GAISAKA: jasne, to uz jsem si trochu zaprehanel :) ale ovladani pokrocileho strojirenstvi, zakladu chemie a elektroniky je pro me do znacne miry urcujici faktor nezbytneho meritka celeho projektu. muzu odjet na chatu okopavat si svuj vlastni zahonek, prestat travit cas dopisovanim si s vami a mit svet na haku. jenze me by to prislo jako mrhani nasim spolecnym potencialem.
PIZI: cybervesnice tak, jak ji vidim ja, bude v prvni fazi plna lidi vychovanych mestem - logicky se to sejde nekde uprostred cesty a vylidneni nove vznikle udrzitelne visky bych se, zvlast behem otresu ktere nas cekaji, nebal. dal uz tam lidi budou drzet hlavne ty socialni vazby, ktere nevyhnutelne vzniknou. a navic berte v potaz, ze takovych vesnic, kam vyrazit na zkusenou, bude spousta a treba dokazou nabidnout zajimavejsi perspektivu, nez kolabujici mesta. a treba taky ne. neni nasim ukolem mlade drzet nasilim doma, ale naopak je podporit tak, aby se na nasi uroven poznani dostali daleko drive nez my a mohli jit jeste dal.
YMLADRIS: podle me je nasili i to, kdyz banka vyhodi z bytu cloveka, ktery si nemuze dovolit splacet uroky, protoze prisel o praci kvuli splasknuti bubliny na trhu, kterou vyvolala banka nemoudrym investovanim jeho vlastnich penez, ktere zaplatil za predrazeny byt o nejz ted prisel a banka byla navic rekapitalizovana z dani tohoto nestastnika. divim se, ze se jeste nestrili kravataci, ale na kazdeho jednou dojde :) on je trilion na ucte v bance k nicemu, kdyz si lide opet plati rajcatama..