• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    PIZI
    PIZI --- ---
    LIESKOVEC: Než někoho seženeš, můžeš zkusit co nejvíce omezit výrobky ze zrní (pečivo, knedlíky...) a maximalizovat příjem omega3 kyselin. To první je prozánětlivé a to druhé protizánětlivé.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    MASOO
    MASOO --- ---
    CONTINUITY: zatim existuje
    Literární recyklace v Café NONA | NOVÁ SCÉNA
    http://www.novascena.cz/cs/aktuality/516.html
    Školská 28: Komunikační prostor / První pražská veřejná úschovna opuštených knih Jaroslava Haška
    http://www.skolska28.cz/page.php?event=264

    uz mam v planu tam neco odlozit;)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Na svět přišel bílý bizon, američtí indiáni rozezněli své bubny - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/v-usa-se-narodil-bily-bizon-d0v-/zahranicni.aspx?c=A120730_151316_zahranicni_aha
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: jasne, souhlasim. ja taky nemam zadne postapokalypticke knihy, ale mam plno knizek o mystice, ruznych duchovnich smerech, grimoary a traktaty, knihy o zahradniceni a vcelareni a tak. no a tohle ma platnost furt stejnou.

    CONTINUITY: tohle zni skvele, ten system na Zelandu :o)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    respektive, ono není nutný zakládat, třeba už někdo takovej prostor provozujete nebo znáte, kdyžtak doporučte :)

    teď mě potěšilo, že časopisy můžu nosit ke kámošovi do kavárny, ale knihy co mám jsou specializovanější než časopisy a chtěla bych někam, kam choděj lidi, který opravdu zaujmou :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    S těma knihama je to složitý ;) Nedokážu se ubránit je kupovat, prostě přichází touha po konkrétních nových informacích nebo příbězích, teď třeba čtu novýho Umberta Eca, a je to tak k věci k tomu, co prožívám (vybrala jsem si úplně náhodně v knihách na hlaváku), že až husí kůže.

    Ale co pak s těma knihama... Vracím se jen k několika málo, v tuhle chvíli mám v knihovně asi 3, které si chci nechat....a i těch bych se klidně vzdala a třeba si jen poznamenala titul, abych ho mohla lidem doporučovat a někdy si koupit znova :)

    Ale když už ty knihy byly vytištěny, a jsou fakt dobrý...

    Chtěla bych založit nějakej druh veřejnýho prostoru, respektive poloveřejnýho, kde bude procházet hodně lidí, hodně lidí spřízněnýho myšlení :), kam bych mohla ty knihy odkládat do knihovny, a lidi si je mohli číst, půjčovat, odnášet, jak bude kdo chtít, zkrátka budou dál žít vlastním životem. To mi přijde důležitý, aby žily dál, neskončily ve slepý uličce, v khnihovně kde už je nikdo nečte a nikoho nezajímají.

    Z tohohle pohledu byly super knihovny v backpackerech na Zélandu. Každej hostýlek měl fajn knihovnu plnou zajímavý literatury, lidi totiž jak cestujou, dočtou knihu, u který relaxovali pár večerů, odložej ji do knihovny tam, kde zrovna jsou, a vyberou si jinou :) Super systém imho, jedna kniha může přinést radost a informace mnoha lidem, a sloužit tak, dokud se nerozpadne. A pokud si ji někdo fakt zamiluje, třeba si ji nechá, taky pohoda :)

    Teď jsem se chystala nechat pár knih tady v knihovně domečku. Ale v domečku se nic neděje :(....přestává se mi chtít je tu nechávat, vypadá to jako slepá ulička, půjdou někam jinam.

    Už by to asi pomalu chtělo, založit alespoň něco jako privát klubík pro lidi z nyxu :o)
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Ano jasně. Je to o zvážení nákladů a zisků každého soudruha. Pro mě náklady na starost o papír převyšují zisk z papíru. Třeba pravděpodobnost, že budu nějakou z těch papírových potřebovat tak nutně aby to vyvážilo nutnost věnovat jim místo v mém bytě. Navíc knihy s návody na postapokalyptický život, nemám asi žádné.
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: ja v e-podobe ctu jen knihy, ktere ctu "z prdele" a ke kterym uz se mozna vickrat nevratim. knihy, ktere mam ke studiu, nad kteryma musim premyslet a tak, tak ty mam do jedne na papiru - bud koupim, nebo vytisknu a svazu. knihy na papiru jsou nejakym zpusobem "zive" a lip se s nimi pracuje.

    imho ma smysl mit ty zasadni knihy v papirove podobe, protoze kdyby se neco posralo a prisli jsme o elektronicke zarizeni, tak knihy na papire budou stale nosice informaci, kdezto ty v e-podobe budou nedostupne.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DARUMA: Anne Cheng, Dějiny čínského myšlení (podáno komparativně, odpovídá zadání).

    Populárně vědecké, ale imho. velmi přesné zestručnění: Robin Skynner, John Cleese: Život a jak v něm zůstat naživu, str. 147 - 185
    MASOO
    MASOO --- ---
    DARUMA: ja vim, ale kupovat si ho presto nehodlam;)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MASOO: Kindle nema monitor ani klasickou obrazovku jako pocitac. Obrazovka Kindlu nesviti a vypada to jako papir.
    MASOO
    MASOO --- ---
    kdyz me to nebavi furt koukat do monitoru...
    PIZI
    PIZI --- ---
    DARUMA: Jo, eknihy. Zařízení není až tak důležité. Problém je, že u nás se eknihy moc neprodávají, takže zatím prostě knihy moc nekupuju. Čtu v angličtině knihy co upirátím na netu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    PIZI: Takze Kindle?
    MASOO
    MASOO --- ---
    MASOO: navic pulka z nich, jak na to koukam, je z rodinneho fondu, tak se vrati, kam patri
    MASOO
    MASOO --- ---
    PIZI: no ja uz je taky nekupuju, obcas dostavam, ale zaroven posilam i dal a nebo je prodavam/daruji, ale ty co mam a nejak me oslovili, tech se zbavit uplne nechci...
    navic u rodicu v dome je jeden prazdny regal pro dedovi knihomolovi, takze tam to pasne jak prdel na hrnec;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Knihy už odmítám kupovat papírové. Právě z toho důvodu, že je to koule na noze. Minimalizuji svůj majetek a učím se zbavovat se stále dalších lpění na majetku a knihy do toho patří také.
    MASOO
    MASOO --- ---
    INK_FLO: jo mela bych vypnout compa a jit si cist;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    dobrej vtip na téma knihy



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam