• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: léčení ducha a života skrze tělo
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Tohle bude hodně dobrá akce :)
    EMBODIMENT - Somatické zpřítomnění - 4hod.workshop / Eugenie Grobler a Marius Strydom
    http://www.letacek.cz/cviceni/praha/848
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    pěknej rituál, co bude na Ozoře :)
    O.Z.O.R.A. Psychedelic Tribal Gathering Festival - 7-12. August, 2012 - Wheel of Wisdom Course
    http://www.ozorafestival.eu/articles/wheel_of_wisdom_course
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    PAULMUADDIB: Tohle je esence současného trendu. Umění, věda, politika... Já tomu pracovně říkám harmonizační přístup.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    KUATO: Povídka je poměrně zajímavá, článek už méně.

    Chvíli jsem měl dojem, že článek bude používat povídku ke kritice myšlenek kolem „njúejč“, které taky dává důraz na to „je to jak to je, přijímej, nehodnoť, nerozporuj“.

    Nicméně mě to přivedlo na myšlenku, že smysl je ve spojování zdánlivě protichůdných přístupů. To,že akceptujifakt, že všechno může být jinak a že všemu rozumím chybně neznamená, že nemohu mít pevné názory a východiska. To, že něco považuji za své pevné východisko, neznamená, že na něm budu slepě stát a nenechám sepřesvědčit o očividném opaku. To, že jsem schopen obrovské lásky a něhy, neznamená, že nedokážu případného agresora, který by chtěl ohrozit objekty mé lásky, zničit obrovskou silou...
    KUATO
    KUATO --- ---
    Dobrý literární text
    http://www.blisty.cz/art/63763.html

    a nezapomente si precist i tu povidku, na ktere je tam odkaz!
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BROZKEFF: teda, už se toho děje tolik, že by bylo nejlepší umět se rozdělit na několik bytostí a každou poslat někam :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Ahoj,

    zvu vás první červencový víkend k nám do Žďáru na zahradu, v plánu je informační, emoční i materiální sharing všeho druhu:

    Výjezdní Sešlost ve Žďáře 6.-9.7.2012 - Divinorum.cz
    http://divinorum.cz/seslost/vyjezdni-seslost-ve-zdare/

    součástí akce je nějaká práce na zahradě, sklizeň jahod, výměna semen (kdo má), prohlídka po zahradě s komentářem na téma "Permakultura - WTF?", vzájemná inspirace, atd. akce je průtoková od pátku do pondělí včetně,podle toho kdo má kolik chuti a času, standardně je počítáno s víkendem. Netuším co se z toho nakonec vyklube, beru to jako dobrou šanci aby se lidi co je zajímají podobné věci trochu propojili, něco se navzájem naučili; a konečně, jelikož před tím i potom budu týden pryč, pomoc dalších brigádníků při sklizni jahod a dalších pracích na zahradě se určitě bude hodit! (A jelikož celý pozemek má asi 400m2, tak to bude hotové raz dva)

    přihlášky na jednotlivé části víkendu přes Doodle: http://www.doodle.com/rxprtk8z7bcaefxb

    platí se akorát ochotou sdílet, pokud by na místě něco chybělo (jídlo) dá se to v místním krámku koupit, ale pokud všichni něco z domu vezmou, lze se domnívat, že to bude OK :)

    pozvánku můžete dál šířit, stop stav dám až kdyby to vypadalo, že to přerůstá přes hlavu (40 lidí apod,. uvidíme jak velká poptávka vůbec bude ;-))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MTO: Doporučuju přečíst si to i v originále, překladem to trošičku ztratilo.
    Health Ranger wonders how people look at the obvious and don't see it - here's the answer
    http://www.naturalnews.com/035791_denial_reality_delusion.html

    A pod tím jedna reakce, která je taky dost podnětná:

    Art Martin · Top Commenter
    The term "denial" is crap and not the correct answer. "In the last days, men shall creep in unaware and teach lies, and these lies shall be taught as truths." This has been happening for centuries. We're taught lies by people of "authority".
    ( doctors, lawyers, clergymen, professors, presidents, TV news people, etc, etc, etc), who they themselves have been taught these very same lies and believe them to be truths. It's more commonly called "brainwashing." Most people have lost the "gift" of discernment and can no longer think for themselves, no matter how many degrees they have, no matter how many years of "higher education" they have, they still have very little "common sense" and believe if it didn't come out of a text book, it's not true, and vice versa, if it did come out of a text book, it's gotta be true. This brainwashing has been so subtle and successful that people refuse to believe that they've been brainwashed. Why? Because the "authorities" have been brainwashed too and don't believe "that could ever happen to me."
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MTO: To je moc dobrý. Úplně přesný.
    MTO
    MTO --- ---
    Proč lidé nevidí to, co je očividné? | CEZ OKNO
    http://www.cez-okno.net/clanok/emocie/proc-lide-nevidi-to-co-je-ocividne
    KUATO
    KUATO --- ---
    Oskenoval jsem z odborných včelařských překladů, možná by mohlo někoho zajímat.

    1/ Využití propolisu při hubení škůdců na rostlinách

    2/ Apiterapie
    - apiterapie při léčení mastopatie
    - o alergii a propolisu - anestezie propolisem
    - mateří kašička a propolis
    - med při onemocnění žlučníku
    - med proti senné rýmě
    - léčba včelími mrtvolkami (velmi zajímavé)
    - medové koupele při neurozách
    - využití medu v urologii a gynekologii
    - mateří kašička coby léčivo

    http://kuato.wz.cz/PropolisChraniRostlinyPredSkudci.pdf [2MB]
    http://kuato.wz.cz/Apiterapie1.pdf [12MB]
    WILL
    WILL --- ---
    F0N: Ty zvuky na pozadí zní jako zběsilé klikání myší:)
    F0N
    F0N --- ---
    no ja musim :)
    I Play Computer Games… And Meditate
    https://vimeo.com/29099567


    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CONTINUITY: počítačové hry a vůbec obsluha počítače a různé geekovské věci jsou často spíš právě tím vymístěním vědomí do té obrazovky a toho světa na ní, a totální odtělesnění. viz tělesná pozice a (ne)schopnost udržet rovnou páteř. proti "flow" ve smyslu intenzivního prožívání *tělesně* zakotvené skutečnosti+interakce těla s okolím (resp. jednota těla-a-okolí) to je hodně odlišné. Fyzické tělo je základní spojnicí nás s fyzickým světem, takže skutečnost zakotvená ve fyzickém těle je nadmíru důležitá, ale i to "astrální" tělo je naší součástí a když to ignorujeme, nebo to nemáme pod kontrolou, neumíme se v těch astrálních světech pohybovat... tak taky o něco přicházíme, zejména proto, že je pak snadné padat do materialistického redukcionismu (všechno redukovat na potřeby fyzického těla a fyzické skutečnosti)...

    'Tricky' je ten výraz "plně přítomen". Plně přítomen v *jakém* těle/dimenzi? Když sedím 12 hodin nepřerušovaně u počítače a dělám na tom nějaký hacking, tak splynu s tím obsahem, který modifikuju, a samozřejmě v tom jsem "přítomen" tak plně, že nevnímám nic jiného - pozornost je 100% zaměřená na ty obsahy v tomto světě. Když budu co pět minut přejíždět pozorností do fyzického těla, tak samozřejmě už po dvou hodinách zpozoruju, že to je pro fyzické tělo nezdravé pořád tak sedět na jednom místě, a začnu mít chuť si jít zaběhat... tím vzniká distraktor a i když si řeknu "ok ještě budu půl hodiny potračovat", pokud na fyzické tělo mezitím nezapomenu, bude mě to tak rušit, že už stejně nic pořádného v tom "astrálu" neudělám, protože ty fyzické potřeby převáží. Totéž třeba u potřeby jídla. Mám zkušenosti jak s tím fungováním v mentálních sférách, kdy klesá potřeba jídla, neřeším moc kdy jím, sice jím jakoby "nezdravé" věci typu čokoládová tyčinka, ale zase snínm jednu za celý den, takže je tělo celkem čisté, protože se necpu kontinuálně. Znám i stavy, kdy se si ujíždím na jídle a pak je celkem jedno, co jím protože toho jím "agregátně" víc než je zdrávo, a moc pozornosti je zaměřené na to jídlo (protože nasycenost vede k té blažené otupělosti, víme;))


    Není to jenom o pozornosti ve smyslu soustředěnosti a nerozptýlenosti - to je půlka rovnice
    Tou druhou půlkou je záměr

    Celek tedy je ono známé "intention + attention".
    MTO
    MTO --- ---
    "Lenošící člověk je pro mě filosof," říká Tom Hodgkinson — Osobnosti na ČT24 — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/exkluzivne-na-ct24/osobnosti-na-ct24/179584-lenosici-clovek-je-pro-me-filosof-rika-tom-hodgkinson/
    EVA_
    EVA_ --- ---
    Bolek Polívka - Nebe na zemi - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=OSbyHKF4lwk&feature=related
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: No...drogy ne, já si v životě nedala ani jointa. Seděla jsem, pozorovala jsem vodní hladinu, hrála mi muzika a já najednou byla vším. Stromem na Václaváku, vodou v potoce, a.t.d., na počátku bylo slovo, trvalo to celkem šest dnů, sedmý den odpočinek, pak obrovská makačka, začala jsem třídit, co se třídit dalo, popsala jsem stohy papíru, ale všechno bylo v pořádku, měla jsem směr, stavěla jsem nový svět. Jen jsem byla zamilovaná, chtěla jsem toho kluka/učitele pro sebe. Byl ženatej a měl svou ženu rád. Když mu došlo, o co jde (nic jsme spolu neměli), začal kličkovat, mít míň času a tak, prostě jsem byla druhá a to se mi nechtělo, jiný způsob nebyl...tak mi prostě bouchly saze, řekla jsem, že chci, aby to skončilo, to asi s úlevou přijal, a ono to skončilo. Ale nejen ten "vztah", ale i ten stav. Byl to "jinej stav", takže to ukončení fakt bolelo. A najednou jsem byla sama v ruinách: celej můj svět byl sesypanej a všechny moje čakra makra představy o nebesích taky.
    Vztahy: povrchní, téměř žádné. Rodina: v troskách, všichni chlapi v dluzích, brácha po smrti. Finance: -15 mega, ručila jsem. Duchovno: průser. I v práci to bylo naprd.
    Je to dvanáct let...osm let jsem vdaná. Narodily se mi dvě děti. Mám splaceno. S rodičema docela komunikuju a oni se mnou. Zmýlila jsem se v nich. Nejsem nejpopulárnější ve vsi, ale když mi dojde nafta na dálnici, přijedou kamarádi i pod vlivem alkoholu a nevykecaji to na mě mýmu muži, který mi neustále říká: "tobě jednou dojde nafta". Duchovno je průser i dál, ale když o tom můžu takhle psát...dík.:-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HELA: meditace je samoregulujici pokud si ji samoregulujici udelas. Treba hodne nas tady ma zkusenost s tim jogovym AYP tam je to jeden ze zakladnich principu - self-pacing. Praktikovat mas systematicky denne pravidelne furt to samy, a sledovat, co to s tebou dela v dennim zivote. Podle tech ucinku si bud pridavas nebo ubiras ruzne dilky, je to takove lego. Dalsi dulezity princip rika v zasade to samy: Guru is in you; system jsou jen nastroje, na tobe je abys to pouzila a regulovala si to podle toho, jak se citis. Asi nutno zkusit jak by ses s tim citila. kdyztak napr. www.ayp.cz nebo klub na nyxu

    ad walking meditation (da se googlit): mam nejaky drobny zkusenosti z vipassan. Meditacni instrukce je zhruba: oznac si body A a B. Chodis A-B a zas B-A nejakou dobu treba pul hodiny. Snazis se co nejvic si uvedomovat proces chuze, pomalicku jdes, a snazis se vedet co nejvic o tom jak se ti zvedla jedna noha, posunula se, dopadla, zvedla se druha noha.. idealne i mezifaze mezi tim. Nekomu to muze byt tezke, ma co delat aby zaregistroval zakladni faze kroku. To nevadi (to je fuk), proste se snazis co nejvic byt se svym krokem. Jak uz to u sutrickych skol byva, neni zadna predstava o tom, co bys tim jako mela dosahnout, co by se ti melo stat, jak stav by mel nastat atd., ... proste vedome chodis. Kdyz si vsimnes ze tvoje pozornost je u neceho jineho nez u chuze, zastavis se a zase pozornost nahodis a jdes dal. (Nesnazis se pohyb pozornosti, myslenky atd. nejak potlacovat nebo menit; proste cil je soustredit se na chuzi, do toho mysl prsi, to ignorujes a stale se vracis k chuzi.)

    Bubnovani nevim. Mne vzdycky kdyz jsem pobrala konkretni rytmus to prislo spis transovni, ze clovek snadno uleti nekam uplne kamkoliv :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    EVA_: ale, bud v pohode :)

    ad cesta do nebes a zpet: pokud mas nejakeho pro tebe duveryhodneho ucitele, ktery rozumi te situaci a ma pro tebe nejaky nazor, je to bezva. Tady tyhle ty super povznesene stavy byvaji krajne neprehledna zalezitost. Na jednu stranu blaha a slasti jsou zaklad, o tym zadna, ale na druhou stranu, fakt kdo vi co se ti to tehdy delo.

    Ja od meditaci spis chci abych si mohla vice delat co chci. (Nebyla furt vlacena svym naprogramovanim atd.), spis nez nejaky konkretni napr. emocni stav. Samozrejme, kdyz se clk citi dobre a v lasce, jde to taky lip. Jak to popisujes mi to trochu prijde jak stavy na drogach, tam se taky obcas vyjevuje co by clovek touzil zazivat. Ale pozor! Fakt netusim jak to mas a jaks to mela, zda to bylo true ci untrue, zda to chtit znovu a lepe nebo obloukem vyhnout... myslim tu paralelu jen v te dramaticnosti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam