• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    URZA: Já bych ještě dodal, že imho ne všechny. Ale vy byste to všechno zase zrelativizovali, takže nic;) Kdo chce kam..
    URZA
    URZA --- ---
    Já to tady nestíhám :) tak se zase tiše vrátím k té transformaci ve 3D světě s čajem a sušenkou jak psal Darjeel..

    AIM_FREEMAN: Jo vpodstatě za mě odpověděla Ymladris :) Každopádně souhlas s tím, že různé cesty vedou k "tomu", takže každému co mu vyhovuje, jen bych neodsuzoval co nemám pochopené..

    YMLADRIS: Jo to s tím uvědomováním/hledáním tajmena/neznáma úplný souhlas.. i to že to tak má spíš míň lidí..
    PIZI
    PIZI --- ---
    FRONEMA: JJ, když o nich víš, tak si jich tentokrát všimneš. :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    CONTINUITY: dekuji a pisu si :) jak znam svet tak se treba nekde pobliz objevi :)

    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: knížek je spousta. v zásadě cokoliv, co pojednává o tom, jak si svůj život utváříme sami, a jak překračovat různá omezení a nacházet sami sebe
    můžou dobře fungovat i životní příběhy lidí, kterým to šlo :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    FRONEMA: Doporučím dvě knížky, které mi hodně pomohly:

    Martha Beck: Steering By Starlight
    jak jít v životě svou cestou, založeno na její zkušenosti plus troše aboridžinské moudrosti

    Ken Robinson: The Element
    o lidech, co našli "svůj živel", jak nacházet různé cesty a oblasti, co jsou pro tebe ty pravé

    a teď právě jsem objevila malou knížečku
    Zdeňka Jordánová: Já řídím

    Je to o řízení auta jako metafoře řízení vlastního života. Není to tak hluboké ani obsáhlé jako ty předchozí, ale přijde mi to fakt pěkně napsané a pravdivé a taky k věci :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PIZI: nebo taky opravdovou depresi
    PIZI
    PIZI --- ---
    Teoreticky by caste vycerpavani zasob mohlo vyvolat adaptaci organismu a zvetseni zasobnich nadrzi.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: jasný že i vyklidňují...ale já tam už bohužel (nebo spíš bohudík) vidím tu jednoduchou rovnici, kdy tím vyčerpávám zásoby, které pak chybí...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PIZI: ja jen ze ti na tohle nemuzu odpovedet jen jednou, protoze by se jedna z mych casti citila dotcena, tak jsem zkusila napsat stanoviska obou.... ale neni li to furt jasne tak to nechme byt, neni to dulezite...
    YMLADRIS:za racionalni metody... prijde den a opetovnemu vyzkouseni meditovani se nezbavim rikas?:) ja se snazim tak nejak hledat reseni pro nas obe... byla doba kdy jsem se snazila posilit jen jednu stranu a doufala jsem ze kdyz to udelam dost silne, tak ta druha se nejak zapomene, zmizi nebo tak neco, ale neneslo to dobre vysledky. ted se snazim to vyresit pro obe pulky, a nese to dobre vysledky kdyz jsou ty hlediska nejak sesaditelne, a o to neprijemnejsi kdyz jdou proti sobe... otazka ale je, jestli je tohle resitelny filozoficky ci psychologicky (nebo jak to nazvat), a nebo je to stale na reseni pro psychiatra, coz je cesta ke ktere bych se nerada vracela pokud by to slo jinak.

    // my uz mame prej nocni vyzdobu a ma to bejt natolik super ze to asi uvidim az na miste :) prijedem uz ve ctvrtek tak se nejak odchytime :)

    PIZI: vedet jednu odpoved na celou fronemu na tuhle otazku tak tu nemusime psat na to tema desitky prispevku, ze?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: no to peklo je prave v tom, ze to nevi... neni tam jasny arbitr. At jdes vlevo ci vpravo, pravice a levice ti nadava.

    Ty nemas v sobe rozporuplne impulsy?
    PIZI
    PIZI --- ---
    Ještě bych to zkusil postavit takto:

    Chceš přestat hulit, nebo se chceš s hulením smířit? Odpověď by mohla záviset na tom, zda vnímáš hulení jako něco co tě poškozuje, bez čeho by ti bylo lépe. Buďto chceš hlasu vyhovět, nebo se chceš hlasu zbavit.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: s tou terapii ti nevim :)

    Ja jsem kdyz jsem toto presne resila (jak furt neprepadavat na jednu nebo druhou stranu), precetla jsem fakt spoustu moudre literatury, ale myslenky na mne stejne nezabraly, nadchly ale zase sklouzly. Musela jsem se dostat do ocividne krize ze muj zpusob fungovani je neudrzitelny a uverit na nejaky za-racionalni metody, zacit meditovat a tak. Bud jsem moc chytra nebo malo chytra, ale mysl jsem mysli neprecurala. Ale jako pokud ti to pomaha tak se nenech odradit...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: tak to mame stejne :) a tihle "amfetaminovi typi" si zase stezuji, ze je trava strasne brzdi a ze jsou schopni se naopak na amfetaminech i "vyklidnit". kazdemu co jeho jest :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: amfetaminy jsou ještě více kontraproduktivní, protože pro někoho, kdo má méně energie (tzn. je pomalejší) je její další mohutné odčerpávání tímto způsobem velice nevhodné...to je třeba důvod, proč se mi zprotivilo mdma, protože mě těch pár hodin chemické lásky za následný týden až dva vyčerpanosti a podrážděnosti opravdu nestojí
    PIZI
    PIZI --- ---
    YMLADRIS: Ano, jakmile máš nějaké závazky k druhým je to hned někde jinde. Já naštěstí nemám.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    bio jasna vec... akorat furt nemame vyzdobu chatky chjo :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Jestli jsem poradce, tak ten typ, co začíná každou větu slovem nevím. Já mohu nabídnout jak si myslím, že to mám já, ale odmítám nabízet jak to má mít někdo jiný. Každý si musí promyslet, zda se mu něco z toho jak to mám já hodí, nebo ne. Já nemohu vědět které kousky to jsou, nebo zda vůbec. Já to dělám taky tak vzhledem k životům druhých.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jedna známá byla rok v Peru v jednom centru, které tam založil jeden francouzský psychoterapeut, kde psala doktorandskou práci a prošla mnoha ayahuascovými sesemi s původními šamany. Bavila se s nimi o marihuaně a oni se velice divili, že se u nás její užívání tak rozmohlo, protože oni ji považují za silnou a relativně zrádnou bylinu, která není rozhodně vhodná k pravidelnému užívání nad rámec svátečního rituálního kouření
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: Toto beru, dokud jsi zodpovedny sam za sebe (lidi v tvem okoli potvrzuji ze jsi zodpovedny sam za sebe, na nikom neparazitujes). POkud jo, tak fajn, klidna sila introvertni pomalicku se pohybujici skvrny. Proc ne.
    PIZI
    PIZI --- ---
    FRONEMA: Nerozumim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam