• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    KUATO: ale jo, znám švestku, jenom me nenapadlo ze to byla citace, myslel jsem ze to myslis vazne
    KUATO
    KUATO --- ---
    BDOWN: ty asi nejsi zadny vasnivy cimrmanolog, vid? :o)
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    KUATO: "neumi udržet ani opustit myšlenku" .........dává to smysl? Když myšlenku nemůže opustit, znamená to že jí udržel ne a když jí neudrží tak jí opustil :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: sam jsi to chtel. adios.
    PIZI
    PIZI --- ---
    OGMIOS: tohle zhasnuto a rozsviceno, to je tve cernobile vnimani sveta. Jini tam mohou mit mezi tim i sero. Nic proti tomu jak to mas ty, ale neco proti tomu pokud tvrdis, ze to maji mit vsichni stejne jako ty.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ja uz vlastne davno ani nemluvim o tom o cem jsem mluvil puvodne. jen tu z vas mentalne bleju nad tou intelektualni povysennosti, proti tomu budu vzdy brojit :D takze adios intelektualos :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: kdezto vase moudra se zakladaji na spouste radoby chytrejch komentaru a vysledku a vedeckejch clanku a knih. jo dobry, tak jste si to poskladali ale co z toho? asi vam to pekne zapada a muzete byt teda spokojeni. vest sahodlouhe intelektualni debaty o tom jak jste dobry jenze si tak maximalne honite ego. bud je zhasnuto nebo rozsviceno. tak si o tom nekde zase prectete a podebatte ;) :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JAMINA: a nebo s tim skoncovat, zalomit rukama pro nechapavost lidi a dat tomu nejake to dalsi milenium :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    寫在這裡,我看到了也沒用,我看到的只有一群偽知識分子,誰辯論和辯論,狗屎上 :D
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    JAMINA: jo MITTRON to byl :-))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    OGMIOS: pokud ti forma nic neříká, tak nám tady můžeš psát třeba čínsky, a bude to podobné - tzn. bavit to bude spíš tebe, protože my z toho nic moc mít nebudem a jen při hodně velkém úsilí v tom možná najdem, o co ti šlo a co naznačuješ. Pokud chceš sdílet, je třeba se trošku přizpůsobit naslouchajícím... Nebo tišeji a zkoumat a poznávat, co že s to vlastně poznal a proč ti nikdo nerozumí...


    INK_FLO: nemyslíš MITTRONa ? ,) Ten ten proud myšlenek ještě občas přišperkuje tečkama .. třeba takhle .... ale .. někdy nedá diakritiku vůbec .. radost to číst ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    INK_FLO: ja uz ho taky nectu. jak to ma vic jak dva radky, tak si prectu prvni, a zbytek preskocim. ja ti nevim, on pise, jake ma znalosti/zkusenosti a jak jsou nezdelitelne, ale mi se to tak uplne nezda. co vim o lidech, kteri maji taky nejake zkusenosti z mysticke praxe, tak vetsina jsou schopni velmi srozumitelne a konkretne mluvit o tom, o cem se mluvit da a o cem se mluvit neda, tak nemluvi. z OGMIOSe mam dojem, jako by byl furt napul zhuleny (neumi udrzet myslenku, ani opustit myslenku), i kdyz on tvrdi, ze uz kdovi jak dlouho nehuli. o jeho gramatice ani nemluvim, pise jako polovicni madar. jeste se tu pohybuje druhy exot, DRUGneco, ten pise jeste hur, ale ten zas ma v tech svych hruzach zasifrovanu casto nejakou uzitecnou informaci, pac zjevne ma zkusenosti. OGMIOS pise same plytke moudra jako "neprenositelna zkusenost", ale jimi okecava akorat individualni "to se mi libi, to se mi nelibi". tim, ze ho ignoruju, tak vlastne o moc neprichazim. nepamatuju, ze bych v jeho romanech nasel neco prinosneho. jenom z tech zkurvenych smajliku, ktere vsude cpe neumirnene, mam osypky.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    INK_FLO: vidis a me treba forma nic nerika. pokud mam trvat na jakychkoliv pravidlech tak jsem neflexibilni, pokud opomijim veci jen proto ze me irituje forma tak se ochuzuju. je to vlastne takovej rasismus cece :D ja kouknu na to zvysoka a bud vidim nebo nevidim. zhasnuto rozsviceno vid :D lol to je ale hnusarna takhle si hrat s vypinacem :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GAISAKA: hehe :D kritika je jen hra ego, stejne jako vse do te doby. je pravda ze kdyz to chces zjednodusit tak je bud rozsviceno nebo zhasnuto. bud to zijes a nebo vo tom debatujes :D
    F0N
    F0N --- ---
    GAISAKA: Neviem na co sa teraz presne pytas, ja som povedal co som chcel.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    F0N: A?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    OGMIOS: jak ti už naznačoval kuato - zkus ten svůj text trochu upravit a korigovat předtím, než ho pošleš. Oddychni si, přečti si to znova, přemýšlej, jestli je to srozumitelné a souvislé sdělení. Já už tvoje příspěvky skoro ani nečtu, protože tím, jak nepoužíváš čárky ani tečky, tak je z toho takový nepřehledný salát/slovní průjem, který se mi špatně uchopuje. Trochu mi tím připomínáš jedno IDčko, jehož jméno jsem už ale zapomněl
    F0N
    F0N --- ---
    Na tomto mieste by som rad zacitoval z piesne Time and space od zoskupenia Cinematic orchestra.

