KUATO: kamarád nedávno vyřkl nahlas svou teorii, že by bylo ideální zařídit na puberťáky nějaké "koncentrační tábory" se speciálním režimem a čtyřma hodinama hraní na klavír denně :))) Po pár letech by se vrátili prý kultivovaní a vybouření.
Jako samozřejmě drsnej humor, ale každopádně respekt všem rodičům (navíc teď mi příjdou leckteré děcka pubertální už tak od 6ti let pomalu - psychicky, of course. ).
No každopádně to nemá ani jedna strana jednoduché a je to fakt Dílo, vychovat děti.
Mně třeba moje máma poprvé v životě řekla, že si mě váží, až když jsem v 16ti zdrhla s kamarádkou z tábora a máma tím pádem pár dní netušila, kde jsem (ještě nebyly mobily ani net, naši neměli telefon a já naivně netušila, že je pořadatelé tábora informují o mém výletu do neznáma). Do té doby mě jen sekýrovala, jak dělám všecko špatně, a přitom asi měla pocit, že mě tím nějak vycepuje nebo co. Každý děláme, co můžem a považujem dle sebe za správné, a ne vždy ten recept je nejlepší. Ale...vlastně si nestěžuju :) žiju, a je to zajímavé se vším všudy;)