• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: Mapy k extázi jsem četla a mám vyzkoušeno, spousta z věcí tam se mi moc líbila a osvědčila.


    KUATO: "zadne zabehnute nabozenstvi nestoji o to, aby lide rychle dosahli, protoze takovi lide nedelaji, co se jim rekne, ale co uznaji sami za vhodne (podle okolnosti), cimz narusuji ustanoveny rad a stabilitu"...Co zen? Ten přece "náhlé procitnutí" uznává, čímž se liší od tibetského.
    Možná jsem příliš odvážná, ale myslím, že zaběhnutá náboženství nemusejí vždy vykládat "záměr nebes" úplně správně.:-) Přece by někoho nenechala "rychle dosáhnout" jen tak. Přinejmenším se takový "narušitel řádu a stability" jednou unaví, vyplázne nahoru jazyk, zařve, a padne na kolena v pokoře a slzách...imho.:-)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    GAISAKA: zavedl jsem do svého repertoáru přehrabání svrchní vrstvy hrabičkami zejména za účelem ochrany před vysycháním půdy. vytvoří se tak sypký "půdní mulč" co zabraňuje aby půda vysychala dál do hloubky. teď jak jsou ty vedra a stále tu neplánuje pršet to není úplný nonsense.

    YMLADRIS: žádná world domination. ale zase...ano, něco *chci*, např. diverzitu a "jedlost". Toleruju lebedu (zejm. tu fialovou) a další plevely co znám a vím, že jsou jedlé. Jetel a bobovité nechávám, aby obohacovaly půdu dusíkem. Nechávám všechno kvést jak to jen jde, odkvetlé květy neřeším a nechávám to až na výjimky udělat plody/vysemenit. (Výjimkou je zlatobýl kanadský, co jsem dnes dokonce velmi radikálně omezil a co mu neplánuju dovolit se vysemenit. Květy hezké, ale nechci to všude. To samé s bršlicí, na zahradě je jen za kompostem a u jahod a nechci ji všude.) [Dnes jsem objevil, že mi od souseda spadly na pozemek bílé rybízy a semínka z těch bobulek mi tam začala růst;-)] Jinak na volná místa s oblibou rozhazuju semena co najdu všude možně a nechávám ať si to tam roste. Oblíbenou zábavou loni na podzim pro mě bylo sbírat semena květín co jsem viděl po městě nebo v jiných zahradách, mám toho teď plnou krabici se sáčky s nápisy "modrá kytka z loňskésměsi", "okranžový aksamitník ze zelňáku", "bílá kytka z prahy" etc. Kdybych chtěl mohl bych se už po jediném roce pustit do land artu a udělat takovou tu květinovou mandalu :) ale fakt je, že v prvním plánu řeším tu jedlost a estetiku nechávám povstávat spontánně z té posvátné geometrie co ty kytky a zelenina generují, nějaké explicitní záměry nemám. Ale příští víkend jsem pozval kohokoli aby mi tu přijel a třeba tu bude někdo s nějakou echt estetickou vizí co není ani v modu "world domination" ani totální "laissez faire".
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: no jo, tos pekne vystihla - zenske primarne zdobi, muzske primarne zfunkcnuje a vyrabi
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: v brne tam byl uvedenej mail nejake holky ktere jsem psala jestli to fakt bude, ale v praze koukam nemaji uvedeno nic, tak asi mivaji ucast dobrou a neni co resit. Mozna zajdu v Brne :) diky za pripomenuti tohoto smeru..

    jeste prihodim (pac predchozi video je takovy na mne az moc uspavacim ezo- hlasem...) jednu gabrielle - stara zenska (1941), ktera je mlada.

    Gabrielle Roth "Embodiment" - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=GAMSmgLq4Gc
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    YMLADRIS: ja na to vcera koukala a moc se mi to libi a v kalendari mam napsanej uz ten otevrenej vecer. nevis jestli je natolik otevrenej ze se tam ma jen prijit bez napsani nejakyho mailu predem nebo tak? to jsem tam nenasla
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: pokud zaujme ta Rothova, muzu pujcit jeji Mapy k extazi. Je pro mne celkem duveryhodna, takova tanecni samanka bez samanismu.. knizka rozebira veci uz se zase spis pres hlavu, coz ja delam normalne :), takze si z toho moc nepamatuju, ale po prakticke strance ma koncept Inner Wave, spojila pet rytmu - flow stakato chaos lyrika a klid, coz se da snadno praktikovat jako trochu strukturovana a pritom hodne volna praxe. vlna vede do still pointu, mistu kde je klidna mysl a proste se je; :) jak uz vsechny tyhlety cesty a meditace vedou. Coz se mi libi, ze se da tancit, tancit, tancit a hlavou neresit, ale knizku si samozrejme precti, pokud chces. U nas to uci ta Raduca Vojackova, takova zenska, pripada mi fajn si k ni jit vyzkouset ruzne veci, tak uvidis jestli zaujme.

    na videu z toho delaji trochu umeni :) ale tak asi je to bavi


    The Wave Dance by Gabrielle Roth - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=8cYYzcTzm6Y


    nejlepsi by bylo kdyz by nejaci djove delali takove treba pulhodinove sety poskladane takhle, zadarmo nenapadne to tlacili do obecenstva :) (protoze jak se z neceho delaji "seminare" tak uz je to zas za hodne penez a lidi tam chodi jinak naladeni nez treba na psycko).

    druha pulka ve mne podotyka, ze to uz je zase cely slozity a konceptualni, jakych 5 rytmu, proste je potreba tancit, otevrit se, tancit, otevrit se, tancit, ... :) a hudba hraje leckde, jenomze jenomze zase tam byva desne nakoureno. enjoy!
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    F0N: presne tak :) a vypada to ze muz uz podlehne natlaku a nainstaluje sit i dovnitr (ma obavu ze spadne zed). zasadni vynalez, tahleta sit


    BROZKEFF: oho! dzungli mas fakt nadhernou... ja bych z ni takhle vysla a rozvijela ji dal ... :) mozna rozdil mezi zenskym a muzskym pristupem? ja to pestuju pro krasu. co nejvic a nejdyl kvete nebo se nejak elegantne tvarove produciruje, to je nejvic vitany :). zalivani mi nevadi. rano zkomatizovane dojdes do obyvaku/v lete na terasu a koukas na rostliny, kterym je to cely naprosto jasny a se akorat roztahujou za sluncem ve snaze zdobit a prispet ke krase.. vetsina kytek je obscenne slastiplnych jak na perniku :) (pardon), fakt nic neskryvaji a jdou si za tim

    .. zatimco tebe predpokladam tesi hlavne world domination, ze rostliny plodi dle tveho zameru a prospivaji pod tvou spravou a nevadi ti, ze musis na zahradu slozite chodit a slozite tam pracovat. k tomu jsem jeste nedospela :)
    F0N
    F0N --- ---
    YMLADRIS: jaaj a ta hupacia siet tam - nirvana! :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    BROZKEFF: Neříkej že pleješ,))
    takovej un-naturalismus,))
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    YMLADRIS: pěkný kytky, dobrá práce :) já na květináče v bytě nemám trpělivost, když na to neprší samo, tak to neberu, člověk aby pořád vytvářel uměle jakési pseudopřírodní mikroklima---;)

    a propos, zahrada po 5 měsících nepřítomnosti zahradníka
    https://picasaweb.google.com/115551517855988543399/120627GardenTheJungleJustAfterArrivalOfTheGardener
    momentálně work in progress ji posunout trošku civilizovanějším směrem
    a v neděli jdu na exkurzi do zahrádkářské kolonie si vybrat dalších 200m2 na které mám zálusk přidat do své správy (zn. dýně hokkaido)

    znáte tohle?
    „Chceš-li být šťastný jeden den, opij se.
    Chceš-li být šťastný jeden rok, ožeň se.
    Chceš-li být šťastný celý život – staň se zahradníkem.“
    :-P
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    YMLADRIS: A "kytky" dělaj i chlapy,)
    Škoda že nemám prístroj digitálně propojitelný, taky bych se pochlubil,)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: kytky musis... :) to je zasadni.

    terasa u nas letos



    a brozkeffuv nazor na problematiku

    KOMATSU
    KOMATSU --- ---
    F0N: Mistře, můžu hrát počítačové hry při meditaci?
    Jistěže ne!
    Mistře, můžu meditovat při hraní počítačových her?
    Jistěže ano!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    YMLADRIS: jo tanec jako cesta, jak to pises mi zni velmi blizce a tak nejak mi na to neco rika ze bych to mela zkusit :) vseobecne mi dava v posledni dobecim dal tim vic takovy primarni uspokojeni delat "zensky" veci, tu zutulnovat byt, tu upect kolac, tuhle vytahnout bavlnky a udrhat neco hezkyho, mam z toho takovej pocit spravnosti. takze zkousim vymyslet co dal tvorit, premyslim o porizeni kytek domu, a to tancovani by mohl byt taky spravnej krok....uvidime kam me tohle zavede, dekuju za odkazy, prozkoumam to
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARUMA: jediny problem je, ze.. vidouci se skoro nikdo nerodi, skoro vsichni to nejak nabyvaji behem zivota ne az tak zridka ve velmi kurioznich situacich (vim z doslechu o jednom, ktery se ozral jak dobytek, rano se probral z opice a rozpomenul se na byvale inkarnace a otevrel se mu vnitrni zrak, znamy dlouholety hermetik nedavno na akupunkture jak se mu srovnala energie, tak mu to najednou naskocilo - vize egyptskych bozstev, napojeni na predky jeho linie nauky, proste nejaky realizacni pochod..).

    "zadne zabehnute nabozenstvi nestoji o to, aby lide rychle dosahli, protoze takovi lide nedelaji, co se jim rekne, ale co uznaji sami za vhodne (podle okolnosti), cimz narusuji ustanoveny rad a stabilitu".
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: Jo. Vsechno je mozny. Nicmene, za predpokladu, ze jsme ty zviratka ze safari (nevedomost, samsara, etc.) je experimentovani se skillfull means dvousecna zbran, protoze zviratko jedna primarne na zaklade impulsu vlastniho ega, ktery bejva dost casto lliny, vycurany a dela vsecko proto, aby nemuselo konfrontovat samo sebe. Chapeme se? :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: ja tomu rozumim a nerozporuju te. tento aspekt tu urcite je. vyflaknes se na cosi (tezko rict jednoduse na co).

    Ale zaroven to ma i jiny aspekt, ze cim dal vic se stira rozdil mezi tebou a ostatnima. Jako by, kdysi ses snazil abys byl "stastnej" (nebo neco). Ted na to treba kasles, ale koukas ze neco v tobe jedna, aby ostatni byli stastni. Aby to pokracovalo efektivne, pouzivas vsechny prostredky kterejch jses schopen, vcetne toho ze se dobre staras sam o sobe abys mel fajn energii a frcelo to. Celej ten komplex "my vsichni". Cili, zopakuju, pokud si nekdo jde zatancovat, tezko muzes zvenku posoudit, zda dela zrovna to nejlepsi pro svet co mu vyslo jako nejlepsi, nebo nedela. Ze ty bys treba zachranovat sebe a bytosti tancem nevedel jak, neznamena, ze zadna zenska taky ne :). Tedy z mnozstvi a sortimentu aktivity daneho cloveka nemuzes jednoduse vysuzovat, zda prcha pred sebou a prazdnotou, nebo zda ma energie na rozdavani. Leda by ses ho zeptal nebo tak. Chapem se?

    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DARUMA: btw. Trungpa Rinpoche tomu rikal "genuine heart of sadness".
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KUATO: Hele, nejsem zadna Matka Tereza. Delam to primarne pro prachy a abych mohl jezdit do tej Indie. :-D Ale jsem za tu praci rad. Ma to neco do sebe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam