bohatství. Když chce člověk víc - dosáhnout větších Cílů a naplnění vyšších Snů, tak pak holt ta snaha, dřina i občas bolest, mi příjde přirozená.

    Díky za povzbuzení a taky přeju, ať se daří :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Obecně k té diskusi:

    Ve vlastním životě jsem si mnohokrát ověřila, že okolnosti si vytvářím svým přístupem a myšlenkami, ne naopak.
    Když se podívám zpětně na svůj život, přesně to vidím, že podle toho, čemu jsem věřila a nevěřila, a co jsem si představovala a na co jsem se zaměřovala, to přicházelo.

    Ale skoro se to sem bojím napsat, taky už jsem to 2x smazala, protože vím, že když lidé tenhle pocit nemají, takové tvrzení je velmi rozčiluje ;)

    Taky jsem měla řadu období, kdy jsem se dočasně cítila totálně determinovaná okolnostmi a velmi by mě rozčilovalo ;)
    A taky to uvědomění dokážu prakticky aplikovat jen v některých oblastech, a v jiných to vím jen teoreticky. A často na to zase zapomenu i tam, kde už jsem to někdy úspěšně používala.

    Samozřejmě možná to neplatí pro každého, a někdo si opravdu pro tenhle život jako duše pevně nastavil určité okolnosti.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    JUNIPETRUS: já ti mínus nedala, ale podle mne je ideální "bojovat" se situací takovou jaká je (jasně, proč nebojovat za zajímavou myšlenku, ale zároveň je třeba přizpůsobit se reálným okolnostem). Jednoduchý to nemáme nikdo, ale může to být i horší, přecijen svým způsobem ještě žijem v blahobytu - máme co jíst, bydlení si člověk při troše snahy může zajistit v soukromí a dle svých představ, i když je třeba skromné. Stýkat se můžeme s lidmi jakýmikoliv a říkat si co chcem a nikdo nás za to nezavře. Už to je dle mne dost dobrý základ, přes všechny překážky vně i uvnitř, který samozřejmě jsou.


    KOSMO: živit se tím, co člověka baví a naplňuje a zároveň vidí, že je to ostatním k užitku, to je někdy luxusní stádium, který holt není lehké získat. Ale takových lidí co to neměli jednoduchý od začátku a někdy i déle (i pořád) bylo a bude :)

    Osobně když se mrknu do historie třeba umělců, si vem, většinou žili na pokraji bídy pokud neměli mecenáše/sponzora, a po jejich smrti stojí jejich díla neuvěřitelný peníze. Nevím, možná kdyby v jejich životě nebyla hluboká zkušenost s tím bojem se sebou, s občas nejistou obživou i odříkáním, se soucitem že nikdo to nemá jednoduchý, třeba by ta díla často neměla tu šťávu, nevím... Navíc oni zas třeba lidi co tu cestu jednodušší měli a třeba mají díky rodině dostatek financí na koníček, tak maj jiný problémy, často psychický, anebo se jim to komplikuje jinak. Jeden profesor na fotku povídal, že měl třeba na kurzu "studentku", která sice měla superdrahý kvalitní vybavení, ale cit pro fotku žádnej, takže ač se snažila sebevíc, výsledky byly i po X cestách a kurzech vlastně horší než u někoho kdo cvaká se starým primitivním foťákem z bazaru a v duchu touží po pořádným nádobíčku.

    Každopádně hodně štěstí, je důležitý se nevzdávat. Ono vše má něco do sebe, kdybys byl už dávno profi fotograf nebo reportér/dokumentarista, tak bys třeba ani výzvy typu Himaláje tolik nedocenil a přišlo by ti to jako rutina ;) Takhe tomu můžeš dát jiskru, která celou tu práci, výsledek a tebe i druhé, obohatí.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    JUNIPETRUS: kdo mi dal minus?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    KOSMO: muzes pomoc sobe i ostatnim kdyz zacnes uvazovat o nepodminenem zakladnim prijmu a podelis se o tu ideu s co nejvice lidmi.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    CONTINUITY: jo jo, díky...

    Conti, kdybych tak věděl... já třeba vůbec nemám ten pocit, že si utvářím cestu přístupem... spíš něco jako, že ta cesta po které jdu - často jí vnímám jako vynucenou okolnostmi, mě formuje do nějakého postoje - ásany - stoje vzpřímeného či co... když se držím rovně tak se dá život i snést :-) když povoluji - tak si to ohromně uživám :-( a když se pak zase rovnám tak řvu jako túr :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam