• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: to vypada, ze "k tomu mas co rict" :)
    tak se nebabrejte v tom, co kdo a jak myslel a rozvinte myslenku toho jaka transformace nas a tuhle spolecnost ceka. na tom, ze je nevyhnutelna a prijde do 20ti let jsme se tu snad uz nejak vicemene shodli.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: taky nemam pocit ze bych te sem lakal. asi te tohle tema nejak musi zajimat. vypada to, ze to uz mas vyreseny, coz je fajn a ted se muzes podelit o nejake vysledky, nebo postrehy z prubehu a zas tady nebo v podobnem klubu se neco dozvedet. ani mi to tu nepripada jako nejaka konspiracni seznamka :) ikdyz kdo vi ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    STRYX: ps: jeste si nastuduj rozdil mezi primou demokracii a zastupitelskou demokracii, protoze sem si vsiml, ze to slusne motas, protoze jinak by si nerekl, ze chyba neni v systemu, ale jeho implementaci, kdyz sem ti daval priklad svycarska,. jenze my nemame system jako ve svycarsku, mame dost jiny system.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: ja sem do tohle kubu vubec nemel chodit, nevim proc si me sem lakal.

    ja to totiz resit nepotrebuju, mam to celkem jasne, mam presny plan, co budu delat a jak to budu delat. nehledam ani nejakou komunitu lidi, z kteryma bych svoje vize uskutecnoval, protoze uz sem ji nasel.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: nemam takovy pocit
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak proc dela blbou ?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: ja myslim, ze ona to chape moc dobre ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: pokud by mel pocit, ze jsou efektivne synergicky investovany pro jeho dobro, tak by je platil s radosti a mel by jeste preplatky :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    YMLADRIS: az to bude u nas fungovat jako ve svycarsku, budu odvadet dane a vsechno tak jak mam.
    dokud se z mych dani ztraci penize na podporu smejdu typu kalouska, ratha a ostatnich, tak nemam nejmensi chut.
    co je na tom sakra nepochopitelne ?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANDY_WARHOL: Prima! Myslis to Svycarsko, kde obcan by si sam pripadal jako kreten kdyz by neplatil dane, ze jo?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PIZI: A co bys dělal? Já znám člověka, který prodal firmu za 300 mega, rozhodl se, že bude doma a za 14 dní už prosil známé, aby ho zaměstnali, že jim bude za sebe platit zdravotní a sociální, ale že chce chodit mezi lidi.

    Pracovat nerovná se hnát se za penězi činností, kterou nesnáším. Pracovat znamená tvořit a budovat. Může to být na tom domečku, může to být třeba předávání svých znalostí ostatním učením, může to být psaní knih, nebo povídek. Co Dušek? Pracuje v divadle, nebo si to užívá, že může sdělovat své názory ostatním a ještě mu za to platí?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PIZI: je rozdil jestli je to prace pro nekoho nebo prace pro sebe, sve blizke
    delat si na vlastnim domecku je urcite radostnejsi, nez bejt nekde v kanclu.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Na druhou stranu cílem života není pracovat, ale naopak.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JAZZZ: Mě seto strašně líbí. Od té doby, co mám barák, přesně chápu rčení z knihy E.T.Setona, Dva divoši "až bude všechna práce hotova". To znamená nikdy.

    Odtrhnout tu nutnost práce (a s tím poznávání a uchopení hodnoty) od života pomocí sociálních dávek, ale i přemrštěných platů za sypání nesmyslných dat do excelovských tabulek bez významu, dotací "klukům co spolu mluví a podobně, je skutečně největší katastrofou dneška.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JAZZZ: Ten metanol tam lije Kalousek, aby zvýšil příjem ze spotřební daně z kolkovaného alkoholu.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PAULMUADDIB: musel jsem ti narcistne dat plus, protoze bych nerad, aby tahle ustredni myslenka reseni nasi "krize" zapadla v zapomneni :)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JAZZZ: "ona totiz na vlastnim statku a ve vlastni komunite prace je vzdycky. a to je to hlavni k cemu jsem chtel tebe a benkiho postouchnout. "neni prace, tak zevlim u televize na soc. davkach" to je nejvic zkriplujici mechanismus, ktery nase absurdni spolecnost dokazala vypotit"

    Tesat!

    Jo, vo tom to je.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    STRYX: abych doplnil ten svuj prispevek, ktery tuhle odbocku odstartoval : nerekl bych, ze obchazet zakony je OK. dokonce se mi to docela prici. pokud jsou vsak zakony nastaveny spatne, diskriminacne, nebo je proste obchazi temer vsichni, pak by bylo z evolucniho hlediska velmi nemoudre se tak nechovat.
    nemuzu zaroven akceptovat kritiku obchazeni zakonu a zaroven kritiku sve slabosti oproti lidem, kteri ty zakony obchazi. oni v prvni rade svym chovanim narusili system tak, ze uz je neopravitelny a dokonce narusili kontrolni mechanismy tak, aby takove chovani bylo v ramci systemu legalni a privilegovane.
    takze to je bohuzel ta prvotni pricina, proc to vubec resime. dalsim obchazenim zakonu uz jenom drzim nastaveny status quo.

    problem s ceskymi zakony je ten, ze jsou zbytecne slozite, nekvalitni a nekdy dokonce umyslne derave, ci zcela pomylene (viz bursikovy nedomyslene ekodotace fotovoltaice). zakony prirody jsou jednoduche, kristalove ciste a logicke a meli bychom se jimi inspirovat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    YMLADRIS: dalsi casty sterotyp, budeme se srovnavat s nejhorsimi misto s nejlepsimi. ovsem
    proc bychom meli dojit do stavu jak to vypada nekde v africe, kdyz muzeme naopak jit dopredu, napriklad tak jak to vypada ve svycarsku.
    STRYX
    STRYX --- ---
    YMLADRIS: Piznam se, ze jsem trochu biased. ;o) Ale rozhodl jsem se pristupovat k diskuzi z parcialni angazovane pozice, protoze mi prijde, ze evropanum by komparativni impaktni feedback mohl prospet srovnat jejich bias ohledne nesmyslne nizkeho spolecensko kuturniho sebevedomi, tam kde chybi nenahraditelna osobni zkusenost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam