_BENNY: ; to ale chodí...:) Bez ohledu na to, jaké je tvé prostředí, ty se rozhoduješ podle toho, kdo jsi ty. Ty jsi vědomější a silnější člověk, než byli tamti lidé kolem tebe, a proto jsis vybral něco jiného než oni, dokázal jsi udělat rozhodnutí, že chceš žít jinak.
(mimochodem, to co si vybrali oni bych rozhodně nenazvala "žít pro přítomnost", člověk kterej na všechno kašle není přítomnej vůbec nikde, ani v přítomnosti, je úplně mimo...)
BOBBYLON: To je velice dobrá poznámka IMHO.
Taky jsem se musela dostat z naprosto nefunkčnímu prostředí, které by mně, pokud bych se mu bývala poddala a jen pasivně reagovala, vedlo k naprosto nanic životu. A cestu z něj ven jsem si musela hodně natvrdo vybojovat v mnoha stupních (a vlastně pořád to pokračuje, protože nějaké ty programy ve mně samozřejmě pořád žijí).
A udělala jsem intenzivní zkušenost s tím, že když jsem se takhle dostala z jednoho stupně bahna, měla jsem tendenci zaseknout se na dalším stupni, mít pocit, že mám "hotovo" a všecko chápu. A to byl velkej omyl, a pak časem se to naštěstí vždycky ukázalo, zdá se že moje duše není ochotná stagnace tolerovat, takže kdykoli se tohle stalo, ta vybudovaná úžasná realita se mi pak rozpadla, abych se musela pohnout. Ale to se neděje všem, někdo má víc možností volby a může si v ní klidně setrvat 30 let, pokud chce.
Naše společnost nás obecně učí nadměrné setrvačnosti, je zvykem nevyhazovat to, co už nepotřebujeme, ale donekonečna to skladovat a udržovat, ať jsou to věci nebo názory, a tak se tohle riziko týká nás všech a je na každém, aby si na to dal pozor, potom co (naprosto opravdu) něco dokázal..život je pohyb, změna, transformace, žádnej stupeň není konečnej.
Jedna věc mě opravdu baví...kdykoli se něco opravdu důkladně pohne, a najednou zjistím, že přijímám něco, co by pro mně před 2 lety bylo nepřijatelné nebo nepředstavitelné....nebo naopak už nestojím o něco, co jsem považovala za naprosto nezbytnej základ života... ;)