    Snad k veci:

    ...In joy and pain each one will grow
    For wisdom is so much more than what we know
    And every child will find their way
    Of living the whole life story day by day...

    A este by som chcel povedat, ze casto vobec nerozumiem o com sa tu rozprava - ale to mi nebrani zakricat ako ten maly chlapec ze CISAR JE NAHY DOBOHA :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    OGMIOS: přesně tak.
    pocit=forma=poznatelný, zkoumatelný jako forma
    co si vybereš=obsah=subjektivní /interpretace/.
    Jedno se nedá vyjádřit a druhý nemá moc ceny.
    Asi proto mystici z podstaty mlčí,)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    OGMIOS: Dobře. Chceš hártkór? Dostaneš hártkór, doslovně.
    V tomhle se "bande esoterique" stýká s jindou bandou, a sice křestíků.
    Ti tuto situaci komplementarizujou svou nechutí k evoluční teorii.
    Její prvotní implikace totiž je, že není nutný nikdo, kdo by evoluci řídil, ona je tím čím je právě díky a kvůli tomu, a je to její prvotní definiční znak, že je to neřízený /tj. naturální/ proces. A víra v boha coby stvořitele je jádrem celé křes´tanské stavby, ač se to dneska zdá jako nepotřebný haraburdí, celej začátek genesis kerej postuluje boha coby stvořitele je "jádrem dogmatu".
    A teď dávej dobrý pozor.
    Další implikací evoluční teorie je druhová specificita (tj stejnost) ""forem"" prožívání a myšlení na neurokognitivní úrovni
    Prosím, forem, ne obsahů. Obsahy jsou podmíněné kulturou, situací, a jsou tím příslovečným nepostižitelným, opravdu ti nemůžu vidět do hlavy a konkrétně popisovat. To jsou ale obsahy myšlení. Pak existujou formy myšlení, a ty jsou právě - pokud nemáš závažnou změnu na mozku atd - stejný , ať seš čech nebo afričan nebo inuit, mladej starej ženská chlap(do jisté míry), teď nebo v pravěku. Sme prostě lidi, a aby lidi fungovali, pohybovali se a tak, muší, lapidárně řečeno, v tom bejt nějakej pořádek.
    Já teda nemlžu říct nic o obsahu tvých myšlenek a zkušeností, ale relativně hodně o jejich formách. A ty obsahy jsou jen tvoje interpretace /primárně kulturní, ikdyž dneska ne monokulturní, tak si lidi myslej že ve velku kultury už tolik nejsou. jsou, jen neznaj antropologickou definici kultury,)/, a ty mě kámo promiň až tak nezajímaj, ty sou většinou zajímavý až v kontextu lidí co se nějak přirozeně proslavili jejich kvalitou, která se určuje především schopností "to" předat (viz 10., nejvyšší pradžnáparámitá bódhisatvů,někdy se říká oddělující buddhy od bódhisattvů dokonce. umění dokonalosti v prostředcích)...
    Takže použiju-li tvoji metaforu.
    není až tak podstatný, co si myslej herci v televizi nebo lidi před ní, i když na to hlavně sociální a další moderní vědy v posledních pár desetiletí vyvinuly nástroje a metody, o jakých se ti nesní, ale podstatný je, jesi je rosvíceno nebo zhasnuto.
    Když je rožnuto je rožnuto, když zhasnuto tak zhasnuto. Je toho málo co víme, ale víme to na beton. A vzhledem k širšímu kontextu "nás a toho co víme" v - jak říkal Masaryk - specie aeternitatis, pak zcela "malé" a konkrétní vědomí toho že je rožnuto /co se děje na neurologické úrovni/ celkem stačí.
    To je zas o tom jak zkušenost /třeba tu stejnou/ musíš spíš než bys ji prodával hned na každým rohu promlít spoustou kririky, aby to co ti zbylo mělo nějakou validitu a byls to schopen nějak obhájit.

    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GAISAKA: jo rodit stafle, sem rikal ze kazda existence a jeji cesta zkusenosti je jedinecna :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam